ntgd Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam. Wiec... Do Esc L7S7A2 włozyłem Athlona 1600+ XP Palomino i 256 DDR`u 333MHz Samsunga i do tego jeszcze GF FX5200 lecz po uruchomieni komputera na monitorze pojawia mi sie komunikat ze monitor nie otrzymuje sygnału od kompa. Probówałem wkładac innego proca pod socket A np. Athlona 1000 MHz lecz na monitorze wciaz pojawia mi sie ten sam komunikat. Wiec zwracam sie z goraca prosba o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbogy Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 płyta wydaje z siebie jakieś "jęki" ?? A moze to nie proc tylko karta graficzna ?? Podaj trochę więcej szczegółów odnośnie płyty i zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Plyta nie jeczy ~~ Gdy wkładam stara plyte z celeronem dimm`em i karta graf. to wszystko dziala Na zasilaczu mam napisane : 200-240V AC 3.5A 50/60Hz. O plycie: Chipset SiS® 746 North Bridge; SiS® 963 South Bridge Typ gniazda procesora socket A Obsługiwane procesory AMD® Athlon 333/266MHz FSB [MHz]: 266/333 Rodzaj pamięci DDR 266/333/400 Ilość gnizad pamięci 3 Max. obsługiwana pamięć [GB] 3GB (przy DDR400 MHz - 2GB) Złącze AGP 1x AGPx8 Ilość złącz PCI 5 Porty IDE 2x UltraDMA 133 / 100 / 66 Zintegrowana karta graficzna nie Zintegrowana karta muzyczna tak - 6 channel C-Media CMI9738 Zintegrowana karta sieciowa tak - RealTek RTL8201BL 10/100Mbps Bios AMI - 2MB Kontroler Raid nie Ilość portów parallel / serial 1/1 Ilość portów PS/2 2 Porty USB 6 x USB 2.0 Port Firewire nie Standard ATX Wymiary płyty [mm] 305 x 190 Prosze o pomoc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbogy Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Jeśli płyta nie wydaje zadnych dźwięków z głośnika to znaczy że procesor nie przechodzi testów (czyt. nie działa)Zresetuj zworką na płycie bios. Może być też w tym wina pamieci - wyjmij je i zainstaluj z powrotem. Odłącz od płyty wszystko co niepotrzebne, zostaw tylko proc, grafikę i pamięci i sprawdź czy da to jakiś efekt. Jeśli objawy są takie same (głucha cisza ) a pewny jesteś sprawności procesorów to chyba płyta nadaje się do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Ale jakby to był procek, to płyta by pikała, tylko nie raz a np. ciagle co sekundę. Moim zdaniem padła płyta, o ile ten zestaw z celeronem był testowany na tym samym zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 tak celeron był testowany na tym samym zasilaczu jak wlaczam kompa to wszystko startuje... wiatraki zaczynaja wirowac, wszystko chyba w porzadku no ale nie ma sygnału do monitora... wiec czy taka sytuacja tez moze oznaczac ze z plyta jest cos nie tak ? i nie jestem pewien czy dziala tez ten proca ale jak wkładalem na 100% sprawnego Athlona 1GHz to tez nie ruszało.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Moze jednak zasilacz za slaby?:) Ile wat ma ten zasilacz? o firme sie nie pytam bo pewnie codgen:) Albo plyta rąbnieta albo zasilacz jedno z dwoch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 zasilacz jest jakies bodajze czeskiej firmy "ec", a na nim mam mała naklejke na ktorej jest napisane 230W wina zasilacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Sprawdz na innym zasilaczu nawet jakis codgen 350W albo tracer350w. Moim zdaniem na 99% wina zasilacza jesli jednak sprawdzisz na innym zasilaczu i nadal bedzie to samo to plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbogy Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Cytat Sprawdz na innym zasilaczu nawet jakis codgen 350W albo tracer350w. Moim zdaniem na 99% wina zasilacza jesli jednak sprawdzisz na innym zasilaczu i nadal bedzie to samo to plyta. zgadzam się ale zanim kupisz nowy najlepiej pożycz jakiś mocniejszy i sprawdź czy zadział. Kto wie moze jednak płyta jest sprawna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Zle podałem.. na naklejce mam 230V, a drugiej, wiekszej naklecje mam kilka razy wymienione wartosci w Watach ale przedewszystkim zaznaczone mam 200W i pewnie tylo watowy mam zasilacz. Czy ta sytuacja moze przypadkiem cos zmienia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbogy Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Dużo zmienia - za słaby zasilacz Tak jak wyżej pisałem pożycz jakiś mocniejszy - minimum 350W Jeśli z tym zasilaczem nie będzie działać to chyba jednak płyta:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ntgd ano zmienia wczesniej pisales ze 230wat to pisalem ze jest pewnie za slaby a 200wat jest o wiele za slaby:) Sprawdz jakims innym zasilaczem nawet codgen/tracer350Wat jesli wtedy nie bedzie dzialac to pewnie płyta głowna jest uszkodzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...