roboty2 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Mam pytanie czy istnieje możliwość uszkodzenia ramu 2x64 mb (jedna 2 stronna druga 1 stronna) obie 100MHz po włożeniu ich do zestawu z PIII 450. Nie wiem czy on chodzi na 133 jeżeli tak to ramy się spalą czy nie. A może istnieje take prawdopodobieństwo że ten PIII chodzi na magistrali 100. Proc jest mojego kolegi i chce on odemnie kupic ten ram a że jest nieobeznany w komputerach to nie wie. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 PIII 450 pracuje na fsb 100MHz. Co do samych pamięci, to ta dwustronna może być widziana przez płytę jako połowa (czyli 32MB) o ile chipset płyty głównej, na której chodzi ten procek to bx. Spalenia ramu nie przewiduję. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A nie powinno byc tak że to z tą jednostronną mogą być problemy, bo dwustronne spokojnie chodzą z chipsetami BX???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 tak wlasnie. pamieci jednostronne sa nowsze i niektore plyty moga je blednie rozpoznawac. z obustronnymi nie powinno byc problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ale PIII 450 napewno jest na FSB 100 MHz????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 na 100% nie bylo pIII 450 na fsb inna niz 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...