Skocz do zawartości
dayus

wymiana/zwrot karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem grafike w sklepie HIS9550, i ugadalem sie z fsociem,ze moge ja wymienic na inna jak mi sie nie spodoba. Wiec tak zrobilem. Nie mili na stanie GB9550, wiec kazalem se zamowic, w cenniku byla po 283zl. A taeraz gosc mi gada,ze jest po 300zl. Czy ma prawo tak zrobic,a jesli tak to czy moge np. do 14 dni zwrocic zakupiony towar w takim stanie jak byl i niezniszczony.

Prosze o jakies argumenty prawne itd. Bo jestem zdenerwowany. Gadam,mu ze chce ja oddac a on na to,ale umawialismy sie na wymiane. No to gadam,ze miala byc po 280 a nie 300zl i ze chce ja oddac.On gada,ze nie i poczekamy do kona tyg.az spadna ceny (niedoczkeanie-swieta ida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli to sklep internetowy to masz prawo oddać w przeciągu 10dni bez podania przyczyny w stanie sprawnym i nic nie uszkodzone

jeśli koleś naprawde tak przycina to dla zasady cza go utemperować, ale jak bedzie z tym za dużo zachodu to weś mu rzuć te 20pln i po sprawie, jeśli go to zbawi i woli <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> te dwie dychy i stracićpotencjalnego klienta to jego wybór

pozatym, przynajmniej na cenniku z jednego ze sklepików z lokalnego sklepu pamiętam ze pisało takie coś: "ten cennik nie jest ofertą w myśl prawa handlowego" or smth in that style

a tak btw to co ci sie wtym hisie nie podoba? po co chcesz zamienić na praktycznie tą samą karte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie na te sama! miala byc 4ns, a dal mi 5ns. A druga sprawa to His leci slabiej niz GB po vdd i vmodzie. I te pameici porazka,a gadalem cepowi, maja byc 4ns.

Ale moge mu powiedziec,ze chce zwrot kasy? mam takie prawo? Czy to tylko jak jemu sie chce to odda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi