Skocz do zawartości
zapoy

jaki dysk 80gb sata

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam dysk SATA 80 GB firmy Seagate. Dysk ten wykańcza mnie, ponieważ strasznie hałasuje. Działa mi strasznie na nerwy szczególnie w nocy.

Dlatego drugi na SATA kupiłem Samsunga, bo on jest strasznie cichy i kompletnie go nie słychać i ma gwarancje 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qcze nie wiem jak to jest. Mam już trzeciego seagatea i nie mam żadnych problemów. Calkowita cisza.  8O

Zależy co rozumiesz przez "ciszę" - ja mam kompa prawie bezgłośnego i Barka daje się we znaki...

Mógłbym stwierdzić, że to przypadek i taka sztuka mi się trafiła, ale kumple mają - barkę 160GB SATA, 2x80GB SATA, sąsiad ma 120GB SATA - wszystkie są tak samo głośne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qcze nie wiem jak to jest. Mam już trzeciego seagatea i nie mam żadnych problemów. Calkowita cisza.  8O

Zależy co rozumiesz przez "ciszę" - ja mam kompa prawie bezgłośnego i Barka daje się we znaki...

Mógłbym stwierdzić, że to przypadek i taka sztuka mi się trafiła, ale kumple mają - barkę 160GB SATA, 2x80GB SATA, sąsiad ma 120GB SATA - wszystkie są tak samo głośne :(

No w tym sensie cisza ze slychac jedynie cicho te charakterystyczne cyknięcia przy przemieszczaniu głowicy, ale to każdy dysk tak ma. Jedynie głośny to mam zasilacz szefa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a chcesz wpeirdol glabie? ;) 1/2 tematow na forum to pytania o dyski druga polowa o zasilacze, chyba slepy jestes skoro tego nie widzisz!

generalnie polecam okuliste ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Samsunga i sie nie zastanawiaj jest bardzo cichy i sam sie przymierzam do jego zakupu (ATA). Na pewno bedziesz zadowolony bo cisza jest nie zmiernie wazna , bo teraz o 4:26 kiedy normalni ludzie jeszcze spia lub pracuja ja katuje sie moim WD :lol: Wiec chyba juz wiesz co wybrac.

Rety na forum w ciagu kilkunastu ostatnich minut byla az 9 userow. Hmmm widocznie nie tylko ja pracuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie Seagate 80 GB SATA. Ja dwa takie dyski posłałem do piachu. To znaczy nic z nimi nie robiłem. Po prostu po miesiącu pracy padły same z siebie. Teraz mam WD jak w podpisie, i chodzi dobrze. Co ciekawe jest cichszy od tych Baracud! Tamte niby w spoczynku bezgłośne, ale jak ruszą głowice... A w WD praca głowic wypada ciszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samsung na sata to czysta rewelka , mam go u siebie w kompie i jest boski , bez porownania do baraki czy wd , samsung najleprzy wybur bedzie i do tego wydajnosc bardzo dobra :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi