Skocz do zawartości
Casidy666

gforce 2mx400 i 5144 punktów w 3dmarku

Rekomendowane odpowiedzi

czy to dużo!!! Karta jest 32mb i chodzi na core-200 i mem-190 (na takich codziennie pracuje). Ma zrobionego vmoda na core (2V standardowo 1,9V). Lata na standardowym chłodzeniu (bez wiatraka na radiatorze). Wynik w 3dmarku wychodzi 5144. mogę dalej podkrecać ale wole poczekać na lepsze chłodzenie core.

Prosze o opinie co do tego wyniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz reszte sprzetu, dokladnie jaka karta i wersja 3dmarka... pozatym Vmod z 1,9V na 2,0V to granica bledy pomiarowego czym mierzyles? Pozatym na tych taktowaniach nie jest mozliwe 5K 3dmarkow01 bo mam nadzieje ze o tych mowimy... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 2 mx ma taktowania od 175 core 143 mem do 200 core 166 mem (o ile dobrze pamietam) ofkoz standardowe

a 4 mx ma duzo wieksze duzo jest modeli 4 mx to nie pamietam, ale najwyzsze to chyba 270 core 500 mem

a tak wogóle to chodziło mi o mx ;) chociaz gf 2 TI jest mniej wydajna niz mx 440 se 128 bit - tak było w jakims tescie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się wam wrzucić linka bo zarejestrowany jestem ale robilem to na starym kompie i nie mam tam neta musze poprzełączać. Jak nie to postaram się wrzucić print screen. Na tych ustawieniach wychodzi zawsze koło tego wyniku. Przed wgraniem tych sterów co mam teraz wychodziło tak ponad 2K. Vmod mieżony miernikiem z allegro za 18zł ale on jako raz pokazuje tak a raz troche inaczej i już 3 baterie wkładam do niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 2 mx ma taktowania od 175 core 143 mem do 200 core 166 mem (o ile dobrze pamietam) ofkoz standardowe

a 4 mx ma duzo wieksze duzo jest modeli 4 mx to nie pamietam, ale najwyzsze to chyba 270 core 500 mem

a tak wogóle to chodziło mi o mx ;) chociaz gf 2 TI jest mniej wydajna niz mx 440 se 128 bit - tak było w jakims tescie...

mój gf440mx miał 270/400 i kręcił się max 285/415 :lol:

a se nie jest wydajniejszy od 2ti!!!

mx440 128 bit jest porównywalny(no może ciut lepszy) od gf2ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczegóły podałem ale na tweaku często występuja critical errory lub nie może obsłużyć.

Podaje parametry:

p4 2,4GHZ 533FSB bez HT - pracuje standardowo i na takim był robiony test

512 ramu by wilk electronics 333FSB

płyta łówna noname

gforce 2mx400 32mb

temperatury

proc- około 43

obudowa - 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proca to masz jak na gf2mx odjechanego.....nie ma to jak sensowny i zrównoważony zestawik ;-) ja miałem taką grafe pod athlona 900 i 256mb ram ;-)

pewnie to nabiło tyle marków- w końcu 2001 jest bardzo zależny od konfiguracji kompa

wsadź sobie radka 9550 to z 12000pkt. ci wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że mam tego proca takiego to sie jako tak złożyło.

Nowego kompa mam p4 2,6ghz 800FSB z HT

512MB Ram

płyte p4pe-x/se

ati radeon 9600 pro 256

Z tym 5144 to już wiem jak jest. Czasem zamiast monitora podłączam telewizor i podczas robienia testów mimo że nic nie zmieniam to testy robi na mnmiejszych rozdzielczościach. Zrbilem na monitorze wyszło 2550 punktow. Sorka za wprowadzenie w błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam celerona 1.7  

256 ddr

i GF4 Ti4200 128

i na 3D Marku 2001 mialem  5800 pkt :(

oplaca sie wymienac na P4 2.0 ??

No nie wal sciem :D

Taki wynik ?

To nawet jak na tego proca jest stanowczo za malo.

Kumplowi zoptymalizowalismy wspolnie kompa (tzn. tylko pomagalem) i koles na tym procu + gf4mx440 wykrecal blisko 6000.

IMO nie dosc, ze masz slaby proc to jeszcze zle zoptymalizowany komp.

Ja na gf4ti4200 i Celku 1.2 @ 1.6 smignalem 10k pkt w 3dm2k1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi