Skocz do zawartości
Portal

Problem przy zakupie karty graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym wziął gigabyta z 128MB ramu , kumpel go kupił i chodzi lekko na 300/600, dobra jakośc obrazu pozatym za 710zł można wytargować np. w znaku. W niektórych grach jest spora różnica. Jakość obrazu jest sprawą dyskusyjną, ale pewne jest że radek ma lepszą w 2D i 3D. Jakość w wyższych rozdzielczościach zależy od jakości ramdaców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha, przypomnialo mi sie.

Nie umiem ustawic osobnego obrazu dla monitora i osobno dla TV. Mam cos skopane w detonatorach. Raz mi sie udalo odpalic obraz TV na nview ale po restarcie juz sie nie dalo. Korzystam za to z programu tvtool i jest bajera. Wiec to nie moze byc wina karty lecz detonatorow. Ostatnio duzo czasu na ten probleme poswiecilem i narazie dalem sobie z tym spokuj. Zaczne jak bede mial znow checi, o ktore teraz ciezko po takiej porazce :)

Kaeres: co do tego NView to spradz taki myk. Wywal wszystkie refresh fixy, refoce'y, i inne do naprawiania problemu z 60Hz odswiezaniem. U mnie mialem podobna szopke. Dzialalo dzialalo i nagle przestalo... potem siadlem i myslalem co zmienialem i wreszcie doszedlem do tego ze wlasnie chyba reforce. Na czas ogladania filmu albo czegokolwiek na TV wylaczam poprostu te programiki. Sprawdzic nie zaszkodzi a moze pomoze :?

Pewnie cos w tym jest. Jest jedno ale. Korzystam z refresh locka, wczesniej z refresh fixa i to sa programiki, ktore mieszaja w rejestrze i nie da sie ich raz, dwa wywalic z rejestru. Znow reinstalka dentek za kazdym dla obejrzenia filmu to thx wielkie :)

A nie chce korzystac z refreshlocka, ktory siedzi w systrayu bo mnie to drazni i zajmuje mi pamiec :x

Dziekuje jednak za idee :) i zostane przy tvtool. Moze jakies dentki to wreszcie naprawia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie cos w tym jest. Jest jedno ale. Korzystam z refresh locka, wczesniej z refresh fixa i to sa programiki, ktore mieszaja w rejestrze i nie da sie ich raz, dwa wywalic z rejestru. Znow reinstalka dentek za kazdym dla obejrzenia filmu to thx wielkie :)

A nie chce korzystac z refreshlocka, ktory siedzi w systrayu bo mnie to drazni i zajmuje mi pamiec  :x

Dziekuje jednak za idee :) i zostane przy tvtool. Moze jakies dentki to wreszcie naprawia :)

Nie musisz reinstalowac za kazdym razem detek. Uzywaj ReForce'a. Jednym kliknieciem przyracasz ustwienia defaultowe (60 Hz) i nawet restertu nie musisz robic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tez mozliwoc zrobienia tego poprzez riva tuner. Ale po prostu nie chce mi sie z tym walczyc narazie :)

Na detkach 40.xx nie dziala ta opcja w RivaTunerze... mozesz zmieniac a nic sie nie dzieje :) Nowy RivaTuner ktory sie juz podobno pojawil (patrz moj post w Software) niby ma to naprawione ale sa problemy z jego sciagnieciem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...