djtomas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam Mam obecnie w kompie Fortrona 300-60PNA 120mm. Dzisiaj pomęczyłem trochę zasiłkę oto wyniki: 9x200 = 1800MHz 2,00V stress vcore 1,98-2,05 (0,07) +5 4,68-4,76 (0,08 ) +12 12,16-12,28 (0,12) idle vcore 1,97-2,05 (0,08 ) +5 4,76-4,89 (0,13) +12 11,92-12,16 (0,24) RÓŻNICE NAPIĘĆ ZSUMOWANE (czyli idle i stress) vcore 0,08v +5 0,21v +12 0,36v PS. Oceńcie to... moim zdaniem nie za różowo to wygląda Ostatnio myślałem nad zmianą zasilacza... Jaki jest obecnie najlepszy zasilacz na którym mógłbym ostro kręcić bartka*? * tzn. powyżej 2500MHz ZASILACZ NIE POWINIEN BYĆ DROŻSZY NIŻ 200zł :!: POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Zasilacz do obudowy Tagan 330W - PFC - 239,- ale 330 W to nieoplacalna inwestycja... dorzuc 100 i kup tagan 380 lub topower 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 gdzie widziałeś tego Tagana 330W za 239zł ? ? ? myślałem jescze o Neotecu X3800 380W za 229zł :) POzdr. PS. OCEŃCIE JESZCZE MOJE NAPIĘCIA NA BIERZĄCEJ ZASIŁCE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Mierzone miernikiem czy odczyt z płyty? Jeśli to drugie, to nie ma o czym rozmawiać. Wogóle co ten topic robi w tej kategorii? Co tu jest extreme? Bo jakoś nic dostrzec nie mogę... A jak chcesz koniecznie zmienić to weź to co mam w podpisie. U mnie się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado1450 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 to moze chieftec 360 ??? na allego 140 zl nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Mierzone miernikiem czy odczyt z płyty? Jeśli to drugie, to nie ma o czym rozmawiać. Wogóle co ten topic robi w tej kategorii? Co tu jest extreme? Bo jakoś nic dostrzec nie mogę... A jak chcesz koniecznie zmienić to weź to co mam w podpisie. U mnie się sprawdza. czytałeś to: "Ostatnio myślałem nad zmianą zasilacza... Jaki jest obecnie najlepszy zasilacz na którym mógłbym ostro kręcić bartka*? * tzn. powyżej 2500MHz ZASILACZ NIE POWINIEN BYĆ DROŻSZY NIŻ 200zł" ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Chcesz ostro kręcić jak najmniejszym kosztem, tak? I zasilacz nie powinien być droższy niż 200zł. Za 199zł masz Chiefteca 360W, o którym są opinie, że się mocno grzeje, u innych chodzi super -> CHIEFTEC (HPC-360-302-DF) 360W Active PFC Dual Fan. Za 259zł jest bardzo porządny Chieftec 420W -> CHIEFTEC (HPC-420-302-DF) 420W Active PFC Dual Fan. Za 229 masz NeoTEC'a 380W -> NeoTec X3800 No-Noise Series 380W Wybór należy do Ciebie :wink: Każdy jest wart polecenia, ale jeśli masz 200 to mógłbym powiedzieć: dołóż te 60zł i masz Chiefa 420W jeśli jak to określiłeś chcesz ostro kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 chieftecki odpadają ze względu na głośność :( niedługo złożę wreszcie WC i chcę jak najciszej mieć :) zastanawiam się nad: http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ctorname=ATX12V i http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...id_produktu=430 POzdr. CO WYBRAĆ ? ? ? edit: ZAMIAST NEOTECA WSTAWIŁEM Tagan TG330-U01 za 230zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 pomysl nad tym http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=687 naprawde baaardzo ciche zasilki ,ponoc na bebechach Topower'a mam w domciu teraz aerocool'a 450W i Levicom'a X-Alien 500W ( http://www.csklep.pl/product_info.php?products_id=690 ) ,porownam te zasilki do mojego enermax'a i skrobne conieco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 _vip_ pracujesz w csklepie ? :P kiedy można liczyć na wynik skrobania? wymieniłem neoteca na Tagan TG330-U01 330W - podobno very cichy i dobrze wypadł