Skocz do zawartości
v1ru5

Vampire: The Masquerade Bloodlines

Rekomendowane odpowiedzi

Nexer - no widzisz, a mnie sie gra wyjątkowo spodobała mimo tych wszystkich technicznych niedociągnięć (które nie liczą się dla mnie w rpgach), naprawde mocno mnie wciągnęła i nie nudziłem się prawie w ogóle (a w przypadku hl2,d3 i far cry nudzilem się wiele razy). W walce z szeryfem nie miałem żadnych zacięć na gf4ti :wink: Fakt, jest to rewolucja jeśli chodzi o ilość bugów i niedopracowań, ale jest z kolei bardzo ciekawa pod wzgledem fabuly,questow,dialogów. Zakończenia rzeczywiście są kiepskie (szczególnie zakończenie dla sojuszników Kuei-jin, naprawde NIE POLECAM dołączać się do tej organizacji na końcu gry bo można potem ze złości wyrzucić komputer przez okno :wink: ), ale trudno byłoby wymyślić inne :razz: Dla mnie jest to gra na 9+/10 za grywalność, klimat (ja go tam czułem :), realizm, postacie, fabułę itd itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem,czy ktos mial taki problem,ale nic nie znalazlem na ten temat w owym poscie dlatego sie Was zapytowywuje:kuzyn doszedl do levelu (widzialem glownie ten moment,ale powinniscie skojarzyc w czym rzecz) gdzie na koncu ma sie kilka sekund (czy tam minut) na dojscie do pontonu.W momencie kiedy dochodzi wgrywa sie nastepny level a pozniej wywala do windowsa z nieznanych przyczyn.A moze to jest problem, o ktorym wczesniej pisze Corwin??Karta graf kuzyna to R9600.Czy ktos mial taki problem i czy nie wiecie czy patch go eliminuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu akurat nie chodzi o grafike. Aby to usunąć musisz uaktywnić konsole, edytuj ikone którą włączasz gre i wpisz, to domyślna ścieżka C:\Program Files\Activision\Vampire\vampire.exe -console. W trakcie gry w miejscu gdzie dochodzisz do łodzi wciskasz "~" i piszesz:

SaveJohansen()

ChangeLevel2 la_hub_1 taxi_landmark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W walce z szeryfem nie miałem żadnych zacięć na gf4ti :wink: Fakt, jest to rewolucja jeśli chodzi o ilość bugów i niedopracowań, ale jest z kolei bardzo ciekawa pod wzgledem fabuly,questow,dialogów. Zakończenia rzeczywiście są kiepskie (szczególnie zakończenie dla sojuszników Kuei-jin, naprawde NIE POLECAM dołączać się do tej organizacji na końcu gry bo można potem ze złości wyrzucić komputer przez okno :wink: ), ale trudno byłoby wymyślić inne :razz: Dla mnie jest to gra na 9+/10 za grywalność, klimat (ja go tam czułem :), realizm, postacie, fabułę itd itp.

1258537[/snapback]

Hymm możliwe, że efekt ten jest widoczny tylko dla kart, które wspierają directX 9.0 (gf4 ti chyba tego nie obługuje jak sie nie myle).

Gre oceniłem grając trimitre (czy jak to się tam pisze), ilość bugów jest tak porażająca, że możemy podejść do przeciwnika od strony przedniej, a ten nic nie zauyważy. Questy ograniczają się do find and kill (wszystkie o ile nie 98%) i tyle :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetna gra, klimat super, grafa super (chociaż engine far cry niedopracowali > ekhem to jest silnik far cry jakby ktoś się spierał, vavle zakupiło licencję na jego używanie + silnik fizyki havok 2.0) duża powtarzalność gry innym klanem vampirów ; ]=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetna gra, klimat super, grafa super (chociaż engine far cry niedopracowali > ekhem to jest silnik far cry jakby ktoś się spierał, vavle zakupiło licencję na jego używanie + silnik fizyki havok 2.0)  duża powtarzalność gry innym klanem vampirów ; ]=

1268897[/snapback]

ze co?!?!?!? gdzies takie brednie wyczytal?!?! co ma wspolnego vampire z far crayem?!? engine?! chyba cie bog opuscił !!!

Far cry na CryENGINE a Vampire Bloodlines na Source chyba proste to jest. PATOLOGIA :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze co?!?!?!? gdzies takie brednie wyczytal?!?! co ma wspolnego vampire z far crayem?!? engine?! chyba cie bog opuscił !!!

Far cry na CryENGINE a Vampire Bloodlines na Source chyba proste to jest.    PATOLOGIA  :mur:  :mur:

1269988[/snapback]

Zgadzam się vanpir jest a engine halfa 2 (ja ktoś m wątpliwości to niech poczyta na oficjalnej stronie producenta) tyle że skopali bo gra jest fajna ale bugów ma 1000 wystraczy poczyac w konsoli co się dzieje ale mimo wszytko gra jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się vanpir jest a engine halfa 2 (ja ktoś m wątpliwości to niech poczyta na oficjalnej stronie producenta) tyle że skopali bo gra jest fajna ale bugów ma 1000 wystraczy poczyac w konsoli co się dzieje ale mimo wszytko gra jest super

