bsq500 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam! Mam problem a mianowicie. Kupiłem od brata procka i płyte do niego jak w tytule. Sprzet byl sprawny, gdyz sprawdzilem u niego przed kupnem. No wiec zadowolony.. podlaczylem to do siebie (zasilacz jakis tam 235W - kumpel nie zalecal, ale grafika Matrox G200 wiec duzo mocy nie zjada, mysle ze wytrzyma) no i efekt jest taki ze wszystko sie uruchamia, w Biosie napiecia sa takie: Temp CPU: waha sie w granicach 56'C Vcore 1.75: 1.83 I/O 3.3V: 3.6 5V: 5.03 12V: 13.01 Dalej jak chce zainstalowac Windowsa 2003 to wiesza sie ciagle w tym samym miejscu (bezposrednio przed plansza gdzie po raz pierwszy trzeba cos nacisnac). Metodą eliminacji zaczalem od zasilacza, wstawilem 300W Linkworlda no i [gluteus maximus].Napiecia nieco lepsze ale i tak nic. Dalej podmienialem RAM, Grafe, Twardy dysk. Efekt ten sam. Zwiecha w tym samym miejscu. Sprawdzilem procka na innej plycie (3DMark01, Sandra), wyglada na sprawny. Czemu to nie dziala? Kumpel podejrzewa ze plyte glowna zepsulem ale skoro sie uruchamia to chyba raczej sprawna! POMOCY! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 To nie do końca rozwiązanie problemu ale jego obejście. Zainstaluj Windę na innym kompie na swój twardziej i przenis do siebie. Jak system popracuje trochę i się nie wykrzaczy to znaczy że nic nie zepsułeś. Ostatnio też miałem taki problem, tylko akurat rozwiązanie jasne, sławny błąd z grafami Nvidia podczas instalacji. Nie mając innej pod ręką musiałem to jakoś obejść:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsq500 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Wlasciwie to nawet tak zrobilem bo mialem na tym dysku system oparty na poprzednich podzespolach (Intelowskich). Wywalilo go przy ladowaniu systemu. Ale jak sie laduje XP, 2000 czy 2k3 na innych podzespolach to z regoly pada tak jak mi padlo.. :/ Jakies bledy stopu czy cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...