Yelcyn Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Czy ktoś z was posiada, testował bądź słyszał wentylator Thermaltake Silent Cat 9cm ?? Mam zamiar założyć go na radiator Thermalright SI-97 .. ale osiągi Silent Cat`a wydają mi się podejrzanie dobre: Prędkość obrotowa: 2500 obr./min | Przepływ powietrza: 52,24 CFM !! | Poziom głośności: 21 dBA | Napięcie: od 7 do 12 V | Pobór prądu: 2,16 W | Natężenie prądu: 0,18 A | Żywotność: 60000h Czy naprawdę jest tak jak tam pisze? http://www.4max.pl/default.asp?produkt=949 Proszę o opinię ludzi którzy mieli z nim do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Napewno jest glosniejszy niz pisza, bo to przeciez produkt TT :lol: A tak pozatym to....było....poszukaj!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Widze, że sam zmagałeś się z podobnym problemem. Masz Thermalright SP-97? .. i jaki wkońcu wiatrak wybrałeś? .. Y.S Tech 92mm? a co myślisz o tym? .. TITAN TFD-9225M12S Przepływ powietrza: 38.35 CFM. Głośność: < 25dBA. Y.S-TECH ULTRA SILENT 92mm Przepływ powietrza: 28,82 CFM Głośność: 18 dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 myslalem o tym titanie,ale ost. wybralem CoolerMastera wydjanosc/cena i zostanie dopiero sciszony Rheobusem A YS tech jest troche drogi. Mzoesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> F2 92mm Zalman ale na slizgach, jest mocniejszy od mojego CM -> sprawdzone organolpetycznie. Ja mam Zalmana 92mm ale na lozysku, mozna go wsadzic do gluteus maximus - glosnosc jest nie do zniesienia ps. masz odemnie PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 proponuje poszukac, bo o wszelkiej masci wentylkach pisalem juz wiele razy na forum i juz mi sie wiecej nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 mam tego monsterka.....hmm widziałem osiągi i od razu podana przez producenta głośnośc jedynie 21dB wydała mi sie bardzo niewiarygodnie poderzana... Ale cóz kto nie ryzykuje nie zyskuje :) Poszukałem i kupiłem okazyjnie 2 takie CATki.. 8) Jednak moje przypuszczenia sie sprawdziły, i może i wiatrak ma te 21dB ale szumiące powietrze ma nastepne 21dB co daje razem 42dB :x 8O No ale fakt wydajnośc to ma niezłą, ale powietrze to powietrze nigdzie sie nie podzieje:) musi szumieć... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 hmm tak czytam na temat sp-97 i si-97 i raczej jestem sklonny do SI-97 :lol: , zas nad wiatrakiem to mysle sobie ze Papst 3412 N/2GL 90mm 22 dBA 3pin mogl by byc tylko ze drogi 80 w 4maxie, badz ten Tt Thunderblade LED 90mm Czerwony 21dbA tanszy, jak myslicie ktory lepszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 TT jak to TT bedzie glosny. slyszalem, ze Ys Tech silent jest dos dobra propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Hehe, a ja mam SI-97 i mam założony wiatraczek Green Cooler, który jest identyczny z tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36155613 i kosztuje ułamek tego co Papst czy YS Tech czy inne tam takie... Wg mnie żadna różnica, miałem już wiele wentyli i ten Green za 6 PLN niczym nie różni się od Papsta za 70 PLN: ani wydajnością ani hałasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 no nie byl bym takie pewnien co do tego ze jest lepszy, choc zgodze sie ze nie koniecznie trza wydawac kupe kasy na wentyla i mozna sie zamknac w 40 kupujac cos dobrego;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Hehe, a ja mam SI-97 i mam założony wiatraczek Green Cooler, który jest identyczny z tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36155613 i kosztuje ułamek tego co Papst czy YS Tech czy inne tam takie... Wg mnie żadna różnica, miałem już wiele wentyli i ten Green za 6 PLN niczym nie różni się od Papsta za 70 PLN: ani wydajnością ani hałasem. Za 2-3 miesiace poczujesz roznice- wyraznie slyszalne lozysko. Slychac jak trze. Juz to sprawdzilem na takich tanich wentylach. To tarcie jest nawet glosniejsze niz sam szum przeplywajacego powietrza. Oczywiscie wiatrak sciszony na 5V- chodzilo o cisze. Teraz testuje ZALMANy F1, 80mm, jak na razie po 5 miesiachch pracy na chlodnicy 24/7 nie slychac roznicy. 4 wentyle sa na chlodnicy, wiec mysle ze dobra proba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...