1270162[/snapback]

jezu ile razy trzeba powtarzać , engine w Half Life 2 to zmodyfikowany engine Far Cry + Havok 2.0 odpowiedzialny za fizykę, jak zwyle Valve zrobiła modyfikację i po raz drugi nie zrobiła własnego engine, (jedynka używała Quake 2 engine , jeżeli w ogóle dzieciaki to pamiętacie te czasy :lol: :lol: ) Cry Engine był tworzony w tym samym czasie co HL2 i w tamtym momencie (jakieś nicałe 5 -6 lat temu) był najlepszy na rynku, jak ktoś z was pamięta demko X-Isle to wie o co mi chodzi (wtedy GF3 był nowością a panowały GF4MX ) wtedy szczena opadała a panowie z Valve nie chcieli użyć silnika Doom'a 3 gdyż nie spełniał oczekiwań odnośnie grywalności, łatwości tworzenia modów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezu ile razy trzeba powtarzać , engine w Half Life 2 to zmodyfikowany engine Far Cry + Havok 2.0 odpowiedzialny za fizykę,  jak zwyle Valve zrobiła modyfikację i po raz drugi nie zrobiła własnego engine, (jedynka używała Quake 2 engine , jeżeli w ogóle dzieciaki to pamiętacie te czasy  :lol:  :lol: ) Cry Engine był tworzony w tym samym czasie co HL2 i w tamtym momencie (jakieś nicałe 5 -6 lat temu) był najlepszy na rynku, jak ktoś z was pamięta demko X-Isle to wie o co mi chodzi (wtedy GF3 był nowością a panowały GF4MX ) wtedy szczena opadała a panowie z Valve nie chcieli użyć silnika Doom'a 3 gdyż nie spełniał oczekiwań odnośnie grywalności, łatwości tworzenia modów itp.

1280548[/snapback]

powiedzial co wiedział, podaj linka do jakiegoś źródła/dowodu. Nigdzie nie znalazłem niczego na poparcie twojej teorii. X-Isle dobrze pamietam, ale nadal nie wiem co ma on wspolnego z Sourcem. Q2 i HalfLifa1 w to nie mieszaj bo to inna bajka. To ze ileś lat temu skorzystali ze zmodyfikowanego enginu a nie ze swojego o niczym nie świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

am jakiś dziwny problem kiedy gram w Vampire : bloodlines ,scina mi sie dzwiek i wywala do windy!!!!

nie wiem co jest wgrane !?

moj pec : athlon 2600,768ram,radeon 9600

gra chodzi mi pieknie w full detalach tylko nie wiem co z tym dzwiekiem ....

?? HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cZesc, mam problem z questem dla izaaka. Zdobyłem już pierwszą cześc filmu z cmętarza, podgadałem z Izaakiem i kazał mi szukać drugiej. Gość z sin bin mówił (zapłaciłem mu i na wszelki wypadek zrobiłem włam do kompa) że można ja zdobyć korzystając/umawiając sie przez telefon w dole ulicy. Wnioskuję że chodzi o telefony obok włoskiej restauracji. Ale nie wiem co dalej robic.

ps. wie ktos gdzie szukac tego dziennikarza co uciekł ze szpitala, a którego trzeba sprowadzić, bo mieszkanka piwnicy w szpitalu chce go zjeść (w szpitalu zawsze słabo karmią :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej mam problem w momencie kiedy idę sobie na legalu i nie wiem co sie dzieje. POdczas misji u nines'a rodrigeza gdy wracasz z tego parku warewolf'ów gadasz z Jack'iem i zaczyna się wgrywąc następny lewel i wywywala do windowsa(taki sam problem miałem z misją save johansen gdy zabijasz Bacha) można to tak samo załatwić wpisując komende w konsoli?? bo już nie wiem co robić pomóżcie. POzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezu ile razy trzeba powtarzać , engine w Half Life 2 to zmodyfikowany engine Far Cry + Havok 2.0 odpowiedzialny za fizykę,  jak zwyle Valve zrobiła modyfikację i po raz drugi nie zrobiła własnego engine, (jedynka używała Quake 2 engine , jeżeli w ogóle dzieciaki to pamiętacie te czasy  :lol:  :lol: ) Cry Engine był tworzony w tym samym czasie co HL2 i w tamtym momencie (jakieś nicałe 5 -6 lat temu) był najlepszy na rynku, jak ktoś z was pamięta demko X-Isle to wie o co mi chodzi (wtedy GF3 był nowością a panowały GF4MX ) wtedy szczena opadała a panowie z Valve nie chcieli użyć silnika Doom'a 3 gdyż nie spełniał oczekiwań odnośnie grywalności, łatwości tworzenia modów itp.

1280548[/snapback]

teeee wielki znawca engine'ow...jak GF3 moglbyc nowoscia a krolowaly 4mx??? no pomysl chwilke stary...przeciez 4mx zostala wprowadzona PO GF4ti....krolowac mogly 2mx i 2gts ale W ZADNYM WYPADKU 4MX!!!

a co do Twojej teorii engine'u HL2 to wileki LOL...wyslij maila do VALVE..moze sami nie wiedza do konca skad maja swoj engine i ich zagniesz :blink: :blink: :blink: <_< <_< <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Mam problem z tym naukowcem co trzeba go ratowac od tego księdza. Wszyscy wiemy o co chodzi. Gra wywala przy motorowce jak chce sie wczytac do nowej lokacji. Radzili mi zebym zainstalowal patcha. Patch nie pomogl. Przeczytalem gdzies o tych komendach w konsoli.... Stanąc blisko pontonu, sejwnąć, wpisac komende... TYLKO ZE TO NIE POMAGA. Gierka wywala mnie tak samo przez komende jak normalnie bym gral. Nie wiem co teraz dalej robic. Gierka jest spoko pod wzgledem fabularnym ale ma tyle bugów ze glowa mala.... Thx z góry za info.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi