Skocz do zawartości
silver111

ECS K7S5A i PixelView GF4 MX440 128MB TV - pilnie pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte i płyte jak w opisie. Jest kłopot tego typu ze gdy urchamiam gre (np max payne) to jakby sie tekstury wysypywaly. Bylo juz w kompie wszystko wymieniane na nowe i nadal to samo. Ma czas 1h zeby komp stal u klienta w domu. pomocy

mam win98 + stery oryginalne + dx8.1pl co to moze byc. jesli ktos wie to jestem na gg 4037452

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na innych grach tez sie wysypuje.  na sterach 28.xx i w systemach winxp i 98. moze te dziwe rzeczy nie pojda razem nigdy?

Oka a sprawdziles karte grafiki na innej plycie ??

A i jeszcze jedno rozumiem ze zasilacz i pamieci tez wymieniales ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś mi sie jeszcze przypomina, że GF 4MX 440 i 460 miały, ale to na początku jakieś problemy z zasilaniem AGP

MSI na swojej GF 4MX 460 ratowała się takim paskudnym rezystorem lutowanym do pinu i do płytki

ale to juz pieprzenie kotka za pomocą młotka, czyli brak pomysłów bardziej konkretnych

nie odpowiedziałeś mi i Rafałowi, czy instalowałeś SIS AGP DRIVER 1.09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś mi sie jeszcze przypomina, że GF 4MX 440 i 460 miały, ale to na początku jakieś problemy z zasilaniem AGP

MSI na swojej GF 4MX 460 ratowała się takim paskudnym rezystorem lutowanym do pinu i do płytki

ale to juz pieprzenie kotka za pomocą młotka, czyli brak pomysłów bardziej konkretnych

nie odpowiedziałeś mi i Rafałowi, czy instalowałeś SIS AGP DRIVER 1.09

no mysle ze jak pracuje w sklepie i sklada kompy to chyba zainstalowal ale kto wie wiec ja tez spytam czy instalowales SiS Agp Driver 1.09 lub 1.10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem standardowo 1.09 a potem dociagnelem 1.10 jak przeczytalem posta. Nadal to samo. U mnie w domu na mis kt3ultra dziala ok. Moze z tymi zasra!@#$ ECSami nie chce tylko dzialac.

Sa takie same objawy i przy 64mb i przy 128mb. Tak jakby pamiec karty byla uszkodzona, i gubily sie textury. Po chwili (5min - 40min) na ekranie pojawiaja sie krzaki

Nie wiem co to moze byc ale mam juz tego dosc. CHyba jutro gosciu doplaci jakies 140zl i dostanie msi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem standardowo 1.09 a potem dociagnelem 1.10 jak przeczytalem posta. Nadal to samo. U mnie w domu na mis kt3ultra dziala ok. Moze z tymi zasra!@#$  ECSami nie chce tylko dzialac.  

Sa takie same objawy i przy 64mb i przy 128mb. Tak jakby pamiec karty byla uszkodzona, i gubily sie textury. Po  chwili (5min  - 40min) na ekranie pojawiaja sie krzaki

Nie wiem co to moze byc ale mam juz tego dosc. CHyba jutro gosciu doplaci jakies 140zl i dostanie msi :D

u mnie na K7S5A chdzi ok zlozylem kilka takich zestawow i bylo ok wiec nie wiem czy to moze byc wina ECS, ale tego nie wiedza najstarsi górale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze z tymi zasra!@#$  ECSami nie chce tylko dzialac.

Ja mam g4mx440ultra (Prolink( i ecs k7vta3 i mi smiga elegancko. Po prostu grafa musi byc walnieta (albo kosci w garfie), sprawdzałes czy karta sie nie przegrzewa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...