Skocz do zawartości
Mardok

DFI LP NFII i zero stabilności !

Rekomendowane odpowiedzi

Eh to się nie da za bardzo :/ mam WC które jest w ogóle nie rozbieralne poza tym nie mam żadnego innego chłodzenia które mogę dać na CPU :/ Przerywania według Windy są OK, ale jak tu wierzyc M$. W akcie desperacji instaluje teraz XP zobaczę co będzie...

EDIT:

1. Windows XP – dalej to samo

2. Zmiana biosa z Merlin na najnowszy oficjalny – dalej to samo

3. Wyłączenie wszystkiego co się da w biosie włącznie z Audio – dalej to samo

Ehhhh…. a najśmieszniejsze że mogę wam dać screen z 10x260 przy 2,2,2,6 i jakąś 1h Prime95 i Super PI 32MB…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co w zasadzie pomogło bo zrobiłem kilka rzeczy:

- Zdjąłem / założyłem bloki

- Wgrałem bios od TicTaca

- Dałem wiatrak 12x12 przy 12v na SB (taka prowizorka na razie)

No i tak dla testu mam teraz 10x230 i się trzyma zero zwis wszystko idzie pięknie, wiec w porównaniu co było przedtem jest o niebo lepiej. Ale jak dam już 10x240 wszystko wywala errory (to chyba wina tego biosu) tak czy siak na razie działa i sobie tak zostawię aż mi nerwy przejdą.

PS: Wielkie dzięki wszystkim za zainteresowanie, i pomoc. !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios raczej odpada jeśli na standardowym były problemy... a nie ma prawa... troche ludzi mi DFI i jakoś im działa ;]

Podejżewam złe założenie/nie dociskanie bloku ? i/lub przegrzewający się SB...

No i dobrze, że jakoś to wkońcu działa... no i fajny sprzęt 10x260 SuperPI 32MB :D Jakie V ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Twój ból, wiem ze jesteś w kropce. Twój przypadek jest conajmniej dziwny. Pytanko czy zaobserwowałeś stopniowy spadek możliwosci OC ? bo jeśli tak to jest nadzieja ze mobo padnie i bedzie wymiana.

Jeśli nie to delikatnie mówiąć przejegrane :? a może płyta się gryzie z jakim podzespołem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świder:

Jak byś przeczytał to co napisałem wcześniej to byś wiedziałze to bylo ALA stabilnie :/ znaczy nie wywalało mi ani Prime ani Super PI ale reszta latała jak szma... Ale skoro to cię interesuje to v1,90.

Hipo:

W zasadzie nie stwierdziłem zadnego spadku O/C bo te "jaja" miałem od pierwszego dnia kiedy kupiłem MoBo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zdaje, że czytałem i nie bez powodu pytam o SuperPI... gdybym nie czytał, tobym nie pytał :lol:

Dziwna sprawa... bo jednak chłodzenie... hmm... ale szedł tn prime i superPI... może na dłuższą mete...

PS. Coraz więcej padaki widze na DFI :lol: czyli Abit nie jest najgorszy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świder

Widac nie zrozumialem cie ale wiesz w takim stanie w jakim jest teraz moja psychika to moglbys mi wybaczyć ;)

Hipo

Ty się lepiej mnie spytaj jakiego ja biosu NIE testowałem aż dziw bieże ze ta mobo jeszcze zyje tyle razy była fleshowana...

EDIT:

Jak by ktos byl tak mily i powiedzial mi jak lub dal linka do tego jak ustawic te tymingi w DFI bylbym wielce zobowiazany bo juz mam uraz i wole nic nie dotykac samemu przynajmiej nrazie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...