zapoy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jaki tani i dobry dysk(80 GB SATA-TAKI DO 300 ZŁ) byscie mi polecili??? i CZY można podłaczyć normalnie dysk sata i IDE(ata 100)tak aby chodziły sobie razem:D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kower Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 wd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 polecam seagatea mozna podłączyć i będą chodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Posiadam dysk SATA 80 GB firmy Seagate. Dysk ten wykańcza mnie, ponieważ strasznie hałasuje. Działa mi strasznie na nerwy szczególnie w nocy. Dlatego drugi na SATA kupiłem Samsunga, bo on jest strasznie cichy i kompletnie go nie słychać i ma gwarancje 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jeżeli SATA to odradzam Seagate serię 7200.7 - są nie do zniesienia jeżeli chodzi o hałas - na domiar złego nie da się ustawić go w tryb Quiet - porażka Ja polecam Samsung oraz Hitachi DeskStar K250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Qcze nie wiem jak to jest. Mam już trzeciego seagatea i nie mam żadnych problemów. Calkowita cisza. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Qcze nie wiem jak to jest. Mam już trzeciego seagatea i nie mam żadnych problemów. Calkowita cisza. 8O Zależy co rozumiesz przez "ciszę" - ja mam kompa prawie bezgłośnego i Barka daje się we znaki... Mógłbym stwierdzić, że to przypadek i taka sztuka mi się trafiła, ale kumple mają - barkę 160GB SATA, 2x80GB SATA, sąsiad ma 120GB SATA - wszystkie są tak samo głośne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Qcze nie wiem jak to jest. Mam już trzeciego seagatea i nie mam żadnych problemów. Calkowita cisza. 8O Zależy co rozumiesz przez "ciszę" - ja mam kompa prawie bezgłośnego i Barka daje się we znaki... Mógłbym stwierdzić, że to przypadek i taka sztuka mi się trafiła, ale kumple mają - barkę 160GB SATA, 2x80GB SATA, sąsiad ma 120GB SATA - wszystkie są tak samo głośne :( No w tym sensie cisza ze slychac jedynie cicho te charakterystyczne cyknięcia przy przemieszczaniu głowicy, ale to każdy dysk tak ma. Jedynie głośny to mam zasilacz szefa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 a chcesz wpeirdol glabie? ;) 1/2 tematow na forum to pytania o dyski druga polowa o zasilacze, chyba slepy jestes skoro tego nie widzisz! generalnie polecam okuliste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Bierz Samsunga i sie nie zastanawiaj jest bardzo cichy i sam sie przymierzam do jego zakupu (ATA). Na pewno bedziesz zadowolony bo cisza jest nie zmiernie wazna , bo teraz o 4:26 kiedy normalni ludzie jeszcze spia lub pracuja ja katuje sie moim WD :lol: Wiec chyba juz wiesz co wybrac. Rety na forum w ciagu kilkunastu ostatnich minut byla az 9 userow. Hmmm widocznie nie tylko ja pracuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Raczej nie Seagate 80 GB SATA. Ja dwa takie dyski posłałem do piachu. To znaczy nic z nimi nie robiłem. Po prostu po miesiącu pracy padły same z siebie. Teraz mam WD jak w podpisie, i chodzi dobrze. Co ciekawe jest cichszy od tych Baracud! Tamte niby w spoczynku bezgłośne, ale jak ruszą głowice... A w WD praca głowic wypada ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 samsung na sata to czysta rewelka , mam go u siebie w kompie i jest boski , bez porownania do baraki czy wd , samsung najleprzy wybur bedzie i do tego wydajnosc bardzo dobra :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...