Skocz do zawartości
safe

Gigabyte GA-7N400L nForce2 Ultra - problem

Rekomendowane odpowiedzi

problem dotyczy płyty zamieszczone w temacie, a mianowicie... FSB było na 133 i zmieniono na 200 :?

komputer sie niechciał ponownie uruchomic (paka ok, ale monitor nie), wiec zrobiono restart BIOS-a... po tym restarcie paczka nieodpowiada, zadna dioda sie nie swieci ani nic... plyte wysłano do serwisu... i nasuwa sie pytanie: CZY UZNAJĄ REKLAMACJE :?: (gwarancja trwa jeszcze ok 36 mies.) ale czy niepowiedza ze to wina urzytkownika i nienaprawią :cry: jak sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardziej rozbudowana wersje 7nnxp i masz na swojej dual biosa? Powinno wystartowac z drugiego jak z pierwszego nie moze.. Sprawdzilem w instrukcji, bo Twoja mobo tez jest w niej rozrysowana - nia masz takiego switcha clk_sw pod radiatorem na chipsecie? ustawilbys na 100 i powinno ruszyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardziej rozbudowana wersje 7nnxp i masz na swojej dual biosa? Powinno wystartowac z drugiego jak z pierwszego nie moze.. Sprawdzilem w instrukcji, bo Twoja mobo tez jest w niej rozrysowana - nia masz takiego switcha clk_sw pod radiatorem na chipsecie? ustawilbys na 100 i powinno ruszyc

clk_sw został ustawiony na 100 ale i to niepomogło... :cry:

niewiem czy to mozliwe... ale z ta plyta bylo cos nie tak, mam win XP pro SP2 i na gigabyte komp sie uruchamiał z 2 minuty(dlugo czekał w dosie) teraz mam jakąs zastepcza płytke VIA VT8377 Apollo KT400 i komp sie uruchamia w ~20 sekund, moze po tym podkreceniu ujawniły sie wady fabryczne i płytka powiedziała 'do widzenia' .... :?:

a tak pozatym to ja tam juz nic nie chiałem ruszac i zaniosłem ja do sklepu gdzie kupiłem zeby sie nia zajeli "fachowcy" :wink: oni chyba lepiej wiedza co moga zrobic, ale pytanie brzmi CZY UZNAJĄ GWARANCJE? czy mam zbierac kase na nową płytke :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...