safe Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 problem dotyczy płyty zamieszczone w temacie, a mianowicie... FSB było na 133 i zmieniono na 200 :? komputer sie niechciał ponownie uruchomic (paka ok, ale monitor nie), wiec zrobiono restart BIOS-a... po tym restarcie paczka nieodpowiada, zadna dioda sie nie swieci ani nic... plyte wysłano do serwisu... i nasuwa sie pytanie: CZY UZNAJĄ REKLAMACJE :?: (gwarancja trwa jeszcze ok 36 mies.) ale czy niepowiedza ze to wina urzytkownika i nienaprawią :cry: jak sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek87 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Po restarcie biosu powinno być wszystko okej, co ty z tym zrobiłeś, przyznaj się :) ? fsb zmieniono na 200, hardkorowiec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mam bardziej rozbudowana wersje 7nnxp i masz na swojej dual biosa? Powinno wystartowac z drugiego jak z pierwszego nie moze.. Sprawdzilem w instrukcji, bo Twoja mobo tez jest w niej rozrysowana - nia masz takiego switcha clk_sw pod radiatorem na chipsecie? ustawilbys na 100 i powinno ruszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safe Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mam bardziej rozbudowana wersje 7nnxp i masz na swojej dual biosa? Powinno wystartowac z drugiego jak z pierwszego nie moze.. Sprawdzilem w instrukcji, bo Twoja mobo tez jest w niej rozrysowana - nia masz takiego switcha clk_sw pod radiatorem na chipsecie? ustawilbys na 100 i powinno ruszyc clk_sw został ustawiony na 100 ale i to niepomogło... :cry: niewiem czy to mozliwe... ale z ta plyta bylo cos nie tak, mam win XP pro SP2 i na gigabyte komp sie uruchamiał z 2 minuty(dlugo czekał w dosie) teraz mam jakąs zastepcza płytke VIA VT8377 Apollo KT400 i komp sie uruchamia w ~20 sekund, moze po tym podkreceniu ujawniły sie wady fabryczne i płytka powiedziała 'do widzenia' .... :?: a tak pozatym to ja tam juz nic nie chiałem ruszac i zaniosłem ja do sklepu gdzie kupiłem zeby sie nia zajeli "fachowcy" :wink: oni chyba lepiej wiedza co moga zrobic, ale pytanie brzmi CZY UZNAJĄ GWARANCJE? czy mam zbierac kase na nową płytke :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 clk_sw nie zawsze może pomóc miałem raz przypadek, że po przestawieniu clk_sw na 100 nadal płyta sie buntowała ale wyjęcie bateryjki już pomaga :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ja nie widze powodu dlaczego by nie mieli.. W koncu tylko w biosie ustawiales.. Od tego plyta nie powinna pasc przeciez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...