DomanR Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to są te pamięci BGA? Widziałem tę nazwę w kilku postach o kartach graficznych. Brałem też szukaj, ale nic konkretnego nie znalazłem. Czy się one różnią (w czy są lepsze) od innych pamięci montowanych na grafach? Na jakich kartach graficznych można spotkać pamięci BGA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to są te pamięci BGA? Widziałem tę nazwę w kilku postach o kartach graficznych. Brałem też szukaj, ale nic konkretnego nie znalazłem. Czy się one różnią (w czy są lepsze) od innych pamięci montowanych na grafach? Na jakich kartach graficznych można spotkać pamięci BGA? Sa w mniejszej obudowie, kwadratowej takiej. Mniej sie grzeja, lepiej kreca, maja mniejsze czasy dostepu , sa drozsze... chyba wszystko wypisalem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No prawie... jeszcze na jakich kartach są :D Ale dzięki. Już z grubsza wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 są mniejsze lebsze i kilka innych dupereli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No prawie... jeszcze na jakich kartach są :D Ale dzięki. Już z grubsza wiem. Na najnowszych i najdrozszych. GF4Ti4600 (choc na 4400 tez chyba), Radek 9700. Jest tez ASUS GF4Ti 4200 deluxe na laminacie z 4600 i tez ma BGA. To dopiero wymiata :twisted: Kreci sie jak glupi :D UPDATE acha i chyba jeszcze na nowych GF4MX z AGPx8 takie beda.. ale tylko na tej najlepszej... a moze sie myle... :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 UPDATE acha ...to jeszcze maly UPDATE - standardowo na GF4 MX460 sa tez :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Któruś GF3 miał je też chyba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 UPDATE acha ...to jeszcze maly UPDATE - standardowo na GF4 MX460 sa tez :!: Mozliwe :) nie wiedzialem wszystkich kart graficznych na oczy... Fakt ze najbardziej wypasione modele z rodziny przewaznie teraz takie maja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ... nie wiedzialem wszystkich kart graficznych na oczy...np MSI GF4 MX460 http://www.msi.com.tw/images/product_img/v...ga_img/8867.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ... nie wiedzialem wszystkich kart graficznych na oczy...np MSI GF4 MX460http://www.msi.com.tw/images/product_img/vga_img/8867.jpg Ok wierze ci przeciez 8) Poprostu nie sposob spamietac wszystkich kart, jak wygladaja, jakie maja memorki, jaki uklad PCB :) Wypisalem tylko te za ktore bylem pewny :) A inni niech dopisza te ktore pominalem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Pamięci BGA (Ball Gird Array) różnią się od zwykłych głównie typem obudowy. Nóżki sa wyprowadzone pod kostką a nie z boku jak to jest w zwykłych pamięciach. Poza tym nie tylko na kartach graficznych montuje się takie chip'y 8O Przykładem sa pamięci Kingmax http://strony.wp.pl/wp/wojtek_m1/kingmax/ Których (nie chwaląc się :wink: ) jestem szczęśliwym posiadaczem :) Poza tym prawie się nie grzeją :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Pamięci BGA (Ball Gird Array) różnią się od zwykłych głównie typem obudowy. Nóżki sa wyprowadzone pod kostką a nie z boku jak to jest w zwykłych pamięciach. Poza tym nie tylko na kartach graficznych montuje się takie chip'y 8O Przykładem sa pamięci Kingmax http://strony.wp.pl/wp/wojtek_m1/kingmax/ Których (nie chwaląc się :wink: ) jestem szczęśliwym posiadaczem :) Poza tym prawie się nie grzeją :) ciekawskie te pamiatki mozesz zdradzic koszt takowych ? i w ogole wiecej namiarow na nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Umieszczenie koncowek lutowniczych ktorymi sa male kuleczki z cyny pod spodem kosci polepsza odprowadzanie ciepla do laminatu dlatego kosci te sa chlodniejsze. Pozatym zmniejszaja sie pojemnosci i indukcyjnosci pasozytnicze polaczen w stosunku do zwyklych pamieci co polepsza podkrecalnosc gdyz sygnaly sa "czystsze" Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 nie grzeja sie ? :mrgreen: mam takich 8 w moim radku i kazda ma z 45C jak 3dmark chdzi @ 620mhz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ciekawskie te pamiatki mozesz zdradzic koszt takowych ? i w ogole wiecej namiarow na nie :) Kumpel ma rodzinę w stanach :D 400zl/szt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 nie grzeja sie ? :mrgreen: mam takich 8 w moim radku i kazda ma z 45C jak 3dmark chdzi @ 620mhz :mrgreen: Ja mówiłem o swoich :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Sherlok: masz tak wypasione pamieci, na wypasionej plycie z wypasionym procem a chodza tylko na CL2.5 i 137 Mhz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Kto powiedział że chodza na 137 :?: Chodzą asynchronicznie w stosunku 4:6 (FSB:RAM) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...