na tweaku ? (http://www.tweak.pl/artykul/zasilacze) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 narazie musze pomyslec o kolosie z mechany,ale postaram sie jak najszybciej z tym uwinac :] cos mi sie zdaje ze Tagan 330W i ten aerocool 350W to identyczne zasilki BTW powiedzmy ze jestem scisle zwiazany z csklep.pl :> UPDATE : jutro postaram sie zrobic sesje zdjeciowa zasilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 pomysł na kupienie chiefteca 360 W jest jak najbardziej głupi dawno już wyszało na jaw, że o wiele lepszą wersją zasilacza tej firmy jest model 350 W (101L), jako produkowany przez DELTĘ jest bardzo wydajny 360-ątka jest w porównaniu do 350-ątki jak maluch do ferrari :D poprostu na 360-ątce już właściciele przeciętnej klasy sprzętów maja problemy z amperażem osobiście posiadam 350-ątkę, mam zestaw taki jak w podpisie + 3 katody i parę wentyli, i nie mam najmniejszych problemów z mocą sam zasilacz kosztuje teraz w granicach 180-200 zł a jest bez porównania lepszy od wersji 360W(produkowany przez inną firmę) co do głośności: 350W jest naprawdę CICHA i nie ma problemów z przegrzewaniem się podsumowując: spotkałem się z wieloma przypadkami polecania wersji chieteca 360W przez wielu, ale nie mają oni racji chieftec 350W (-101L) - to świetny zasilacz w swojej klasie cenowej (na pewno przebija jakieś tam NeoTec'i o podobnym amprerażu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 pomysł na kupienie chiefteca 360 W jest jak najbardziej głupi dawno już wyszało na jaw, że o wiele lepszą wersją zasilacza tej firmy jest model 350 W (101L), jako produkowany przez DELTĘ jest bardzo wydajny 360-ątka jest w porównaniu do 350-ątki jak maluch do ferrari :D poprostu na 360-ątce już właściciele przeciętnej klasy sprzętów maja problemy z amperażem osobiście posiadam 350-ątkę, mam zestaw taki jak w podpisie + 3 katody i parę wentyli, i nie mam najmniejszych problemów z mocą sam zasilacz kosztuje teraz w granicach 180-200 zł a jest bez porównania lepszy od wersji 360W(produkowany przez inną firmę) co do głośności: 350W jest naprawdę CICHA i nie ma problemów z przegrzewaniem się podsumowując: spotkałem się z wieloma przypadkami polecania wersji chieteca 360W przez wielu, ale nie mają oni racji chieftec 350W (-101L) - to świetny zasilacz w swojej klasie cenowej (na pewno przebija jakieś tam NeoTec'i o podobnym amprerażu) ostatnio poskladalem kumplowi identyczny zestaw jak twoj,z ta roznica ze z R9550....caly zestawik bezproblemowo napedza Fortron FSP250-60GTA czyli zasilka 250W delta 350W jest niezla ale daleko jej do 360W od sirtec'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Ja kupiłem to co w podpisie i zasiłka naprawde jest godna polecenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Ja kupiłem to co w podpisie i zasiłka naprawde jest godna polecenia :D mmm... mógłbyś zrobić krótki test napięć? np. 10min. Prime95 3DMark2001, 2003 lub 2005 i trochę idle :) oczywiście z cały czas włączonym MotherBoardMonitorem :) póżniej zapodaj najniższe i najwyższe zanotowane napięcia :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 oczywiście z cały czas włączonym MotherBoardMonitorem :) póżniej zapodaj najniższe i najwyższe zanotowane napięcia :)POzdr. taki test to Ci nic nie powie, ludzie miernik kosztuje kilka zloty, a to naprawde potrzebne urzadzenie. Soft od mojego Abita pokazuje +12 na poziomie 11.87, a tak naprawde stoi na 11.98 (przy malym Vcore, potem spada), wiec sam widzisz ze roznice moga byc spore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 oczywiście z cały czas włączonym MotherBoardMonitorem :) póżniej zapodaj najniższe