chemik Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 czy ktos wie jak zrobic panel sterujacy do wiatrakow tak zeby byly na nim lcd wyswietlajace ilosc obrotow. domyslam sie ze trzeba wiatraki podlaczyc do panelu a nie do plyty ale jak zrobic aby na lcd(jeden wiatrak jeden lcd) wyswitlaly sie RPM ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saabotaz Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Można zrobić sobie własną elektronikę, sterowanie LCD tekstowych jest bardzo proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 chodzi mi o LCD ale nie tekstowe (nie te podlaczane do lpt ) tylko takie ktore maja tylko 4 miejsca na cyfry czyli jak wlacze kompa odrazu mam wyswietlane predkosci niemusi mi sie ladowac OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightClubber Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 @chemik - Tobie chodzi o wyświetlacze 7-segmentowe LED :?: (4x1 cyfra albo 2x2 cyfry), bo strasznie zakręcone jest to co napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 wlasnie chyba o to mi chodzi dzieki za poprawke nightclubber blad moj wynika z braku wiedzy, wiec staralem sie wytlumaczyc to najlepiej jak potrafilem(chyba troche niewyszlo :>) ale wiesz jak to zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...