Gość Lord Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam Wszystkich zgromadzonych Przymierzam się do kupna kontrolera ATA-133 na PCI. Czy ma ktoś cos takiego, na jakim scalaku i jak mu się to sprawuje ?? Z tego co się orientuje to mam do wyboru: HighPoint (który trudno dostac), Promise, ITE (a może IT ??), SIL, ....?? Który z nich wybrać, i czy w ogóle ma znaczenie czy to HighPoint czy SIL w przedziale cenowym ~100 zł ? Czy są kontrolery bez Biosu ?? Pozdrawiam I bardzo dziekuje za Wasze opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 ja mam taki kontroler za okolo 100 zl - nie chce mi sei teraz otwierac obudowy ale w sterownikach pisze : Silicon Image Sci 0680 Ultra-133 Medley ATA RAID Controller sprawuje sie calkiem dobrze - jedyne co trzeba zrobic to tylko wlozyc dyskietke ze sterownikami do napedu podczas instalacji WinXP i wcisnąć F6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 KONTROLER MiNt PCI 2 x ATA133 RAID Opis Chipset: Silicon Image Sil 0680, transfer - do 133 MB/ s, obsługa RAID 0, 1, 0+1. Złącze PCI, gniazda ATA - 2 szt. Współpraca z Windows 98, 98SE, Me, NT 4.0, 2000 i XP. cena: 93zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...