Carno Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Mysle że spód jest tak samo wyszlifowany jak w QC-80, gołym okiem widać że powieszchnia nie jest idealnie gładka, mam właśnie QVC-100 i to tak jak by było ściete i nie wyszlifowane, wystarczy przjechac palcem i czuje sie że to nie jest idealnie gładkie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogiel Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A co myslicie o modelu 120 Cu?? Czy oplaca sie go kupic, czy lepeij 100 Cu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jezeli ci sie zmieci QVC-120 to go bierz :wink: Ps. Carno, myslalem, ze jest lepiej wyszlifowany, bo na www.twojepc.pl pisali, ze powierzchnia jest bardzo dobrze wykonczona. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Wiem, tez przejzałem wszystkie te recenzje i testy tam na TwojePC i jeszcze na innych stronkach, niby gdzies tam pisali że jest podwójnie szlifowany ale kupa, jak to zobaczyłem to nie obejdzie sie od recznego szlifu :evil: zelman to juz jest dopracowany tylko ta cena... w sumie pentagramy za tą cene to bardzo dobry wybór, do tego dobra pasta (parę stopni zysku), a dobrze wyszlifowany spód to jakieś 1-2 stopnie mniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 no i kupilem qc92c bo 80 nie było ..... temp: idle : 44c prime : 51c testy robione na minimalnych obrotach (1475) pasa ta co była w pudełku to dobre wyniki ??? kupiłbym qvc 120 ale on chyba nie wejdzie faktycznie jak ma zasilke zaraz nad płytą :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 napisz cos wiecej... jaki procek, mobo, ile podkręcony... u mnie A2400+@2600+ (SL-75KAV ogranicza krecenie :evil:) i temp na normalnej pracy kompa to 37' a przy obciązeniu prime, ccr oraz UD - 44' a to wszystko na QVC-100Cu, pasta ocza. oczywiscie cooler pracuje w trybie silent :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jakby kto pytal to Pentagram QVC-100 na Abita IC-7 z Zalmanem ZM-NB47J pasuje idealnie, poprostu na styk Pomiedzy nimi jest ok. 2 mm wolnej przestrzeni. Szkoda, ze nie mam aparatu zrobilbym zdjecie a tak musicie mi wierzyc na slowo Nawet calkiem niezle sie sprawuje, spadla nie tylko temp CPU ale tesh (co wazne) mosfetow... Pozdro... PS. Oczywiscie o QVC-120 zapomnijcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Carno : mam w podpisie sprzęt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Czy na moja plyte glowna wejdzie QVC 100Cu?? Nie bedzie haczyl o radiator na NB? I jeszcze jedno, ile mm wystaje za PCB mobo? Wiem, ze QC 80Cu wogole nie wystaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garimoto Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 A jak sadzicie wejdzie mi na ta plyte http://www.soltek.de/soltek/product/produc..._st=SL-KT400-C# QVC 100Cu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 napisz cos wiecej... jaki procek, mobo, ile podkręcony... u mnie A2400+@2600+ (SL-75KAV ogranicza krecenie :evil:) i temp na normalnej pracy kompa to 37' a przy obciązeniu prime, ccr oraz UD - 44' a to wszystko na QVC-100Cu, pasta ocza. oczywiscie cooler pracuje w trybie silent :twisted: 1186338[/snapback] To ja chyba kupię sobie termometr i zacznę jeździć mierzyć wam Temperatury. Na zdrowy rozsądek wydaje się to niemozliwe. Przecież te procki to grzałki. A jak grzałkę wsadzimy nawet do zimnej wody to nadal jest ona gorąca a woda ją trochę schładza. Ja miałem Athlona XP 2000, teraz mam Semprona 3000 i nie widze jak można zejść poniżej 50 w prime. Przepraszam -5 na dworzu otwarte okno i mam 47 :). W swojej obudowie mam przeciąg i TUNEL nad pentagramem (kartkę trzyma tak ciągnie ;)). I jak podniosłem zasilanie na 1,7 FSB na 200 to na silent pentagram miałem 60-61 a na max obrotach 57 przy otwartym oknie. Zeby pominąć opinię sprawdź mocowanie, pastę itd to informuję, że testowałem na Arctic TC2 i teraz Pentagram. Pasty to silicon, dodawana przez zalmana i teraz arctic ceramique. Nakładanie pasty na wszelkie sposoby od nic do więcej niż nic ;). Alkohol poly coś tam ciągle w uzyciu. Szlify radiatora papierem 1200. Nie widzę możliwości temperatur jaki piszecie to musza być błedy czujników albo przechwałki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c42 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 pentagram 100cu temp: idle : 29c prime : 44c do tego 3 wentyle w budzie (chiefec), silencer na grafie i 2 wiatraki w zasilce... IMHO bralbylbym 120 ze wzgledu na cisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 pentagram 100cu temp: idle : 29c prime : 44c do tego 3 wentyle w budzie (chiefec), silencer na grafie i 2 wiatraki w zasilce... IMHO bralbylbym 120 ze wzgledu na cisze 1242169[/snapback] heheheh...no jasne..w takim razie powiedz ile masz C na plycie??? 22C??? to chyba piszesz do nas gdzies z antarktydy :blink: :lol: ...29C w IDLE...chyba od razu po wlaczeniu komputera.