samael84 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam! mam dysk twardy seagate'a 160 GB z 8 mb cachu i mam z nim problem :) Otoz przy kopiowaniu z jednej partycji na druga ( tego samego dysku ) predkosc transferu wacha sie miedzy 6 - 12 mb/s co jest chyba zbyt niska wartoscia jak na ten dysk. Nie wiem co zrobilem zle, byc moze dysk jest zle podlaczony ? mam jeszcze podpiety jeden dysk seagate'a 30 GB. A moze to wina plyty glownej, biosu, oprogramowania... prosze o pomoc bo sie nie znam :P Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Niestety, jak sam napisales to jest Seagate, ktore jest na samym dole, razem z WD (oprocz Raptors), jezeli chodzi o szybkosc. Jezeli miales na mysli predkosc, to powinienes byl wybrac Hitachi lub Samsung. Z tego co widzialem, to Seagate z firmware 3.14 i 3.18 naleza do najszybszych z calej rodziny sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael84 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Czyli mam rozumiec , ze transfer jest w porzadku ? Czy ktos moglby mi powiedzic jakie ma osiagi przy tym dysku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...