KIULIK Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Po kilku małych wypadkach moja kochana Nokia zaczeła gubić zasięg i samoczynnie się czasami wyłanczać. Co zrobić ??? Może Flasher-Dejana pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Z tego co wiem wyłaczanie się zamoistne nokii 6210 po tego typu perypetiach to nie jest żadkość. Wątpie czy zabawa z softem coś pomoże - prawdopodobnie dzieje się coś z układem antenowym - proponuje : 1 - sam się z nim pobaw - wieksza satysfakcja bedzie jak naprawisz ;) 2 - serwis - naprawa układu antenowego w noki - sama antena to koszt około 5 zł do 6210 - ale wiadomo serwisy lubią zdzierać z ludzi. Z tego co wiem nawet do 50 zł 3 - Jeśli nie zależy Ci na tym telefonie polecam sprzedaż (komis, allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Z tego co wiem wyłaczanie się zamoistne nokii 6210 po tego typu perypetiach to nie jest żadkość. Wątpie czy zabawa z softem coś pomoże - prawdopodobnie dzieje się coś z układem antenowym - proponuje : 1 - sam się z nim pobaw - wieksza satysfakcja bedzie jak naprawisz ;) Jaka jest szansa, że po wymianie antenki będzie chodziła dobrze ? Bo nie uśmiecha mi się wydać 30 zł ( antenka - 5 zł , torx - 5 zł, przesyłka 2x 10 zł ) na wymiane antenki, gdyby później musiała iść do kosza :( I czy wymiana antenki wiąże się z jakimś ryzykiem ? Lutowanie etc. ? -----EDIT----- Fragment opisu jednej z aukcji na Allegro Flashera Dejana: naprawisz telefon który nie łapie sieci, nie chce się włączyć lub ma Contact Service http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34219943 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 1 - miał twój telefon jakiś poważniejszy upadek ?? po którym np zaczeły się takie upadki ?? 2 - Jeśli niee popróboj z tym flashem. Jak to nie pomoże odaj go na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Telefon miał kilka poważnych wypadków w jednym się bateria nawet rozsypała w pył. Ale zawsze po upadkach chodził bez najmniejszego problemu, aż tu nagle pewnego dnia zaczoł gubić zasięg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Winna nie jest antenka:> tylko koncowka mocy od wzmacniacza antenowego. Najczestrza awaria Nokii po ktorej nastepna jest samoczynne wylazanie. Co do koncowki to element smd i dla kogos kto nie ma wprawy i odpowidnego sprzetu wymiana co najwyzej moze sie skonczyc ze wszytskie elementy splyna z laminatu :D zostaje ci serwis ale tak jak wspominal kolega nie bedzie tanio... Mozesz zalatwic koncowke i isc do serwisu elektorniczengo gdzie za wymiane napewna nie wezma mniej niz w serwisei GSM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Soft zmienić zawsze można :) to już jest stary telefon tak więc to na 99% wina antenki a co do wyłanczania to przeczyść styki ! i wymień baterie na jakąś porządną ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Właśnie rozebrałem moją kome i zrobiłem mały eksperyment :) Dotykam antenki wewnętrzenej zasięg jest, puszczam zasięgu nie ma. Więc jutro ide do servisu może sprzedadzą mi jakąś antenke, a jak nie to zamawiam na Allegro. Komórke rozebrałem przy pomocy nożyczek do paznokci nie trzeba żadnych torxów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...