SzperSon Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Kolego Wojwar, Benchmark wbudowany w DOOM 3 jest dla mnie bardzo mało wiarygodny z powodu spapranego konfiguratora w grze, przez co jeżeli najpierw włączymy detale na high a potem na low i znów na high to często detale pozostaną na low :) Zresztą u kumpla widziałem przebieg timedemo, miał wynik o połowę gorszy od mojego a gra chodziła mu o nieeeeeeeeeebo lepiej. Wolalłbym wyniki z innych gier vide Far Cry, NFS:U2 itd. No dobra, powiedzmy że ten Radek będzie lepszy niż mój Geforce. Pytanie brzmi, czy uda mi się podkręcić 9550 Gigabyte'a względnie Sapphire'a na 400/500 bez żadnych problemów bez zmiany biosu, vmodów itd? ? Wiem, że to jest w przyklejonym, ale jak dla mnie czytanie przeszło 160 stron to czysty masochizm :D . Jeżeli powiecie mi , że bezproblemowo wyciągnę te 400/500 na zwykłym 9550 to będzie to dla mnie wystarczający argument. Aha, gwaranci już nie mam, skończyła się kilka dni temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Kolego Wojwar, Benchmark wbudowany w DOOM 3 jest dla mnie bardzo mało wiarygodny z powodu spapranego konfiguratora w grze, przez co jeżeli najpierw włączymy detale na high a potem na low i znów na high to często detale pozostaną na low :) Zresztą u kumpla widziałem przebieg timedemo, miał wynik o połowę gorszy od mojego a gra chodziła mu o nieeeeeeeeeebo lepiej. Wolalłbym wyniki z innych gier vide Far Cry, NFS:U2 itd. wiesz... załóżmy że 4ti4200 podkręcisz do 4600, a radka do 9600PRO - co nie jest żadnym wyczynem. GeForce nadal będzie ciut mniej wydajny. testy popatrz na tomshardware (no chyba że powiesz, iż THG jest dla ciebie mało wiarygodne). No dobra, powiedzmy że ten Radek będzie lepszy niż mój Geforce. Pytanie brzmi, czy uda mi się podkręcić 9550 Gigabyte'a względnie Sapphire'a na 400/500 bez żadnych problemów bez zmiany biosu, vmodów itd? bez żadnych najmniejszych problemów i Vmodów. Bios trzeba zmienić w karcie - czy to takie trudne, skoro jest już wałkowane ciągle? coś takiego pod dosem gvflash bios.bin -f ? Wiem, że to jest w przyklejonym, ale jak dla mnie czytanie przeszło 160 stron to czysty masochizm :D . można zacząć czytać od 120 strony - 40 stron to nie tak dużo :D Jeżeli powiecie mi , że bezproblemowo wyciągnę te 400/500 na zwykłym 9550 to będzie to dla mnie wystarczający argument. tak - ludziom tak te karty biegają [gigabyte - 4ns, sapphire - 4ns, his - 4 ns] Aha, gwaranci już nie mam, skończyła się kilka dni temu. (do gigabyte trzeba dołożyć wiatraczek na ten radiator i wymienić taśmę na pastę thermo pod nim, do hisa już nie - ale Gbyte ludzie bardziej polecają) paczkę z biosami mogę ci wysłać no i będziesz miał nową kartę - z DX9, na gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Chodzi o to ze bedzie mial gwarancje jak kupi tego gigabytea o ktorego sie m.in pyta, a bedzie mial wlasnie 3 lata :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Za kazdym razem jak widze tego typu poje**** pomysly to mnie zal sciska, ze nie mam takiej mocy aby przyp**** jednemu z drugim polecajacym te super hiper karty radeona mega lowendowe super wypasione w ekstremalnie niskie ceny. Ale mozna pisac i pisac, a nowi przyjda i wala te same glupie pytania. Obadamy jak se zagrasz jeden z drugim w najnowsze gry na tym R9550 w max detalach. Chcialbym zobaczyc NFS:U2, MOH:PA, HL2 i inne najnowsze gry w MAX detalach i tego demona predkosci poskramiajacego dx9.0 :D Rozumiem, ze mozna sie zastanawiac nad kupnem albo tej karty albo tej. Co glupszy da sie namowic na R. Ale juz wymieniac lepsze na gorsze to juz nie trututututu. Jeszcze poczekam z pare miesiecy na watki typu gf4ti vs R9200 buahahahahhahaha ale mnie ten post rozsmieszyl :] :ploom: chcialbym zobaczyc jak te Ti w tych grach wygladaja " W MAX DETALACH " :] a wogole to stwierdzenie ze karta za 400zl nie pociagnie doomaIII czy HL2 na max detalach to juz wogule mnie rozlozylo zeby nie powiedziec dosadniej . . . po prostu gosc odkryl ameryke w konserwach . . . BRAWA DLA TEGO PANA :] A teraz CUT TO THE TOPIC : ja bym zmienil na twoim miejscu bo majac 9100 z Vmodem (mozesz zerknac na benchmarki w moim podpisie) wpadl mi kiedys radeczek (9550) w lapki ze stajni Sapphire i obraz wygladal o niebo lepiej nie wspominajac ze z AA i Anizo to gry zaczely wygladac zupelnie inaczej :evil: a w dooma i hl2 spokojnie na tej karcie tez pograsz, na pewno nie w max detalach ale w medium juz mozesz probowac spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Za kazdym razem jak widze tego typu poje**** pomysly to mnie zal sciska, ze nie mam takiej mocy aby przyp**** jednemu z drugim polecajacym te super hiper karty radeona mega lowendowe super wypasione