Quill Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Mam pytanie...mogą być bat sektory w bot sektorze? Jeśli nie to może mi ktoś wyjaśnić czemu mi sie nie chce sformatować dysk? próbowałem w linuxie (redhat 7.3), windowsie 2000 (prawy przycisk na dysk) i podczas instalacji systemu. Za każdym razem wywala mi na końcu instalacji, że dysk nie może być zformatowany :| Co jest? Pewno bat sektory albo w bocie (jak można) albo na początku dysku. tylko ten mój widnows nie pokazuje mi (po skandisku) czy są jakieś bady...Norton Disk Doctor też nie pokazuje. Co robić? Jest jakiś programik do tego? No i oczywiście wyjaśnijcie mi o co chodzi :D Dysk to IBM DeskStar :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 wybacz narazie Ci nie pomogę, nie znam się na nietoperzach dyskowych a jedyne boty jakie widziałem to były w UT2003 a tak poza tym to spadłem z krzesła ze śmiechu jak się uspokoję to odpiszę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Lepiej odpowiadaj a nie gadaj o botach krecie jeden. Jak ktoś pyta to sie odpowiada. A tak wogule to może być w biosie limit dysku? Bo kumpel ma 40GB dysk ale można ustawić tylko 32 :| Co zrobić? Da sie wogule coś zrobić? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 wybacz narazie Ci nie pomogę, nie znam się na nietoperzach dyskowych a jedyne boty jakie widziałem to były w UT2003 hehe good one :lol: :lol: :lol: A co do dysku to: wyglada na uszkodzenie "bot" sektora :lol: Moze low-level format by cos pomogl ale nie znam sie na tym :? A co do BIOS'u to niektore (stare) maja takie ograniczenie ze nie moga wiecej obsluzyc. Niech sprubuje zupdateowac BIOS a jak nie to 8 GB bedzie lezec odlogiem ;) :roll: (na dysku napewno jest taka zworka 32 GB clip)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 dysk to 40gb ? masz I partycje (40gb) i zapewnie win98 ? :) to chyba byla jakas latka, bo winda ma problemu z partycjami powyze 32gb Mod 1. upsss zle przeczytalem :lol: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Jeżeli faktycznie jest uszkodzony MBR to spróbuj programu Ranish Partition Manager. Tym programikiem można przenieść boot sector w inne miejsce na dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 spróbuj :arrow: fdisk /mbr a bat to po angielsku nietoperz łosiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 spróbuj :arrow: fdisk /mbr a bat to po angielsku nietoperz łosiu zdarza sie zrobic bleda albo czegos nieiwedziec ... np jak sie pisze "boot" czy "bad" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Wiem przecież co to jest bat a co to boot by bad :| Nie musicie się mądrzyc :P A co do dysku to dzieki :D Mam win 2k :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 z tym twardym dyskiem to zobacz czy nie ma na stronie producenta jakiegos programu bo jak kumplowi instalowalem samsunga 40gb to tez go widzial jako 8gb :) ale to byla bardzo stara plyta pod pentium 133 i jak zainstalowalem ten programik to juz bylo ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 jest jeszce jeden sposoobik jak koles ma 2 dyski i jeden to 40 gb to robi sie tak idziemy z 40 do kolegio zakladamy partycje u siebie na tym miejszym instalujemy systema 40 podlaczamy a w biosie usawiamy zeby jej nie wykrywl (bo sie najczesciej w tym miejscu wiesza :) odpalamy windowsa i cieszymy sie dyskiem :) (win i tak wykryje taki dysk) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 znacie jakis program ktory by dokladnie sprawdzil czy mam bad bloki i ewentualnie ustawil tak zeby mi nie zapisywal danych w tym miejscu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...