Grzechu Sin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Składam WC powooooli i to baaardzo powoli w związku z tym zastanawiam się nad typem jakie WC wyląduje u mnie w kompie (otwarty czy zamknięty). Może się to wydawać głupie ale wpadłem na pomysł ,żeby pompkę którą już posiadam (Eheim compact1000) umieścić w rezerwuarze (2 razy 5.25) i w ten sposób posiadać układ otwarto-zamknięty:) ! Dlatego tak sie zastanawiam ,bo mam mało miejsca w budzie na dole a rezerwuar 2x 5.25 bedzie jak znalazl. Co o tym sądzicie ? W ogóle gra warta świeczki ? Czy lepiej nie tracić czasu i kasy , i kupić po prostu jakis pojemnik śniadaniowy (Auchan rulez:) ) za 10 zl i władować tam pompkę ? A jeśli już to jak umocować popkę - ma leżeć czy wisieć ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Z tego co zrozumialem to chcesz poprostu zrobic uklad otwarty. Tylko ze chcesz samemu zrobic pojemnik. Jesli chez to rob, ja bym sie nie bawil i kupic pojemnik, np. EasyClick. A jesli chodzi polozenie pompki, to powinna byc ona raczej pionowo i dobrze by bylo gdyby spobie poprostu wisiala co by nie przenosic drgan na ten pojemnik. Ewentualnie mozna jakas gabke do srodka pod pompke, ale raczej odradzam, bo sie z tego troche syfu moze narobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 w ogole terminiologia "uklad otwarty/zamkniety" jest z gruntu bledna, bo otwarty to by on byl, jesli woda nie krazylaby w kolko tylko przeplywala i szla w cholere np. do kanalizacji... Z tego co rozumiem to chcesz uklad z zatopiona pompka zamknac caly w obudowie tak? Jesli zalezy ci na mobilnosci PC to moznaby probowac to upchnac. Pomysl wydaje mi sie jednak sredni bo obudowe bedziesz miec zapchana do granic mozliwosci i jeszcze bedzie kombinowanie z "cicha pozycja" pompki. Oczywiscie duzo prosciej byloby w taki przypadku z pompka inline, ale skoro sie upierasz na tego compacta... Jesli zas mobilnosc nie jest dla ciebie priorytetem, to prosciej bedzie wywalic zbiornik i pompke na zewnatrz, chociazby do wspomnianego easyclicka. Dzieki temu nie bedziesz miec calkowicie zagraconej obudowy, problemow z lamiacymi sie wezami itp. Krotko mowiac jak dla mnie albo sie rezerwuar z pompka stawia obok kompa, albo pompke inline chowa sie w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 hmm, nie bardzo moge sie zgodzic z przedmowca, bo ja mam pojemnik z pompka w budzie, i nagrzewnice mam w budzie i nie ma zadnego syfu, ani lamiacych sie wezy. moze mam bajzel w kablach, ale to nie ma sie nijak do wodnego, a i z tym bede robil porzadek. Oczywsicie ma tez znaczenie co bedziesz chlodzil Ja chlodze tylko procesor, wiec nie mam za duzo wezy. Ale jesli masz bigtowera to wszystko bez problemu upchasz w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...