DJ Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 tylko nie myślcie że jestem leszczem ale robilem to raz w życiu i mam przykre wspomnienia bo jak aktualizowalem (właściwy bios) to płyta nei wstawała przez 30 minut to może napiszcie jak to trza dokładnie robić, może coś źle robię z góry dizęki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 1. Ściągasz z netu program do flaszowania ( ze strony producenta płyty, biosu lub jakiś uniwersalny, myśle że wtej kwesti o śit trudno). Nagrywasz na dysk np. c:program.exe 2. Ściągasz z netu interesujący Cię bios do twojej i tylko twojej (chociaż inny jest bardzo trudno wgrać sprawdzałem) i rozpakowujesz go do c:bios.bin 3. Odpalasz kompa i wszcie startu windy F8 wybierasz opcje nr 4 i trzymasz ESC aż pojawi się c: 4. Wpisujesz program .exe 5. Program pyta o plik żrudłowy wpisujesz bios.bin 6 Program pyta czy zapisać stary bios zapisujesz c:stary.bin 7. Program pyta czy jesteś pewien Y 8. Jeżeli pojawiło się "ok" lub "sukkces" wyłączasz kompa, jeżeli nie to załuż nowy temat. Resetujesz zworką ustawienia "biosu" (patrz instrukcja płyty gł.) ten punkt jest dość istotny bo bez tego moja płyta też nie chciała się podnieść. 9.Wykrywasz dyski podkręcasz proca, pamięc i co tam jeszcze. 10. Cieszysz się nowym biosem i stabilną windą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 :) ... a może tak: 1. Bierzesz czystą dyskietkę. 2. format a: /s 3. Jeśli to bios do tego MSI (seria K7T Pro, MS-6330Lite, K7T Pro2, K7T Pro2-A, K7T Turbo, K7T Turbo Limited & K7T Turbo2) to bios Awarda 4. Tu najnowszy bios do MSI http://www.msi.com.tw/php/upload/bios_file...es/6330v342.exe 5. Rozpakowujesz go do pustego katalogu (np. C:bios) 6. Pliki w6330vms.340 i awfl789.exe kopiujesz na dyskietkę 7. Sprawdzasz czy nie ma jakiegoś FlashBios Protection (jumper na płycie lub ustawienie w biosie) 8. Startujesz kompa z dyskietki 9. uruchamiasz awfl789.exe 10. wpisujesz w6330vms.340 11. zapisujesz stary bios jako np. old.bin 12. naciskasz Y i czekasz (oby nie padło zasilanie) 13. F10 (exit) 14 wyłączasz kompa 15. na wyłączonym zasialniu resetujesz bios (jumper na płycie) 16 i START (modlitwa może się przydać :) ) PS. Przed flashowaniem najlepiej również zresetować bios (zero o/c) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 oki dzięki w tym byćmoże tkwił problem zo po flashowaniu nie wylaczylem kompa tylko orazu reboot i jedziemy tylk bardizej mozliwa odpowiedz to ta pierwsza, gdyz ja mam wszystko na ntfs czyli nie mam zadnego syfnego 98 czy me ale dyskietke do dosa mam, wiec moge sprubowac zreszta i tak bede odlaczał chyba dyski n chyba ze beda konieczne co do zasilania to musiałby mi padnąć UPS czyli w sumie mało prawdopodobne dzieki jeszcze raz wszystkie pliki (award flash oraz nowy bios mam do mojej i tylko mojej płyty) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...