Slaw268 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Mam zamiar zmodernizować swojego grata tanim kosztem i mam pytanie czy duża jest różnica w działaniu dysku 30gb seagate 5600 obr/min a jakiegoś 40gb 7200?, bo mam zamiar zostawić starego seagate 30gb 5600 i kupić 512 ramu i karte 9550 bo jak jest spora różnica w działaniu to kupie nowy dysk 256 ramu i jakąś tańszą karte graf. Poradźcie czy lepiej zostawić czy wymienić (komp głównie do gier i autocada) . Dzięki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 naturalnie ze dysk mozna wymienić, nie przyśpieszy to bezposrednio komputera, ale skróci czas odczytów z dysków czy RAM warto kupować nie wiem, bo nie podałeś swojego konfiga, z grafą podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 różnica jest spora, radzę wymień dysk na 7200! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Oczywiście że jest różnica (szybkość ładowania się systemu, kopiowanie plików), zwłaszcza dla modeli z 8MB cache'u. Jeżeli chodzi Ci głównie o gry, to kup te 512 MB RAM'u i R9550. Dysk wymienisz później... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...