safe Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 posiadam 256 DDRAM 400 Elixir, i zamierzam sobie kupić druga kośc 256... i nasuwa sie pytanie, czy w tej cenie dokupić pamieć Elixir, czy zamienić na 2x256 GoodRam.. czy zamienić 1 kostke 512 którejs z tych firm. ogólnie ma być tak zeby było razem 512 ramek :lol: mam płyte Gigabyte GA-7N400L nForce2 Ultra (dual channel), Antek 2400 266 i nie wiem co lepiej spasi... bo teraz na 256 komp sie troszke muli :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Zmień na 2x256 Goodram - lepsze niż Elixir... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Przy Athlonie wez 1x 512 DDR... nic nie daje ten Dual... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 na pewno nie bierz 2x256 Elixir, lepiej GoodRam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 A ja sie przylepei z moim pytaniem bo nie chce zakładać nowego tematu. Zastanawiam się nad kupnem kostki 512 megowej. W tej chwili biore pod uwagę Kingstona i Geila - wyglądają one mniej wiecej tak: http://allegro.pl/show_item.php?item=35291396 - Kingston http://allegro.pl/show_item.php?item=35956087 - Geil Czy opłaca dopłacić do Geila? Bo chyba w Duala nie będę inwestował (2x512 mnie nie stać a 2x256 niejako zamyka furtkę na przyszłość :wink:) - dużo się naczytałem i wynika że na nforce 2 przyrost wydajności jest maly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Z tanich pamięci weź VDATA przebijają wydajnością wszystkie good ramy i elixiry a nawet niektóre markowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Z tanich pamięci weź VDATA przebijają wydajnością wszystkie good ramy i elixiry a nawet niektóre markowe. Przy takich samtch timingach któraś pamięć jest szybsza ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 benito nie powiedzial ze przy tych samych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Logan"]benito nie powiedzial ze przy tych samych...Tak, ale VData to typowy noname, któy pracuje przy CL3 7 3 3 albo 8 3 3 , w zależnośc od serii. Więc raczej przy tych samych. Albo niech sprecyzuje, ze pamięc ta np. podobnie jak Hynix moze pracowac przy niższych opóźnieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...