Skocz do zawartości
Quill

Bad sektory w bocie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie...mogą być bat sektory w bot sektorze? Jeśli nie to może mi ktoś wyjaśnić czemu mi sie nie chce sformatować dysk? próbowałem w linuxie (redhat 7.3), windowsie 2000 (prawy przycisk na dysk) i podczas instalacji systemu. Za każdym razem wywala mi na końcu instalacji, że dysk nie może być zformatowany :| Co jest? Pewno bat sektory albo w bocie (jak można) albo na początku dysku. tylko ten mój widnows nie pokazuje mi (po skandisku) czy są jakieś bady...Norton Disk Doctor też nie pokazuje. Co robić? Jest jakiś programik do tego? No i oczywiście wyjaśnijcie mi o co chodzi :D Dysk to IBM DeskStar :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej odpowiadaj a nie gadaj o botach krecie jeden. Jak ktoś pyta to sie odpowiada. A tak wogule to może być w biosie limit dysku? Bo kumpel ma 40GB dysk ale można ustawić tylko 32 :| Co zrobić? Da sie wogule coś zrobić? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybacz narazie Ci nie pomogę, nie znam się na nietoperzach dyskowych

a jedyne boty jakie widziałem to były w UT2003

hehe good one :lol: :lol: :lol:

A co do dysku to: wyglada na uszkodzenie "bot" sektora :lol: Moze low-level format by cos pomogl ale nie znam sie na tym :?

A co do BIOS'u to niektore (stare) maja takie ograniczenie ze nie moga wiecej obsluzyc. Niech sprubuje zupdateowac BIOS a jak nie to 8 GB bedzie lezec odlogiem ;) :roll: (na dysku napewno jest taka zworka 32 GB clip)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym twardym dyskiem to zobacz czy nie ma na stronie producenta jakiegos programu bo jak kumplowi instalowalem samsunga 40gb to tez go widzial jako 8gb :) ale to byla bardzo stara plyta pod pentium 133 i jak zainstalowalem ten programik to juz bylo ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszce jeden sposoobik

jak koles ma 2 dyski i jeden to 40 gb to robi sie tak

idziemy z 40 do kolegio zakladamy partycje

u siebie na tym miejszym instalujemy systema

40 podlaczamy a w biosie usawiamy zeby jej nie wykrywl (bo sie najczesciej w tym miejscu wiesza :)

odpalamy windowsa i cieszymy sie dyskiem :)

(win i tak wykryje taki dysk)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...