Skocz do zawartości
Turdrassel

czy oplaca sie brac jeszcze KT266a

Rekomendowane odpowiedzi

jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) płyta na kt400, chyba jako jedyna ma pełny support ddr400, ale brakuje mi tu serial ata - zawsze można dokupić jakąs karte.

Niestety serial-ATA na PCI nie rozwija pełnej prędkości. To jest minus dokupowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie kapuje tego do końca, bo przecież wszystkie zintegrowane s-ata są "virtualnie" podłączone pod magistrale pci. no chyba że czegoś nie rozumiem, ale chyba nie ma innej możliwości integrowania komponentów na mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) płyta na kt400, chyba jako jedyna ma pełny support ddr400, ale brakuje mi tu serial ata - zawsze można dokupić jakąs karte.

Ale zeby byl jakis sens to trzeba dolozyc DDR 400 a na te kasy juz napewno teraz nie zbiore. A ze bede mial ddr333 wiec juz chyba logiczniej wziac kt333 chyba zdecyduje sie na soltek drv5, krecliwa i niedroga. A do tego Gb i tak jesszcze bym musial dolozyc wiec decyzja DRV 5 + ddr333 Samsunga i jazda 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DRV 5 + ddr333 Samsunga i jazda  8)  8)  8)

Dobry wybor ,nie bedziesz rozczarowany.

no oby Vip:) a tak BTW widze ze overclocknales swojego antka, jakies szczegoly podasz? aha i cos czego bylem pewnien ale cos mi sie przysnilo i juz nei jestem : wloze na te mobo mojego d700 ?? bedzie musial pracowac na fsb 133 a maxymalny mnoznik jaki akceptuje z takim fsb to 7 (czyli 933 ale z problemami bede musial przyspieszyc DO) a jaki minimalny mnzoznik ustawie na tej plycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak najmniejszy mnoznik na tej plycie to 5.5 wiecTwoj duronikspokojniepowinien smigac na fsb 133 albo i wecej kiedys moj stary D850 smigal na fsb150 :) Co do Antka to leci caly czas na domyslnym napieciu(1.75V) na fsb 157 powyzej jest juz niestabilny.Napiecia niechce zwiekszac ze wzgledu na chlodzenie.Mam Colorful'a GoldenEye(50zl) z wentylem z zasilacza HuntKey (80x80 jakies 2500-2800 obr/min)Zalezy mi bardzo na ciszy wiec chyba poprzestane na tym wyniku.Proc smiga az milo,pamiatki chodza na max timingach.No ja jestem zadowolony z mojego sprzetu :)Zasilaczyk i reszta wiatrakow w budzie chodzi na 5V.Do Feel'a dodalem wiatrak wciagajacy z boku i wyciagajacy z gory (obydwa 80x80).To chyba wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomassir, a nie lepiej znaleźć jakąś robotę? Pójdź do miejscowej Telepizzy i zgłoś sie do roznoszenia ulotek, to żmudna praca, ale w miesiączek czy dwa uzbierasz tyle ile Ci będzie potrzeba, ja pracowałem po szkole i ze 3 razy w tygodniu, to zarabiałem niewiele bo po 150-200zł, ale gdyby sie ktoś zawział to może spokojnie i 500 wyciągnąć... 

Chyba to lepsze niż makulatura?

A co powiesz na to, że już od pół roku pracuję na cały etat (no i troszkę :wink: więcej niż 500 pln wpada :D :D) i jednocześnie studiuję na dziennych i ciągle mi brak czasu by magisterkę dalej pisać...

A co do ulotek to jak mi tylko jeszcze będzie czasu wystarczać to i może to będę też robił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak najmniejszy mnoznik na tej plycie to 5.5 wiecTwoj duronikspokojniepowinien smigac na fsb 133 albo i wecej kiedys moj stary D850 smigal na fsb150 :) Co do Antka to leci caly czas na domyslnym napieciu(1.75V) na fsb 157 powyzej jest juz niestabilny.Napiecia niechce zwiekszac ze wzgledu na chlodzenie.Mam Colorful'a GoldenEye(50zl) z wentylem z zasilacza HuntKey (80x80 jakies 2500-2800 obr/min)Zalezy mi bardzo na ciszy wiec chyba poprzestane na tym wyniku.Proc smiga az milo,pamiatki chodza na max timingach.No ja jestem zadowolony z mojego sprzetu :)Zasilaczyk i reszta wiatrakow w budzie chodzi na 5V.Do Feel'a dodalem wiatrak wciagajacy z boku i wyciagajacy z gory (obydwa 80x80).To chyba wszystko.

no to fajnie - wiec ide sprzedac te butelki :PP i thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...