Skocz do zawartości
sikor_soft

Modyfikacja optyczna małym kosztem... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, sporo tutaj o tuningu... W tym optycznym. Ale wszystko kosztuje, a nie każdego na to stać. Więc, dla niektórych - coś prostego (czyt. dla początkujących ;) )

1. Diody - jakie są na obudowie, każdy wie. Z czasem się nudzą, więc... Zmieńmy je (same diody). Proponuję dwie metody (na początek):

a)kolor - polecam zainstalowanie diody NIEBIESKIEJ (jako diody zasilania - uwaga, silnie świeci w ciemności!!!) i/lub białej jako diody wskazującej stan HDD (dobry efekt w ciemnych pomieszczeniach);

b)diody trzykolorowe - zamiast jednokolorowych. Można do takiej diody podłączyć sygnały np. Power/HDD/CD, i w zależności od tego, co się dzieje - mamy różny kolor ;)

O.K. - temat raczej offtopic, dla kogoś, kto dopiero ma zamiar zabrać się za modyfikacje sprzętu/ma mało kasy na tuning/zaczyna przygodę z lutownicą ;) A wynik wbrew pozorom - godny polecenia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

autor tego topicu chyba ma z 12 lat i zaczyna przygode z tuningiem pc i chcial jakos zaistniec na naszym forum [ noł ofens ] :lol: :twisted:

kazdy ma prawo do wypowiedzi , wolny kraj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie zmienilem diode na niebieska, zaraz wrzuce fotki

:wink: Czekamy na efekty, tylko pamiętaj aby przypiąc się metalowym drutem do rury :twisted: kanalizacyjnej aby odprowadzić ładunki elektryczne. Te ładunki mogą spowaodować, że lutownica 8O eksploduje Ci w rękach i stracisz jądra. Więc :lol: UWAŻAJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci nei moge efekt nei ziemnski ja czekam na koniec komdu wilkolaka czy nazwopodobne ale fajnie sie zapowiada ale nawet nie moge go teraz znalesc ale ja kcos tam bedzie ciekawego to dostane info wiec sie nie martwie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...