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c42 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 1) patrz na moj konfig 2) poszukaj o cool and quiet 3) plyta30c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Mam pytanie ile wystaje ten wentylator ponad Epox'a 8RDA3 może ktoś z forumowiczów ma i pomoże :) Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxciek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Mam pytanko: Czy na podstawie tych zdjęć (sorry za jakość :D ) jesteści w stanie powiedziec czy wejdzie mi Pentagram Freezone 100 Cu ?? Ten cooler master który tam widać ma 80x80. Płyta to Abit NF7 A to obudowa: http://allegro.pl/show_item.php?item=42137130 http://members.lycos.co.uk/zgredzio89/maxc...to/Img_0007.jpg http://members.lycos.co.uk/zgredzio89/maxc...to/Img_0006.jpg http://members.lycos.co.uk/zgredzio89/maxc...to/Img_0005.jpg http://members.lycos.co.uk/zgredzio89/maxc...to/Img_0004.jpg Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 21 Lutego 2005 przez Maxciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 było juz o tym na forum czy ten wiatrak wejdzie . od środka procka weź zrób np liniką promień ok 7 cm jak nic nie zawadzi to wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Ja wyciołem sobie kółko z papieru i przłozyłem do wentyla który już był ten QVC-120 był za duzy blokował wszystkie gniazda pamięci a ten 100 tylko jedno wiec wziołem tą 100 Teraz napisze temp. Na starym aluminiowym coolerze i zasilacz codegene: idle: 67 prime: 81 Na starym aluminiowym coolerze i zasilacz sirtec(chieftec): idle: 58 prime: 69 Pentagram QVC-100 i zamknięta obudowa: Idle: 53 prime: 59-60 Pentagram QVC-100 i otwarta obudowa: Idle: 46-48 prime: 54-55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) No ladnie- moj pentak qvc 100-Cu juz dwa razy sie zatrzymal. Podkreslam, ze nic go nie blokuje. Same z nim klopoty(chrobotanie)- pech -_- Podejrzewam, ze owo chrobotanie od poczatku bylo oznaką wady technicznej, ktora dopiero teraz wyszła na jaw. :mur: Odesle go do serwisu, tzn. oni po niego przyjada :wink: UPDATE: Juz wiem czego to wina- regulatora obrotów. Także przez niego bios nie widzial obrotow/min. Zastanawia mnie tylko dlaczego Speed Fan je odczytywał :huh: . Nie zmienia to faktu, ze i tak oddaje go serwisu. Edytowane 1 Marca 2005 przez Szklak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 u mnie też wystepuje terkotanie ( to chyba standard w tym modelu) ale jak sie nagrzeje po kilku minutach to terkotania nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Szlifował ktos z Was podstawe? O ile spadła temperatura po tym zabiegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ej wie ktos czy wejdzie ta 100 na plyte gigabyte ga-7vt600 nie bede nic mierzyl tylko chce wiedziec czy wejdzie...:P oczywiscie od osob które maja taka kombinacje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Witam mam xp 2500+ mobile i mam podkrecony na 2300 czyli jakiss xp3300+ przy max obrotów wcale niejest głośno i mam w prome 95 max 44 stopnie !!!!! a teraz jak pisze mam 37 !!!!( testy prime 95 -temperatura otoczenie 24 stopnie) Waży 692 g ale trzyma sie b dobrze i pewnie Coler ma okolo 40%wiecej listków od zwyklego QVC-100 sadze ze jak pojawia sie pierwsze testy to pokona zelmana 7000b Wczesniej mialem na meidziaku w prime 58 stopni a teraz 44 - 12 stopni rużnicy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel88 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 moim zdaniem ten wiatraczek jest spoczko !!!! mam pytanko do ciebie jaką masz płyte ??? i czy ten qvc-100cu wejdzie na epox 8rda3+pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Szlifował ktos z Was podstawe? O ile spadła temperatura po tym zabiegu? 1331016[/snapback] Ja polerowałem Q-80AlCu i temperatura spadła o jakieś 2 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=275&Itemid=65 - ostatnio testowale cala serie - polecam goraco lekture :) (znaczy cala serie tzn 120 i 100) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 QVC 100 CU (silent) barton 2200mHz@1,75V AS5 nie wyschnieta bez wentyli, buda otwarta (LBX) idle 49*C dobry wynik? Ile Wy Macie stopni w IDLE i na SILENT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 ja mam 32 w idle i load 42 w silent przy otwartej budzie i przy zamknietej (dwa wentyle Tt) oczywiście tryb silent Kiedy obudowa jest otwarta wyłączam wentyle Tt Proc chodzi na ok. 2400Mhz 1.78V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 nie przekłamuje Ci płyta temperatrur, a moze mi przekłamuje,choc raczej nie,wszyscy maja podobne temperatury... Tutaj tez maja podobne: http://www.frazpc.pl/artykuly/298/TEST/8/U...m/Scythe/Zalman A w Prim95, po 1h mam 52-54* na silent, 2200mhz, 1,75V, otwarta buda masz szlifowanego pentka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ja mam Qvc 100AlCu+ i jestem bardzo zadowolony :) Więc jakoś zmieścił się na płycie głównej...nawet zostało jakieś 3mm miejsca :) Założony jest na tej tandetnej paście dorzuconej do zestawu. Spód cool-erka był tak wyszlifowny że lepiej jak by wogle nic przy nim nie robili :P Dlatego sam postanowiłem go wyszlifować ale mi nie wyszło i jest masakra :P Obroty ma teraz ustawione na maxa...(i tak go nie słysze jak jest zamknięty w obudowie ) i mimo tego, że spód jest spieprzony i siedzi na "silikonie" to mój procek ma teraz 31 st :) Emule, przeglądarka, antywir...tak właściwie to wspoczynku, nielicząc tych programów działających w tle. Naprawde szczeże polecam tą serie ! Ja jestem bardzo zadowolony z tego wiatraczka...tymbardziej że kosztował mnie tylko 75zł. Aha, może dodam jeszcze, że w pudełko znajdziemy wszystkoo co nam bedzie potrzebne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...