_RAZOR_ Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Pytam się w imieniu mojego kumpla. Jest podłączony razem z 50 osobami do sieci 4 mb radiowej. Problem polega na tym, że ma poblokowane wszystkie porty i nic nie moze sciagac jedynie działają strony www. Sciaglem mu proram AntiFirewall_v1.1_build_074 ale okazalo sie ze chyba nie dziala albo nie umiem go ustawic. Program pyta sie o IP wpisywałem zew. albo wew ip. Później pyta się o port wpisuję np. 4662 i kolejna opcja jest uruchomienie program sprawdza i nic nie znajduje. Czy ktos uzywal juz tego programu z pozytywnym skótkiem albo kozysta z innego programy. pomocne mogloby sie okazac odnalezienie porty na ktorym dziala www . Za kazda pomoc z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Na początek polecam medote dyplomatyczną, czyli pogadać z adminem. Co do portów to te powinieneś mieć odblokowane: 20-21,25,53,80,110,113,119,443,8074 ( FTP, GG, WWW , email) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Ok dzięki :). Ale watpie zeby admin zgodzil sie mu odblokowac porty poniewaz kazdy by tak chcial a jak 50 osob by postanowilo cos sobie sciagnac to te 4mbity by nie wystarczyly. Sam mam siec na 6 osob ale naszczescie moj bracholek zarzadza siecia a serwer mamy w piwnicy ;). ale kumpel nie ma tak dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INT Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 AntiFirewall'em nic nie zdzialasz, ten program odblokuwuje jedynie porty, FTP, IRC, E-meil i porty komunikatorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Skoro działa HTTP , to przekieruj programy którymi chcesz ściągać na port 80 . Obojętne jaki to program . W nim wpisujesz port na jakim ma się łączyć . Połączenie na passive , ewentualnie active . W mojej sieci admin do niedawna blokował nawet konkretne programy , wycinając im pakiety , przez co nie działały wcale . Połączenie dochodziło tylko do serwera admina . Wypróbuj przekierowania jakie podałem wyżej . Może to być jedyne rozwiązanie , choć nie wykluczam innych możliwości . Ale jeśli admin jest cwany to ... ??? Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...