Nessay Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Bierz radka jak chcesz miec dobre wyjscie TV. Ja bym brał g4 tylko dlatego, że jest wydajniejszy niz radeonLE. Różnjicy w jakości obrazu nie widze a miałem tez g4 od gainwarda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ja bym wziął gigabyta z 128MB ramu , kumpel go kupił i chodzi lekko na 300/600, dobra jakośc obrazu pozatym za 710zł można wytargować np. w znaku. W niektórych grach jest spora różnica. Jakość obrazu jest sprawą dyskusyjną, ale pewne jest że radek ma lepszą w 2D i 3D. Jakość w wyższych rozdzielczościach zależy od jakości ramdaców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Acha, przypomnialo mi sie. Nie umiem ustawic osobnego obrazu dla monitora i osobno dla TV. Mam cos skopane w detonatorach. Raz mi sie udalo odpalic obraz TV na nview ale po restarcie juz sie nie dalo. Korzystam za to z programu tvtool i jest bajera. Wiec to nie moze byc wina karty lecz detonatorow. Ostatnio duzo czasu na ten probleme poswiecilem i narazie dalem sobie z tym spokuj. Zaczne jak bede mial znow checi, o ktore teraz ciezko po takiej porazce :) Kaeres: co do tego NView to spradz taki myk. Wywal wszystkie refresh fixy, refoce'y, i inne do naprawiania problemu z 60Hz odswiezaniem. U mnie mialem podobna szopke. Dzialalo dzialalo i nagle przestalo... potem siadlem i myslalem co zmienialem i wreszcie doszedlem do tego ze wlasnie chyba reforce. Na czas ogladania filmu albo czegokolwiek na TV wylaczam poprostu te programiki. Sprawdzic nie zaszkodzi a moze pomoze :? Pewnie cos w tym jest. Jest jedno ale. Korzystam z refresh locka, wczesniej z refresh fixa i to sa programiki, ktore mieszaja w rejestrze i nie da sie ich raz, dwa wywalic z rejestru. Znow reinstalka dentek za kazdym dla obejrzenia filmu to thx wielkie :) A nie chce korzystac z refreshlocka, ktory siedzi w systrayu bo mnie to drazni i zajmuje mi pamiec :x Dziekuje jednak za idee :) i zostane przy tvtool. Moze jakies dentki to wreszcie naprawia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Pewnie cos w tym jest. Jest jedno ale. Korzystam z refresh locka, wczesniej z refresh fixa i to sa programiki, ktore mieszaja w rejestrze i nie da sie ich raz, dwa wywalic z rejestru. Znow reinstalka dentek za kazdym dla obejrzenia filmu to thx wielkie :) A nie chce korzystac z refreshlocka, ktory siedzi w systrayu bo mnie to drazni i zajmuje mi pamiec :x Dziekuje jednak za idee :) i zostane przy tvtool. Moze jakies dentki to wreszcie naprawia :) Nie musisz reinstalowac za kazdym razem detek. Uzywaj ReForce'a. Jednym kliknieciem przyracasz ustwienia defaultowe (60 Hz) i nawet restertu nie musisz robic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Jest tez mozliwoc zrobienia tego poprzez riva tuner. Ale po prostu nie chce mi sie z tym walczyc narazie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Jest tez mozliwoc zrobienia tego poprzez riva tuner. Ale po prostu nie chce mi sie z tym walczyc narazie :) Na detkach 40.xx nie dziala ta opcja w RivaTunerze... mozesz zmieniac a nic sie nie dzieje :) Nowy RivaTuner ktory sie juz podobno pojawil (patrz moj post w Software) niby ma to naprawione ale sa problemy z jego sciagnieciem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Ehh. Zreszta kazdym programem idzie to zrobic ale potrzebny restart kompa i tak i tak :( Na dentkach 40.52 jest nawet juz w zakladkach "reperator" odswierzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 posiadam winfasta gf4 4200TI jest zajebisty ale jezeli chodzi o tv-out to widzialem obraz na radku i musze powiedziec ze jest lepszy awiec portal jak chcesz miec karte do ogladania filmow to tylko radek a nie gf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...