pasażer Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Chodzi o to, czy można jakąś cześć dysku poświęcić by korzystać z tego jak z ramu :roll: bo nistety mam tylko 256 i nie zanosi się na więcej a wiadomo, że w nowe gierki troche ciężko na 256 :/ Pamiętam, że gdzieś o tym czytałem tylko nie wiem gdzie niestety i z tego co pamiętam da się takie coś zrobić tylko jak???? Jeżeli ktoś coś wie na ten temat prosze was bardzo żebyście cosik napisali o tym i czy wogóle jest to możliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 jest takie cuś i nazywa sie "pamięć wirtualna", :lol: i pewnie masz to juz 'włączone' w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Hm, musze Cie zalamac:) Wiec tak, za siedmioma gorami... jestem spiacy:) Do rzeczy, moze tego nie wiesz, ale Twoj dysk jest codziennie wykorzystywany jako brakujaca ilosc wymaganego przez dana aplikacje RAMu. Po to jest w Windowsie plik stronnicowania - inaczej swap file, by Windows, gdy mu zabranie RAMu mogl sobie zapisac istotne w danej chwili dane na dysku twardym. Jak to dziala sam widzisz.....cholernie wolno, dysk nie ma i chyba nigdy nie bedzie mial takiego czasu dostepu do plikow jaka maja pamieci RAM, nie ma mozliwosci zastapienia RAMu przez HDD. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 w WinXp "Mój komputer" -> LPM "Właściwości" -> zakładka "Zaawansowane" -> "Wydajność" "Ustawienia" -> zakładka "Zaawansowane" "Pamięć wirtualna"-> "Zmień" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...