Q Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam. Szukam procesora do 200zł-250zł Myślałem o Athlon 2000+ albo SEMPRON 2200+. Trochę straciłem wątek w sprawach procków. Więc proszę o rade. Pozdro Q! :o mały UPDATE: Oczywiście chodzi który lepiej się podkręca,jest bardziej wydajny. Podajcie serie itp. Wkoncu badzmy profesjonalistami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 badz profesjonalista i sam sobie odpowiedz na to pytanie i poszukaj sobie na forum jakie sa teraz procki , ktore sie dobrze kreca sa nie drogie i mozna je z czystm sumieniem kupic :evil:badz profesjonalista i sam sobie odpowiedz na to pytanie i poszukaj sobie na forum jakie sa teraz procki , ktore sie dobrze kreca sa nie drogie i mozna je z czystm sumieniem kupic :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 badz profesjonalista i sam sobie odpowiedz na to pytanie i poszukaj sobie na forum jakie sa teraz procki , ktore sie dobrze kreca sa nie drogie i mozna je z czystm sumieniem kupic :evil:badz profesjonalista i sam sobie odpowiedz na to pytanie i poszukaj sobie na forum jakie sa teraz procki , ktore sie dobrze kreca sa nie drogie i mozna je z czystm sumieniem kupic :evil:Badź profesjonalista naucz się pisać posty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axlotic Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja bralbym semprona, ma o 33Mhz wyzsze FSB niz athlon, i jest to najnizszy model z Semronow, wiec bardzo dobrze sie kreci, 250fsb i wyzej da sie wyciagnac. Athlon 2000+ nie bedzie sie juz tak krecil, ale za to moze daloby sie go na bartona przerobic:). P.S. dobrze ze przygadales temu profesjonalnemu verbowi, heh ma nick zywcem wziety z ksiazki do anglika :P .Profesjonalne czasowniki laczcie sie :!: :twisted: verb: z takimi odzywkami to do mamy startuj, jak piszesz posty tylko poto zeby krytykowac innych to forum pomyliles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam. Szukam procesora do 200zł-250zł Myślałem o Athlon 2000+ albo SEMPRON 2200+. Trochę straciłem wątek w sprawach procków. Więc proszę o rade. Pozdro Q! :o mały UPDATE: Oczywiście chodzi który lepiej się podkręca,jest bardziej wydajny. Podajcie serie itp. Wkoncu badzmy profesjonalistami :P Wyjścia masz dwa: 1. Zakup w sklepie: - Sempron 2200XP+ 166*9 zablokowany mnożnik - Sempron 2300XP+ 166*9,5 zablokowany mnożnik Większość sempronów idzie na fsb 200 bez zmiany napięcia, powyżej fsb 200 to już loteria. 2. Giełda, allegro, znajomi: - Thoroughbred 1700XP+ JIUHB - Thoroughbred 2000XP+ AIUHB - Thorton 2000XP+ (Można przerobić na bartka, zablokowany mnożnik) Ja bym celował w któregoś z thorougbredów. Odblokowane mnożniki i duże możliwości OC. Więcej info o tych prockach na www.overclockers.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 A jak wygląda wydajność? Sempron vs. XP :) Wydaje mi się że co do o/c to Sempron nie ma szans z XP z dobrej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 A co sądzicie o jakimś Duronie (oczywiście Applebread) z Allegro :?: Kumpel ma 1.6 GHz na Abicie NF-7 i bez większych problemów leci mu na szynie 200 MHz (zegar 2.4 GHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 A jak wygląda wydajność? Sempron vs. XP :) Wydaje mi się że co do o/c to Sempron nie ma szans z XP z dobrej serii. Owszem nie ma. Niestety, te najlepsze to rarytasy i ciężko wyrwać rewelacyjny egzemplarz. 99% bezproblemowo chodzi na 200*11. Miałem takiego AIUHB a teraz mam takiego JIUHB. Semprony chodzą na 200, ale mnożnik 9 - 9,5 to poważne ograniczemie. A przy fsb powyżej 200 trzeba mieć nienajgorsze pamiątki i dobre mobo. Appelberda odradzam, lepiej thorton i bartonizowanie :twisted: Mój w JIUHB (w podpisie) na codzień na VCore 1.65 chodzi właśnie tak 200*10. Maksymalny wynik mojego procka to 233*11 czyli ponad 2,5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 proponuje Athlona 2000+ ,zostaly praktycznie Thortony ja mam 25 tydzien 2004 i idzie 2400MHz na 1.8v ,mysle ze to nienajgorzej ,a jak wezmiesz Semprona to mnoznik cie w koncu zatrzyma bo plyta to 250 max pojdzie jezeli masz pamieci odpowiednie wiec bardzo niepewny wynik 2300MHz ,kontra spokojne krecenie do 2500-2600MHz zalezny glownie od procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 coś takiego? http://allegro.pl/show_item.php?item=35021014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 taki z odblokowanym mnoznikiem daje duze mozliwosci konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...