Luk@s Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Kolega miał zintegrowaną sieciówkę, ale prawdopodobnie się popsuła. Teraz kupił sobie na PCI. I jest taki problem. Sieciówka służy do dostępu do internetu, a provider oczywiście stosuje blokadę na MAC, i dopóki nie przyjdą od providera, to kolega chciał sobie na razie chwiliowo wpisać MAC, ze starej karty, lecz nie wiem gdzie go znaleźć i tutaj liczę na Waszą pomoc. PS. Umieściłem to w dziale Microsoft Windows, bo moje pytanko dotyczy sprawdzenia w tym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ipconfig /all w wierszu poleceń wyświetli ci adres mac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Tylko, ze tej karty już nie ma w systemie, bo się popsuła i tutaj jest problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 normalnie MAC jest napisany na pudelkach, ale skoro to zintegrowana to ciezko bedzie.. moze na pudelku do plyty albo cos.. jesli nie, to sprobuj ja zainstalowac - nie bedzie dzialac, ale moze MACa sie bedzie dalo odczytac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 A po co ktos ma 'przychodzic' od providera? Wystarczy zadzwonic ze jest inna karta sieciowa, provider odczyta MAC u siebie i uruchomi usluge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Możliwe, się okażę, nie mój provider, więc nie wiem... a że tak się da to logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ja zmieniajac plyte glowna, nadpisalem poprzedniego mac'a na nowej plycie ze zintegrowana sieciowka. Adres mac mozna czasem znalezc na nalepce gdzies na plycie.... u mnie byla na porcie com....ja zmieniajac plyte glowna, nadpisalem poprzedniego mac'a na nowej plycie ze zintegrowana sieciowka. Adres mac mozna czasem znalezc na nalepce gdzies na plycie.... u mnie byla na porcie com.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...