Drag1 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 cze witam wszystkich jestem posiadaczem wspanialego lacza jakim niewatpliwe jest chello transfery w programach p2p mam kosmiczne 5-20 kb :( jezeli nie poprawi sie w grudniu zrywam umowe i zakladam cos innego, jestem z kraka a w moim bloku mozliwe jest tylko UPC wiec kablowka odpada :/ Lacze chce miec dla siebie, transfery p2p zgodne z przepustowoscia lacza,brak limitow, cena nie gra roli byle nie za wysoka:P jak sie orinetuje to tylko Tepsa zostaje :| Moze sa osoby na forum mieszkajace w krakowie i wiedza o jakims dobrym necie czekam na wasze propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 no to chyba stary jestes skazany na DSL. chyba ze nie przeszkadza ci limit w neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 tak robi chyba tylko chello, jedni maja dobrze a reszta ma ograniczony transfer.Pozatym skonczylem grac w gry online ,chello ma dobre pingi chwala im za to ale teraz to lacze sie marnuje, nie mam zamiaru siedziec cala noc i ogladac stronki zeby wykorzystac lacze,a sciagac nie ma sensu po prostu , prad tez nie jest za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 no to chyba stary jestes skazany na DSL. chyba ze nie przeszkadza ci limit w neo hmm na to wyglada, neo bodajrze ma limit 25 gb ,ta sama predkosc, 2 razy tansze ale niewatpliwe niepewne , znam osoby ktore maja rownierz niskie transfery,oczywiscie wyzsze nic w chello , jezeli chodzi o DSL to chyba malo kto narzeka,pozatym majac transfer ok 100 kb/s np w torrento to nie problem zasac z 80 gb na miecha,moj dysk jest takiej wielkosci , neo 25 gb i koniec , zostaja wtedy stronki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 hej, ja też poważnie myśle o rezygnacji z chello. U mnie transfery na ośle i torrencie spadły o połowe. Jest tak od 3 tygodni i zaczyna mnie to powoli wkurzac. Wiem, że chamy z UPC blokują transfery p2p. Nie wiem czy poprostu filtrują po nagłówkach pakietów, czy może robią coś innego - ale jedno jest pewne, że tym sposobem za darmo powiększyli przepustowośc swoich łaczy, aby móc powiedzieć "chello przyspiesza". :evil: Jestem z W-wy, i na szczęście mam juz aster w bloku, a w przyszłym roku ma byc netia więc nie mam problemu z wyborem innego dostawcy. Swoją drogą, to dziwi mnie że chello robi takie numery. Prędzej czy później głośno będzie o tym w mediach i necie i na pewno wpłynie im to na przychody. Powinni do swoich reklam dopisać limit i zastrzeżenie o możliwości filtrowania pakietów - wtedy było by ok, a tak to zwykłe chamstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 powiem wam ze u mnie neo w kaazie i torrencie (tylko takich p2p uzywam) spisuje sie rewelacyjnie. Zadko kiedy mam transfer ponizej 60KB/s czasami zdarza sie z torrenta wyciaganac 120KB/s jak jest duzo seedow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Drag1 a z jakiego jestes osiedla ja jestem z Kurdwanowa mam chello jest jeszcze umnie siec osiedlowa nazywa sie 2-0 ale jej nie polecam czesto maja awarie i sa jeszcze 2 sieci radiowe jedna sie nazywa KOLORNET a drugiej nie pamietam nazwy ale sa kiepskie. CO do p2p tez nazekalem ale dzis sie stal cud i wszystko wrucilo do normy film 700 mb w 3 godziny wiec jestem zadowolony.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 jestem z mistrzejowic nowa huta i slyszalem o tym kolornecie nie oplaca sie net tani i ciach!owy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fnk Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Mam chello classic, od czasu "przyśpieszenia" programy p2p wyraźnie zwolniły. 