Skocz do zawartości
Falcon

Firewall! z gory THX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam & Pozdrawiam.

Mam pytanie ktory wybrac firewall , ktory sprawdzi sie najlepiej w sieci lokalnej i nie zwolni mi w dodatku za bardzo kompa. Wczesniej uzywalem zonealarm i dzieki temu nie mialm otoczenia sieciowego , potem Symantec jednak windows strasznie zwolnil i nie bylo sensu dalej go uzywac,gdyz posiadam dosc wolny dysk.Aha i w jaki sposób sprawdzic czy uzywa ktos w sieci sniffera i jak sie przed tym ustrzec. z gory dzieki.

PS:jak pozamykac porty w firewall. Glownie chodzi mi tu o port 139, bo ostatnio, zaczyna mnie denerwowac fakt, dziwnych zwisow windowsa,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o firewallach bylo sporo ostatnio, poszukaj. ja uzywam visnetica i bardzo polecam z blokowaniem portow nie bedziesz miec problemow bo standardowo wszystkie sa poblokowane :) program w obsludze do prostych nie nalezy i trzeba sie troche napocic (no przynajmniej ja musialem) zeby wszystko dobrze chodzilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam & Pozdrawiam.

Mam pytanie  ktory wybrac  firewall , ktory sprawdzi sie najlepiej w sieci lokalnej i nie zwolni mi w dodatku za bardzo kompa. Wczesniej uzywalem zonealarm i dzieki temu nie mialm otoczenia sieciowego , potem Symantec jednak windows strasznie zwolnil i nie bylo sensu dalej go uzywac,gdyz posiadam dosc wolny dysk.Aha i w jaki sposób sprawdzic czy uzywa ktos w sieci sniffera i jak sie przed tym ustrzec. z gory dzieki.

PS:jak pozamykac porty w firewall. Glownie chodzi mi tu o port 139, bo ostatnio, zaczyna mnie denerwowac fakt, dziwnych zwisow windowsa,

Polecam Sygate Personal Firewall Pro 5.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi