TomekB Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam Już pól dnia się męcze i dalej mam problem z ustawieniem dostępu w sieci lokalnej. Chce udostępnić bratu katalog, ale tak żeby inni w sieci nie mogli się tam dostać. Więc bratu powinno pokazywać się okienko logowania kiedy brat będzie chcial skorzystać z mojego udziału. Ja mam WinXP Prof z systemem plików NTFS ,a brat ma Win 2000. Obydwaj jestesmy w tej samej grupie roboczej. Wszystko robilem wg tego opisu http://forum.win-os.pl/udostpnianie-zasobw...40fcd3acbafafe4 Niestety za zadne skarby nie moge tego zrobić. Jedyne co mi sie udaje osiagnac to to ze brat wchodzi do mojego kompa bez zadnego logowania lub nie wchodzi w ogóle bo pisze "odmowa dostępu". A powinien przecież podac nazwe użytkownika i hasło. A więc po koleji założyłem nowego usera "Stefan", dodałem go do nowo stworzonej grupy "LAN" Tera ustawiam udostepnianie katalogu "www" zakładka udostępnianie->Uprawnieia -> dodaje grupę "LAN" I kiedy to tak ustawie to brachollowi pisze że odmowa dostępu Jak powinno być ? To jak ? Pomożecie ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Właczyć konto gościa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 konto gościa jest włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 W total commanderze (można też z poziomu menu start->uruchom...) "cd \\numer.ip.kompa.docelowegodysk$" np. "cd \\10.0.0.2d$" i wtedy dostajemy się na dysk d: kompa 10.0.0.2 pod warunkiem zalogowania się do niego. Warto też sprawdzić uprawnienia logowania : panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> zasady zabezpieczeń lokalnych -> zasady lokalne -> opcje zabezpieczeń -> dostęp sieciowy: udostępnianie i model zabezpieczeń dla kont lokalnych -> ustawić na KLASYCZNY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...