Grzechu Sin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam ostatnio kumpel Cichoń (z naszego forum) - zostawił mi w spadku do odwołania V7+ (przesiadł się na WC - swoją drogą zarąbiste WC! 8) ). Volcano sami założyliśmy i po paru próbach zawitał u mnie na ekranie magiczny napis 3.0ghz - Niby nic - kazdy powie. Hmm.... wszystko spoko ale z 1.8 na 3.0 to już coś na powietrzu... do dziś... Nie dawało mi spokoju i postanowiłem jeszcze jakieś "soki" z niego puścić. Jako ,że zasilacza to sie dorobie na święta dopiero to nie chciałem próbować O/C. Dziś mnie jednak skusiło :D Dałem fsb 200 i ... lipa - wstał i wszedł do biosu i zwis :/ More V core => dałem 1.7 V = to samo czyli zwis w biosie. Mooore V core => dałem 1.75 = zwis again :/ Więcej sie bałem ,bo jeszcze sie spieprzy ale raz sie zyje - dałem 1.85 V i ... poszedł!!! Odpalił Xp (o dziwo), załadował reszte progamów - byłem w szoku! Zrobiłem fote, poserfowałem na www i chciałem odpalić Q3 ale jak wbiłem demo to dostałem restart (kochany megabajt:) ) Fakt faktem - udało mi sie na powietrzu pracować o 1.8ghz czyli jeszcze raz tyle ile fabryka dała:D Jak sklece WC to mam nadzieje,że odpale go stabilnie i walne jakies testy :D Poważnie jestem w szoku możliwością tego proca! Zrzut z ekranu będzie soon Pozdro to all i szczególne tnx Cichoniowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tares Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 hehe :-) najs :-) ja moją celine podkręciłem o 50% :-) z 2.4 na 3.6 bez podnoszenia napięcia... ciekawe ile pójdzie na max :D ale narazie mam boxowy qler także zbtynio w o/c się nie bawie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 hehe i tak spoko wynik jak na boxowy cooler:-) zastanawiam się jak napięcie rzędu 1.85 będzie wpływało na proca - w sumie to chyba nic mu sie nie stanie pod warunkiem dobrego chłodzenia:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...