takesi Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam. Mam taki problem : przeszukałem wszystkie posty, tematy, strony, związane z instalacją ZM80DD-HP ( lub starszych z rodziny ZM ) firmy Zalman do r9550 firmy gigabyte. Robię taki temat ponieważ zamierzam kupić r9550 + chłodzenie i nie wiem co zrobić :( ( wogóle chodzi mi o to czy r9550 posiada dwa otwory przy chipie na zamątowanie wiatraczka albo radiatora firmy zalman ) Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 wogóle chodzi mi o to czy r9550 posiada dwa otwory przy chipie na zamątowanie wiatraczka albo radiatora firmy zalman ) tak, posiada takie 2 otwory! JEsli nie chcesz vmodowac r9550 to nie kupuej chlodzenia, takie chlodzenie przyda ci sie dopiero na 500-550+ mhz. A na 400mhz, spokojnie wystarczy radiator z wentylem, standard, albo opcja w GB, do ktorej podpinasz jeszcze wentylek 40mm. Oczywiscie przesmaruje ten orygianlny radiator lepsza pasta, i jak bedzie trzeba to szlif. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 nie ma chyba większego sensu montować zalmana na to. Jak miałem 9550 wizełem zwykły wentyl 80 śrubkę odpowiedniej długości i sobie wkręciłem w listki radiatora nie niszcząc go a jednocześnie się bardzo dobrze trzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...