sikor_soft Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 No cóż, sporo tutaj o tuningu... W tym optycznym. Ale wszystko kosztuje, a nie każdego na to stać. Więc, dla niektórych - coś prostego (czyt. dla początkujących ;) ) 1. Diody - jakie są na obudowie, każdy wie. Z czasem się nudzą, więc... Zmieńmy je (same diody). Proponuję dwie metody (na początek): a)kolor - polecam zainstalowanie diody NIEBIESKIEJ (jako diody zasilania - uwaga, silnie świeci w ciemności!!!) i/lub białej jako diody wskazującej stan HDD (dobry efekt w ciemnych pomieszczeniach); b)diody trzykolorowe - zamiast jednokolorowych. Można do takiej diody podłączyć sygnały np. Power/HDD/CD, i w zależności od tego, co się dzieje - mamy różny kolor ;) O.K. - temat raczej offtopic, dla kogoś, kto dopiero ma zamiar zabrać się za modyfikacje sprzętu/ma mało kasy na tuning/zaczyna przygodę z lutownicą ;) A wynik wbrew pozorom - godny polecenia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 yyyy ta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jezeli to mial byc jakis faq to nie wyszlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jak zrobić howto małym kosztem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 nie wyszlo :roll: Co poniektorzy juz takie cos maja, i to nawet wiecej niz jedna diode (u mnie byly dwie niebieskie 3mm, ale mi w CoolerMasterze jedna padla - musialem odciac :| i wymienic). Wygladalo to tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 autor tego topicu chyba ma z 12 lat i zaczyna przygode z tuningiem pc i chcial jakos zaistniec na naszym forum [ noł ofens ] :lol: :twisted: kazdy ma prawo do wypowiedzi , wolny kraj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Saknis_ Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jezeli chodzi o ta kolorowa diode to kiedy pracuje dysk i kompm jest wlaczony to jaki kolor sie swieci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A wiecie ze mozna tez zmodowac diody w monitorze, w kontrolkach karty sieciowej, przy głosnikach tez sie jakas znajdzie? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 a ja bym te koszty jeszcze obciął i poszedł kupił za 2zł marker niebieski i pomalował diody na niebiesko ;) P.S no i znacznie mniej roboty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 tzn ?? jaki jest cel tego topicu ? to chyba juz wszyscy wiedzą ze mozna wymienic diody.... ;) koles :!: roXXX :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 celem tego topiku bylo jego napisanie ;] bo to ze diode mozna wymienic :idea: WOW :!: to chyba kazdy wie (? ;]) kłódeczka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Ja to bym się bał taką diodę zmianiać. Spytam znajomego informatyka, czy tak można. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ja wlasnie zmienilem diode na niebieska, zaraz wrzuce fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Ehh.. diody pozmieniane to nawet ja mam. Poza tym był mod podświetlenia poprzednigo A4Techa i nie widze w tym jakiego kolwiek problemu :|. Bez sensu Topick. Lol- wymienić diode :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ja wlasnie zmienilem diode na niebieska, zaraz wrzuce fotki :wink: Czekamy na efekty, tylko pamiętaj aby przypiąc się metalowym drutem do rury :twisted: kanalizacyjnej aby odprowadzić ładunki elektryczne. Te ładunki mogą spowaodować, że lutownica 8O eksploduje Ci w rękach i stracisz jądra. Więc :lol: UWAŻAJ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ja ci nei moge efekt nei ziemnski ja czekam na koniec komdu wilkolaka czy nazwopodobne ale fajnie sie zapowiada ale nawet nie moge go teraz znalesc ale ja kcos tam bedzie ciekawego to dostane info wiec sie nie martwie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Tak sie nabijacie to zmieni nicka i bedzie sie ukrywac :)Tak sie nabijacie to zmieni nicka i bedzie sie ukrywac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=82897 to jest adrest tego moda mi sie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=82897 to jest adrest tego moda mi sie podoba mi tez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=82897 to jest adrest tego moda mi sie podoba mi tez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...