byzik Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Posiadam 1 kość pamięci Pole Wartość Właściwości modułu pamięci Nazwa modułu Kingmax MPXC22D-38KT3R-PEA Numer seryjny Brak Rozmiar modułu 512 MB (2 rows, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 2.5 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Taktowanie pamięci @ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Early RAS# Precharge Nie obsługiwane Auto-Precharge Nie obsługiwane Precharge All Nie obsługiwane Write1/Read Burst Nie obsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nie obsługiwane Registered Address/Control Inputs Nie obsługiwane On-Card PLL (Clock) Nie obsługiwane Buffered DQMB Inputs Nie obsługiwane Registered DQMB Inputs Nie obsługiwane Differential Clock Input Obsługiwane Redundant Row Address Nie obsługiwane Co sądzicie czy dokupienie kości o podobnych parametrach Kingmaxa jest dobrym pomysłem czy powinienem szukać identycznie oznaczonej tz.Kingmax MPXC22D-38KT3R-PEA ( chodzi mi o prawidłowe działanie w DUALL-u Co wiecie o w/w kości ?????? Czy może kupić Kingstona 512Mb ( 3200) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 do duala pamięci nie muszą być identyczne ja miałem twinmosy 333 z 400 i chodziły a mój kumpel ma w dualu twinmosy z samsungami i dzałają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ale w tedy mogą powstać dodatkowe opuźnienia i może się okazać że jest wolniej niż w single chanel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nie no nie przesadzaj- to raczej nie ma większego wpływu na przepustowość. BTW: zajrzyj na skrzynke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Wcale nie przesadzam, jest tak jak napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Wcale nie przesadzam, jest tak jak napisałem.Opóźnienia nie powstają ot tak sobie, a szczególnie nie w wyniku mieszani różnych typów pamięci, bo i tak one będą pracowały na jednej częstotliwości. Opóźnienia sią definiowane przez SPD pamięci bądź użytkownika ręcznie. Poza tym nie możesz na dualu mieć mniejszej przepustowowości niż na singlu bo nawet używając pamięci 200 masz w dualu przepustowość panięci 400 w singlu (64bit single i 128bit dual czyli np. dla pamięci DDR400 masz 3,2GB single i 6,4 dual) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie wiem.. ale testowalem rozne ramy w dualu.. no-name&hynix (wzrost o jakies 10% wydajnosci); no-nameDDR400&no-nameDDR333@ 400 (jak poprzednio); hynixd43&no-name (to samo), twinmos&kingston (też okolo 10% wzrostu) wiec nie wiem o jakie opóźnienia tutaj chodzi.. nie zdażyło mi sie jeszcze tak żeby dual zwalniał kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 może nie zwalnia ale nie przyśiesza zabardzo bynajmiej dla AMD powiem tak wsadzam w dala KINGMAXA 433 i Samsunga (oem) chodzą w dalu razem max 418 a w singl kazda z osobna z 460 spokx leci także się chyba zabardzo nielubia ??? :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...