esh0 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam. Mam baaaardzo nietypowy problem, otoz dzisiaj chac napisac tekst w wordzie okazalo sie ze nie moge napisac literki "c z kreseczka". Potem okazalo sie ze to nie tylko word, ale kazdy inny program do edycji tekstu, a teraz sprawdzilem, ze nigdzie nie moge napisac literki "c z kreseczka". Wszystkie inne kombinacje z ALT'em dzialaja, tylko atl+c w ogole nie powoduje zadnej reakcji. Czy ma ktos jakis pomysl co to moze byc?? Byblym wdzieczny za jakies rady, bo ciezko sie pisze teksty nie majac jednej literki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Jakis program uruchomiony w tle wykorzystuje tą kombinacje klawiszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Odinstaluj Catalyst Control Center :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Heh, Złodziej - dzieki :) Pomoglo. A swoja droga - od kiedy program wykozystuje PRAWY alt + cos jako swoj skrot, o ile wiem to kombinacje z prawym alt'em sa zarezerwowane dla systemu bardziej... czy moze sie myle ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Jest dość sporo programów które wykorzystuja te same kombinacje klawiszy co polskie znaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 miałem podobny problem z kombinacją alt-l. Okazało się, że winna była linijka "C:WINDOWSCOMMANDmscdex.exe" w autoexec.bat. Po prostu kupiłem combo i wstawiłem zamiast cdromu. Po wykasowaniu linijki wszystko jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Heh, Złodziej - dzieki :) Pomoglo. A swoja droga - od kiedy program wykozystuje PRAWY alt + cos jako swoj skrot, o ile wiem to kombinacje z prawym alt'em sa zarezerwowane dla systemu bardziej... czy moze sie myle ? :? A może tak zmienić skrót klawiszowy w "Catalyst Control Center" z literki "C" na inną :?: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Heh, Złodziej - dzieki :) Pomoglo. A swoja droga - od kiedy program wykozystuje PRAWY alt + cos jako swoj skrot, o ile wiem to kombinacje z prawym alt'em sa zarezerwowane dla systemu bardziej... czy moze sie myle ? :? A może tak zmienić skrót klawiszowy w "Catalyst Control Center" z literki "C" na inną :?: 8) Tego nie zaproponowałem, bo nie wiem czy zadziała :P CCC widziałem tylko raz na oczy - pierwszą wersję - w niej się zmienić nie dało, a dokładniej po restarcie Windows'a program wracał do alt+c :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirst Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 mam podobny problem tyle ze z literka "ł", gdzie moge znalesc informacje jakie sa zdefinjowane skroty w systemie i jakie aplikacje z nich kozystaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 gdzie moge znalesc informacje jakie sa zdefinjowane skroty w systemie i jakie aplikacje z nich kozystaja Same skroty klawiaturowe dla systemu sa opisane w pomocy. Nie ma jednak zadnego narzedzia w Windows, ktore byloby w stanie wykryc skroty klawiaturowe do programow. Kazdy program ma wlasne wewnetrzne skroty, ktore powinny byc opisane w pliku pomocy do tego programu. Wylacz wszystko z autostartu i sprawdz, czy dziala ta literka. Jesli dziala, to teraz wlaczaj po jedny programie (sprawdz sciezki w autostarcie i wywoluj przez Uruchom). Jesli jednak po wylaczeniu wszystkiego z autostartu, nadal nie bedziesz mial tej literki, to bedzie problem.. wtedy moze cos z ukladem klawiatury albo jakas usluga jest winna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirst Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 no tak poskutkowalo wywalilem z autostartu rejestru uruchamianie hkcmd.exe i literka wrocila, tylko jak teraz zdefiniowac inna litera skrutu, w rejestrze program uruchamiany jest bez zadnych parametrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jakis panel konfiguracyjny ma.. Jesli nawet nie, to gdzies musi ustawienia trzymac (rejestr, plik ini lub cfg) - gorzej jak bedzie kodowany. Na a jak nie da sie zmienic, to moze na sile - jesli skrot odwoluje sie do jakiegos przycisku lub elementu w menu wewnatrz programu, to mozna programem Resource Hacker zmienic ten skrot - tak sie przeciez dawniej dodawalo Ctrl+S do notatnika w Win98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeker Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 esh0 niestety zamiana literek działa tylko do restartu - może w nowszych wersjach Catalista to poprawią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 To Uneek Eth zaproponowal zmiane, nie ja ;) A mi juz to niepotrzebne bo i tak wywalilem CCC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noori Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Chłopaki też mam problem z ć i robiłem wszystko to co wy. Na końcu wywaliłem Catalysta i teraz dzieja mi się dziwne rzeczy tzn. przy każdorazowym uruchomieniu komputera system raz nie widzi oryginalnego sterownika od monitora raz widzi - co objawia się rozstrojeniem częstotliwości odświeżania. Moge liczyć tylko na losowe zachcianki tego debilnego oprogramowania. Nie wiem co robić. Pomóżcie!!!! :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...