MonsterMax Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Mam duży problem z wyborem płyty głównej pod proca. Jest ich tyle że już sam nie wiem. Chodzi mi żeby była jak najwydajniejsza oraz stabilna. Upatrzyłem sobie Abita NFL-S 2.0. Jest lepsza od niej?. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Jest jeszcze DFI Infinity. Nie wiem natomiast po co zadałeś to pytanie - wystarczyło trochę poszukać na forum, a na 100% znalazłbyś odpowiedź:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Chodzi Ci o platforme Socket A czy 754? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterMax Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 SOCKET A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 DFI Infinity or Abit NF7-S :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 DFI Infinity or Abit NF7-S :PW pelni sie zgadzam, nie ma lepszych plytek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 jest lepsza płytka , ABIT an7 , cena 390 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 jest lepsza płytka , ABIT an7 , cena 390 zetaA mozesz powiedziec czemu? Bo ja nie widze niczego co za nia przemawia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 daj mi choć jeden przykład dlaczego uważasz że ta płyta jest gorsza od nf7 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 daj mi choć jeden przykład dlaczego uważasz że ta płyta jest gorsza od nf7 :evil:Bo mam w pamieci problemy z tym mobo. Jest mniejszy support dla niej niz dla NF7 (modowane biosy...) i jak na razie nie widzialem na niej hiper FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 a po kija modowane biosy do tej płyty /????? mam na niej nawet 270 fsb ale niestabilne bo ram nie trzyma , to o wiele lepsza płyta od nf7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 a epox to co z innej bajki jest? ja tez nie dawno mialem taki dylemat i wybralem to co w podpisie. u wielu ludzi zaciagalem porady . az w koncu wybralem epoxa . jest to firma rowna z abitem i napewno nie jest od niego gorsza takze dobrze przemysl swoja decyzje. abit i epox to ta sama jakosc , bardzo dobre wykonanie i niezawodnosc , a ktora wybierzesz to juz tylko kwestja sympatii do danej marki. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 MSI K7N2 Delta nForce2 Ultra 400 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 heh 1.DFI LAN PARTY 2.DFI INFINITY/ABIT AN7 3.ABIT NF7 S/SL 4.ABIT NF7 5.EPOXY 6.ASUS 7. reszta syfu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 DFI posiada 100 osob Abita posiada 1000 osob epoxa posiada 800 osob do serwisu wraca 15 DFI 100 abitow i 80 epoxow wiec juz skonczcie z tym DFI bo jest go na rynku tyle co kot na plakal jak by go bylo tyle co epoxow i abitow to bysmy mogli pogadac wtedy o klasyfikacji i kolejnosci. i o jego bezawaryjnosci !!!!!!!!!!!!!!!!!! o i to tyle w temacie pozdro a o abicie an7 to wogole nie mysl bo to bryndza jakiej dawno nie bylo juz lepiej bierz nf7s o wiele lepsza bez zadnych watpliwosci an7 to g...................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 skoroś taki mądry to powiedz czemu ciach!o ?? an7 jest super , zmontowałem już wiele pc na tej płycie i tylko jedna poszła na serwis..... moja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riv Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 mam pytania dt. DFI Infinity: 1.jakim napieciem zasilana jest plyta? 2.dlaczego jest tak tania (340zl) a posiada sata,SS, itp? 3.dlaczego jest ja tak trudno dostac? 4.czy nie ma problemow z montazem zaawansowanego chlodzenia na cpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Abit NF7-S jest spoczko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 do serwisu wraca 15 DFI 100 abitow i 80 epoxow wnioskuje ze w serwisie jakims pracujesz?? z tego co napisales DFI sypia sie częściej o 5% - mam INFINITY i mam nadzieje ze to bląd statystyczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 mam pytania dt. DFI Infinity: 1.jakim napieciem zasilana jest plyta? 2.dlaczego jest tak tania (340zl) a posiada sata,SS, itp? 3.dlaczego jest ja tak trudno dostac? 4.czy nie ma problemow z montazem zaawansowanego chlodzenia na cpu? 1. Zasilana jest wtyczka ATX. Ciagnie z +12. 2. Bo jej tworcy nie sa zlodziejami. 3. Jeszcze nie dawo w Polsce nie bylo wogole plyt DFI. Zreszta nawet teraz nie wszyscy wiedza o ich istnieniu - ostatnio z kumplem bylem w sklepie i kumpel zapytal sie czy maja plytki DFI, sprzedawca zapytal sie ile ich by wzial? Bo tak to nie prowadza (myslal ze chodzi o CD-Ry :(). 4. Jakies tam sa - np. z SP-97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riv Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 thx ent! wybierałem pomiędzy epox8rda+pro a dfi infinity, ale widze ze infinity jest bezkonkurencyjna, teraz najwazniejsze dostac gdzies ta plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Od razu zaznaczam że nie będzie to wypowiedź z cyklu "każdy chwali to co ma" :wink: Wydaje mi się że najlepszą plytą pod socket A jest ASUS A7N8X Deluxe, który ma najstabilniejsze FSB po podkręceniu. :) Teraz jest ją ciężko dostać lecz cena nie powinna przekraczać 450 zł. Pozdrawiam. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 thx ent! wybierałem pomiędzy epox8rda+pro a dfi infinity, ale widze ze infinity jest bezkonkurencyjna, teraz najwazniejsze dostac gdzies ta plyte http://sklep.tweak.pl//index2.php?js=1&id2...AINFINITY&zmt=2 http://www.devcom.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1474 A tutaj najtaniej: http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...id_produktu=101 Od razu zaznaczam że nie będzie to wypowiedź z cyklu "każdy chwali to co ma" Wydaje mi się że najlepszą plytą pod socket A jest ASUS A7N8X Deluxe, który ma najstabilniejsze FSB po podkręceniu. Teraz jest ją ciężko dostać lecz cena nie powinna przekraczać 450 zł. Pozdrawiam. Hehehe..... jako ze ma najnizsze srednie osiagniete FSB..... ASUS to spoko plytka ale nie do OC jesli chodzi o FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Na Twoim miejscu brałbym DFI Infinity. Sam posiadam taką płytkę, przesiadłem się z EPoXa i widzę duuużą róznicę. Jej niewątpliwą zaletą jest wysokie vdimm, które pozwala mi na pracę 250x10.5 przy timingach 2-2-2 :D Tak więc jeśli miałbym wybierać między EPoXem a DFI to bez wątpienia wziąłbym Infinity :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...