2-3 kb to wszystko co można osiągnąć. Transfer wyraźnie wzrasta od okolo 1 w nocy, ale juz kolo 9 rano mamy znowu stabilne 2k. W sumie płaci się kupe kasy, żeby sobie poserfować po sieci www (ze stron www faktycznie można sobie zassać 150k). Wygląda na to, że chello z premedytacją blokuje p2p. Nabijają klijentów w butelke oferując "szybkie" łącza a w rzyczywistości nadaje się to do odbierania emaili i czytania wiadomośći na portalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nabijają klijentów w butelke oferując "szybkie" łącza a w rzyczywistości nadaje się to do odbierania emaili i czytania wiadomośći na portalach. Wyobraź sobie, że internet to nie tylko sieci p2p :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 A ja tam sobie chwale chello :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Wyobraź sobie, że internet to nie tylko sieci p2p :->Wyobraź sobie że to właśnie sieci p2p nakręcają providerom popyt na wyższe abonamenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravgod Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zastanów się jeszcze dobrze nad chello. Po tym przyspieszeniu ja też miałem problemy (mam chello classic) z transferami, ale da sie na to zaradzić. Np. na DC++ie transfery byłyt kosmicznie niskie - pomaga zmiana portu na 80 - i powrót do dawnej formy gwarantowany :) - dziś od Szweda 130 kbs ciągnąłem. nie wiem jak z portami w torrencie, bo rzadko używam, ale myślę że też sie da cos pokombinować. A jeśli chodzi o mułka na przykład, to wal na priv, zarzucę ci ustwienia dla chello po przyspieszeniu. Jak dla mnie chello jest spoko - oczywiście ma istotne wady jak limit i np. kiepska infolinia :) ale 130 zł za 1,5 mega to cena przystępna nawet jak na warunki europejskie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Heh, ja tam problemow niemam ,dc++ na porcie 666 ;) ,torrent tez na jakims kosmicznym ,a mul jak to mul on zawsze wolno ssa czasem skoczy ale przewaznie to sie czeka w kolejce. Ja na chello teraz nienarzekam ,chociaz 1.5mbita to oni maja niewiem gdzie skoro max mozna ciagnac 167 ale zawsze cos ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fnk Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Spróbuje jeszcze pokombinować z portami, choć czytalem wypowiedzi "forumowiczów" że to nic nie daje. No cóż , może słabo kombinowali :roll: albo jest to związane jeszce z jakimiś dodatkowymi blokadami w chello. Może ktoś wie skąd się bierze w kablówkach zjawisko spadku downlinku przy max uplinku ? Można sobie z tym oczywiście poradzić ograniczając uplink, ale jak sięgam pamięcią wcześniej toto nie występowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_25 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 jak masz UL wysycone ma maxa to nie ma jak wysłać zapytania o stronke i stšd problemy z DL popuć troche UL i bedzie OK GM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Nawiązując do początkowego wątku.. Rezygnuję z ASTER (512/192/no_limits) 172zł (NET + TV) na rzecz Chello Light (512/128/15GB) w tej chwili Chello ma promocje Świąteczną - 99zł za TV + NET (Chello_Light) i to mi gra! :wink: Wreszcie nie będzie się ściagać wszystkiego co popadnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_25 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 i co chyba ważne dwa pierwsze m-ce są za 2zł. GM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 W promocji Chello Light za 99zł z telewizją z czego 3 miesiące Internetu za darmo - 0zł. Telewizja 30zł kosztuje w tej promocji. Tak wyszło z rozmowy z przedstawicielem UPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Ja tam się w cale nie ciesze z rezygnacji z Aster na rzecz Chello. Robie to tylko dla mojego męża - malkovich kochanie musisz przyznac że masz dobrą żonkę :wink: Jeśli chodzi o Aster to stwierdzam że byłam zadowolona. Może sie drożej płaciło ale przynajmniej nie było limitów no i nie obcinali transferów. Niestety cena też gra rolę (szczególnie dla męża :wink: ) i dlatego przełazimy na chello. Zobaczymy jak sie bedzie sprawować. Narazie Light ale potem mysle że zwiększę do 1,5... Jedyne co dobre z Lighta to ze malkovich nie bedzie siedział tyle przy kompie i ściagał tego co popadnie :D hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Żonko czywiście że dla Ciebie to robię :wink: te pieniązki, które oszczędzimy przeznaczymy na balejaże, lakiery do paznokci :wink: i inne ważne potrzeby :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fnk Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 faktycznie, "kombinacje" z portami są lekarstwem :lol: Dzięki za pomoc, dam jeszcze troche Chello zarobić na mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...