T4URENIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 :!: Witam :!: Problem jest taki-koopilem Radeona9550-wlozylem i mi sie zawiesza(zamraza) system podczas wchodzenia do XP...dzieje sie tak 4 na 5 razoow odpalania kompa...ten jeden raz kiedy mi sie uda wejsc do XP to wyglada ze wszystko jest OK...przegladam sronki itd...ale gdy odpale jakas gre po 30 s mi sie ona wiesza razem z systemem...i co tez wazne-po kazdej zwieszce,po restarcie odpala sie scan bo "na dysku moogl wystapic brak spoojnosci danych" i zawsze mam jeakies piliki alokowane...ZA KAZDYM RAZEM!!! juz sie tu na forum pytalem i bylo troche rad-sterowniki nie te itp.Ale...Zaminilem karte na FX5200... ten sam problem !!! co o ty m myslicie :?: od czego tak sie wiesza :?: :arrow: karta nie podkrecona... :arrow: procek tez nie... :arrow: dx9.0c... :arrow: bios stary-niezmieniany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 czyżby zasilacz ??:> sprawdź jeszcze napięcia ...... i kondensatory na płycie gł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Napiecia wygladaja tak: Napięcie rdzenia procesora 1.47 V +3.3 V 3.20 V +5 V 5.05 V +12 V 12.46 V -12 V -12.03 V -5 V -1.93 V Hmm... ten -5V wyglada nieciekawie...co to oznacza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 proc... proc... proc.... takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 hmmmm...proc??? niesadze bo: gdy mi sie udalo raz system odpalic to na radeonie9550 przeszedl caly 3dMark2003 i uzyskalem ok 2400 pkta...dziwne, nie? ze sie w 3dMarku nie wiechnal...gry?EmpireEarth sie wogoole nie odpala,q3 chodzi bez zarzutu,DOOM3 na radku wchodzil tylko do menu i nic wiecej, a na FX'sie mam ok 6 klatek/s,gra MU wiecha sie po 30 s...nie mysle z eto procek...najwiekszy problem to wlasnie te zwieszki podczas wchodzenia do XP... jakies inne pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A może o to chodzi? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52671 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Moze to stery 4in1? a w ogole to dziwne ze w opgl nie ma problemu, a w dx jest. Sprawdz moze stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 @PASZCZU---w tym twoim linku jest napisane "wszystkie nowe karty ATI, więc zakładam, że z nvidią jest podobnie, są kompatybilne ze starszymi wersjami AGP, i to zarówno jeżeli chodzi o samą specyfikację standardu, jak i typ złącza. Innymi słowy: radeon 9700 AGPx8, docelowo sygnałowany napięciem 0.8V może spokojnie pracować sobie w slocie 3.3V" wiec wszystko powinno grac,nie ?? @GREGU---no mam 4in1 i co z tym ?? cos jasniej...a sterowniki ?? nie chodzi o sterowniki skoro na 2 rooznych kartach jest TEN SAM PROBLEM-zwieszka przy wchodzeniu do XP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A zrobiłeś reinstalke windy po kupieniu nowej karty? Te napięcia wyglądają dość nieciekawie, a co dopiero pod obciążeniem. Ja stawiam na zasiłke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 zrobilem reinstalke... a te napiecia??sprawdzalem na innym zasilaczy..niewiele lepszym bo FEELA... i bylo to samo...i chyba niemozliwe zeby bylo to samo, co ?? no i wogoole to mam 1 CD, 1 HD i 1 flop - thats all...wiec nie jest przeciazony... ktos moze cos jeszcze wymysli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...