i najwyższe zanotowane napięcia :)POzdr. taki test to Ci nic nie powie, ludzie miernik kosztuje kilka zloty, a to naprawde potrzebne urzadzenie. Soft od mojego Abita pokazuje +12 na poziomie 11.87, a tak naprawde stoi na 11.98 (przy malym Vcore, potem spada), wiec sam widzisz ze roznice moga byc spore. ile kosztuje taki miernik i gdzie można go nabyć ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 mbm moze dac jako takie porownanie zasilek,bo przeciez jesli program pokazuje bzdury to bedzie to robil przy kazdym zasilaczu wiec jakies roznice bedzie widac :] tak szy siak bez miernika nie ma co sie zabierac za testowanie zasilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 oczywiście z cały czas włączonym MotherBoardMonitorem :) póżniej zapodaj najniższe i najwyższe zanotowane napięcia :)POzdr. taki test to Ci nic nie powie, ludzie miernik kosztuje kilka zloty, a to naprawde potrzebne urzadzenie. Soft od mojego Abita pokazuje +12 na poziomie 11.87, a tak naprawde stoi na 11.98 (przy malym Vcore, potem spada), wiec sam widzisz ze roznice moga byc spore. ile kosztuje taki miernik i gdzie można go nabyć ? POzdr. grosze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34363446 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35027280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 zapytam starego może mam w domu :P POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Jaki jest obecnie najlepszy zasilacz na którym mógłbym ostro kręcić bartka*? * tzn. powyżej 2500MHz ZASILACZ NIE POWINIEN BYĆ DROŻSZY NIŻ 200zł :!: POzdr. Najlepszy to chyba nadal PC Power & Cooling 510 ... :lol: pojęcia "extreme OC " i "Tani zasilacz " to pojęcia sprzeczne ... a 200PLN to zakres dla Low Endowych zasiłek a nie High Endu ... Słuchaj VIPa bo dobrze prawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 no niestety taka prawda...ze tani i ekstremalnie sie poprostu wyklucza lepiej zadac pytanie jaki jest najtanszy dobry zasilacz do OC (Pichu z tym enermaxem chyba zrobil interes swojego zycia :] ) BTW fotki aerocool'a juz popstrykane,zaraz biore sie za Levicom'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 _Vip_ a na jakiej podstawie twierdzisz że: "Tagan 330W i ten aerocool 350W to identyczne zasilki" ? ? ? Jakieś małe porównanie napięć zrób bo muszę w tym tyg. zasiłkę wybrać bo tę co mam już sprzedaję to tak jak pisałem: np. 10min. Prime95 3DMark2001, 2003 lub 2005 i trochę idle oczywiście z cały czas włączonym MotherBoardMonitorem póżniej zapodaj najniższe i najwyższe zanotowane napięcia tego Tagana i Aerocoola :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ano na tej podstawie ze aerocool to zasilki ze stajni topower'a czyli tak samo jak tagan :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 macie na zachete :]]] reszta jak bedzie recka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 dwa wentyle w zasilaczu to dla mnie zdecydowanie zbyt dużo... POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 to masz problem bo teraz wszystkie mocne zasilki maja dwa wentyle :]]]] aerocool to najcichsza zasilka jaka mialem w lapach,a Levicom na minimalnych obrotach niewiele mu ustepuje nic wiecej na temat zasilek nie powiem bo nie bedziecie czytac recki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 jak to nie będziemy ? ? ? BĘDZIEMY ! ! ! :) :) :) :) :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Vip nie czaruj tylko dawaj napiecia :D w porownaniu z Enermaxem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 bedzie recka to beda i napiecia :] ...narazie bede Was czarowal :]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...