misieek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam! Mam pytanie... GeForce2/3/4 łatwo się przerabiało na Quadro... zyskiwało się pare fps.... z 5-15... Czy jest możliwe przerobienie FX5200 na jakieś QUADRO ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Niby jest taka możliwość, powstanie wtedy Quadro FX-500. Mam kartę FX5200 w wersji Ultra i w żaden sposób nie mogę jej przerobić na Quadro :cry: (ani poprzez sterowniki, ani modyfikację BIOS'u) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 rivatuner, tam działało, ale nie da się zrobić 100% quadro, bo niektóre programy go nie widzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A możesz napisać jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Haos Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 U mnie przerobił sie FX5200 na quadro bez żadnych problemów, jeszcze nie wiem jaki jest przyrost wydajności bo przed chwila ta karte włożyłem do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XAD Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 a moze troszku szczegolikow...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Wygląda na to, że chłopaki wiedzą, ale nie powiedzą ;-). Sam zaczynam sie zastanawiać coż to moze być to tajemnicze quadro. No i jak sie je włącza hehehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Haos Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 o FX5200 juz nie powiem bo sie jej pozbyłem. ale miałem wczesniej prolinka GF mx440 8xAgp na chipie chybaNV18.1 jezeli sie nie myle. po zmianie w sterowniku za pomoca riva tunera zrobilo sie Quadro4 580XGL. W gierkach 3Dmarkach wykorzystujacych Directa nie bylo roznicy nawet moze slabiej chodzilo słabiej o kilka klatek. Dopiero w programiku SpecViewPerf 8.0 w niektorych testach bylo wiecej o jakies 1-5 klatek. W jednym tescie z tym smiesznym wilkiem(czy to co to bylo) zaobserwowałem okolo 80% wiecej. Moim zdaniem: jak chcesie robic cos powaznego w OpenGL(np Unigraphics) to lepiej kupic lepsza grafe i przynajmniej 1-2GB Ramu. Wtym tescie niewiem nawet czy bylo 0.1fps :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Haos Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 A ten FX był robiony tak samo, tez Riva Tunerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 taaak niech ktoś napisze czy ów fx@Quadro przynosi wzrost wydajności w np.:SpecViewerPerf,bo to że za pomocą NV Strap drivera się zamieni ID i zainstaluje sterowniki do quadro to żadna sztuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...