Skocz do zawartości
_RAZOR_

Jak obejść firewalla włączonego przez administratora sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam się w imieniu mojego kumpla. Jest podłączony razem z 50 osobami do sieci 4 mb radiowej. Problem polega na tym, że ma poblokowane wszystkie porty i nic nie moze sciagac jedynie działają strony www. Sciaglem mu proram AntiFirewall_v1.1_build_074 ale okazalo sie ze chyba nie dziala albo nie umiem go ustawic. Program pyta sie o IP wpisywałem zew. albo wew ip. Później pyta się o port wpisuję np. 4662 i kolejna opcja jest uruchomienie program sprawdza i nic nie znajduje. Czy ktos uzywal juz tego programu z pozytywnym skótkiem albo kozysta z innego programy. pomocne mogloby sie okazac odnalezienie porty na ktorym dziala www . Za kazda pomoc z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki :). Ale watpie zeby admin zgodzil sie mu odblokowac porty poniewaz kazdy by tak chcial a jak 50 osob by postanowilo cos sobie sciagnac to te 4mbity by nie wystarczyly. Sam mam siec na 6 osob ale naszczescie moj bracholek zarzadza siecia a serwer mamy w piwnicy ;). ale kumpel nie ma tak dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro działa HTTP , to przekieruj programy którymi chcesz ściągać na port 80 . Obojętne jaki to program . W nim wpisujesz port na jakim ma się łączyć . Połączenie na passive , ewentualnie active . W mojej sieci admin do niedawna blokował nawet konkretne programy , wycinając im pakiety , przez co nie działały wcale . Połączenie dochodziło tylko do serwera admina . Wypróbuj przekierowania jakie podałem wyżej . Może to być jedyne rozwiązanie , choć nie wykluczam innych możliwości . Ale jeśli admin jest cwany to ... ???

Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi