sucker Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Przy kartach od generacji R8500/GF4Ti potrzeba juz lepszej zasilki. Jakis noname 300W lub nawet 450W nie da rady. Coz nowe karty wymagaja dobrej zasilki, ktora potrafi utrzymac napiecie na odpowiednin pozimie. Jesli ma sie troche wiecej kasy to dobrze jest kupic Chieftec 360W a jesli troche mniej to polecam zasilki Modecona. Mam tzasilke 350W tej firmy i musze powiedziec ze mile mnie zaskoczyla. Naprawde dobra zasilka za w miare rozsadna cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Lepsza imho bedzie Radeon9500PRO ktory ma 8potokow. GF FX 5700 ma slaba wydajnosci Pixel Shadera 2.0. W Dx 9.0 FX5700 nie bedzie mial szans z radkami ! Megaherce to nie wszystko :D EDIT: zauwazylem ze ten radek 128mb, wiec istnieje mozliwosc przerobienia na 9700 :) że się tak wtrące - to z tą przeróbką na 9700 to chyba jesteś cudotwórca ... poczytaj specyfikacje 9700 i 9500 a potem się rozpisuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 masin 9500pro byly 256bit wiec przerobka na 9700 jest jak najbardziej mozliwa BA POWIEM NAWET ZE OSŁAWIONA !!!! :twisted: smiac mi sie troszczke chce bo mowil ze nie bedzie krecil wiec kupil juz podkrecona :] nie zmienia to jesdnak faktu ze to swietny wybor . . . kolo 700zl mozna bylo jeszcze 9800se kupic ale nie zostalo by nic na zasilke a megabajt=(*&^%$#&^%$*#&^$#*& :twisted: do jezeli nie bedzie jakiegos dobrze krecacego sie GF 6600 to rynek do 700zl zostanie opanowany calkowicie przez ATI . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 tak i owszem były ... ale ta co była wystawiona na aukcji (a o niej była mowaw topicu) była 128bit więc raczej nie wyjdzie ten numer ... o 8 potochach też koleś nic nie napisął konkretnego czy działają , wogóle jeżeli ktoś sprzedaje takiego Radka to raczej się chwali sprawnymi 8 potokami i ewentualnie szyna do pamięci 256bit . EDIT:sam sprzedałem takiego Radka 8 potoków stabilnych jak skała ale pamięć 128bit (super karta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante11 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Kupiłem jednak tego CHIEFTECA HPC-360-302-DF ogólnie widzę że bardzo chwalony, a cena 190 zeta całkiem przyzwoita myślę, tylko w jedym sklepie znalazłem taniej bo za 185, a znalazłem taki sam nawet za prawie 250 zeta :wink: Także mam nadzieje że nie bedę żałował bo faktycznie jak napisał letrev jakbym kupił tego 9800Pro i tak czekała by mnie wymiana zasilacza więc wydałbym więcej, choć i tak przekroczyłem planowane 700 zł (dobrze że mam odłożone troche więcej) Co do karty to gość napisał mi że jest to pelna wersja PRO (8 potokow jest standardowo - nie byly blokowane). Więc raczej nie powinno byc artefaktów. Kiedy to sie wreszcie skończy już, wiele razy obiecywałem sobie że juz nic nie bedę zmieniał w kompie i tak jak kupiłem pierwszego kompa 3 lata temu, wtedy jeszcze nie miałem zielonego pojecia o kompach, myslałem sobie wydając 3,5 tyś że ten komp starczy mi spokojnie na parę lat :wink: I co mineły ponad 3 lata a ja wpakowałem już w niego 20 tyś chociaż dokładnie nie wiem ile bo po 12 tyś przestałem liczyć :wink: Co prawda z pierwszego zestawu zostały mi tylko śrubki dp przykręcenia napedów :wink: Wezmę jeszcze jakieś chłodzenie i już bedzie full wypas :D Może doradzicie jeszcze tylko jakie czy ARCTIC COOLING VGA Silencera 49,00 zł http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=34624469 Zalman ZM80C-HP 109 zł http://mcs.pc.pl/produkt416.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Bierz Arctica :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 masin 9500pro byly 256bit wiec przerobka na 9700 jest jak najbardziej mozliwa BA POWIEM NAWET ZE OSŁAWIONA !!!! :twisted: smiac mi sie troszczke chce bo mowil ze nie bedzie krecil wiec kupil juz podkrecona :] nie zmienia to jesdnak faktu ze to swietny wybor . . . kolo 700zl mozna bylo jeszcze 9800se kupic ale nie zostalo by nic na zasilke a megabajt=(*&^%$#&^%$*#&^$#*& :twisted: do jezeli nie bedzie jakiegos dobrze krecacego sie GF 6600 to rynek do 700zl zostanie opanowany calkowicie przez ATI . . . HAHHAHAHHAHHAHAHAHHAHHAHHAH Byly a nazywaly sie 9700 :wink: Nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia. Byly 9500 z 256bit'owa magistrala, ktore po odblokowaniu potokow stawaly sie 9700 ale nie bylo 9500PRO z 256bit'owa magistrala bo 9500PRO od 9700 roznil sie wlasnie magistrala bo ilosc potokow i taktowanie jest takie same w 9700 i 9500PRO wiec jak mogly byc 9500PRO z 256bit'owa magistrala? Nie wydaje ci sie to dziwne? Do tego wszystkie 9500PRO maja pamieci ulozonw w litere "I" co znaczy za ma 128bit'owa szyne. Karty z 256bit'owa szyna maja pamieci ulozone w litere "L". Tak latwo mozna odroznic czy 9500/9800SE ma szyne 128 czy 256bit'owa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Taki mały off topic... Tym tematem chcesz wywołać wojene na forum :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...