w ekstremalnie niskie ceny. Ale mozna pisac i pisac, a nowi przyjda i wala te same glupie pytania. Obadamy jak se zagrasz jeden z drugim w najnowsze gry na tym R9550 w max detalach. Chcialbym zobaczyc NFS:U2, MOH:PA, HL2 i inne najnowsze gry w MAX detalach i tego demona predkosci poskramiajacego dx9.0 :D Rozumiem, ze mozna sie zastanawiac nad kupnem albo tej karty albo tej. Co glupszy da sie namowic na R. Ale juz wymieniac lepsze na gorsze to juz nie trututututu. Jeszcze poczekam z pare miesiecy na watki typu gf4ti vs R9200 buahahahahhahaha ale mnie ten post rozsmieszyl :] :ploom: chcialbym zobaczyc jak te Ti w tych grach wygladaja " W MAX DETALACH " :] a wogole to stwierdzenie ze karta za 400zl nie pociagnie doomaIII czy HL2 na max detalach to juz wogule mnie rozlozylo zeby nie powiedziec dosadniej . . . po prostu gosc odkryl ameryke w konserwach . . . BRAWA DLA TEGO PANA :] Ciesze sie, ze sie swietnie bawisz. Ale kubel zimnej wody na leb zebys ze smiechu nie pekl. Karta za 400 pociagnie spokojnie DIII i HL2 w max detalach (R9550XT) ale za 280 juz nie bedzie tak kolorowo. R9550 od R9550XT dzieli mniej wiecej tyle co R9600 od R9500pro. A NV25 podobno radzi sobie calkiem niezle w HL2 i z fps i z wygladem. Watpie aby R9550 za 280 pln w HL2 ladnie smigal tak jak R9550XT lub ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 9550 nawet na kosciach 4ns bedzie HL2 czy doomIII i tak chodzil lepiej niz ti4200 . . . A to ze w jakims tescie bedziesz mial wiecej fps to tylko dlatego ze ti szybciej przetworzy "plaskie textury" tylko co z tego jak sie wylozy prz bardzij skomplikowanych efektach ? ? ? a radek sobie z tym poradzi . . . co to znaczy "A NV25 podobno radzi sobie calkiem niezle w HL2 i z fps i z wygladem" ???? chodzi ci tu teraz o twoje max detale ? ? ? :twisted: DODANE : zeby nie nabijac postow nie skomentuje nastepnego posta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 co to znaczy "A NV25 podobno radzi sobie calkiem niezle w HL2 i z fps i z wygladem" ???? chodzi ci tu teraz o twoje max detale ? ? ? :twisted: Otoz to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Ciesze sie, ze sie swietnie bawisz. Ale kubel zimnej wody na leb zebys ze smiechu nie pekl. Karta za 400 pociagnie spokojnie DIII i HL2 w max detalach (R9550XT) ale za 280 juz nie bedzie tak kolorowo. R9550 od R9550XT dzieli mniej wiecej tyle co R9600 od R9500pro. Kaereś - skończ już, bo to jest nieprzyzwoite co wypisujesz. R9550 - spokojnie lata na 400/500 (a nawet ciut wyzej) - można założyć, że 4Ti4200 polata sobie bez artow tak jak u mnie 285/584 (co niedokładnie jest taktowaniem 4600...) Dochodzi do tego: 1. gwarancja na 3 lata (autor w swojej 4200 już jej nie ma) 2. DX9.0 3. Lepsze wyjście TV-out 4. Jeśli mnie pamięć nie myli to 128 MB zamiast 64 nie ma sensu bić więcej piany - kilka postów wyżej masz wyniki z tomshardware A NV25 podobno radzi sobie calkiem niezle w HL2 i z fps i z wygladem. Watpie aby R9550 za 280 pln w HL2 ladnie smigal tak jak R9550XT lub ti4200. R9550 (dobrej firmy na 4ns pamięciach) - chodzi spokojnie na 400/500, co dokładnie odpowiada taktowaniu R9550XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ja mialem gf 4 4200 , 4400 na bga , teraz mam radka 9550 po modach na 460/530 w grach . na ostatnich sterach ati osiagnelem 13800 w 2001 ( 2.5 ghz fsb kolo 240 itp ) , a wiec tyle mialem na 4200 na sterach optymalizowanych pod marka , a na zwyklych tyle bylo na 4400. teraz mam tego 9550 i powiem ze w grach wydaje mi sie ze jest szybszy - frapsem sprawdzalem w colinie 4 i nie dosc ze gra wyglada duzo ladniej to jeszcze moge spokojnie wlaczy AA , a to na 19 calowym monicie przydaje sie . gdybym mial wybierac jaka karte kupic to wybralebym 9550 ale zamiana jak dla mnie nie ma sensu . w far cry da rade pograc z wszystkim na maxa na tym radu - tyle ze AA i anizo wylaczone . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 A jaką macie gwarancję że KAŻDY 9550 4ns pójdzie na 400/500 i będzie tak chodził długo i szczęśliwie? Piszecie cały czas o zwykłym 9550 jak o 9600 Pro lub XT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 A jaką macie gwarancję że KAŻDY 9550 4ns pójdzie na 400/500 i będzie tak chodził długo i szczęśliwie? Piszecie cały czas o zwykłym 9550 jak o 9600 Pro lub XT.mialem ostatnio mozliwosc testowania 4 gb9550 i wszystkie chodzily spokojnie na 400/500, kazdy z nich osiagal stabilne, bez artow 400/550, ale tylko na dwoch moglem ustawic rdzen na 415. wiec na bank bedziesz mial 400/500. pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 wojwar sprubuj stera 42.86 bo ten co urzyłeś zamula karte a nie przyspiesza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...