Skocz do zawartości
bartek_bart

ModeCom CWT-350BDP VS Chieftec GPS-350BB-101L

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!!!

wiem ze tematy zasilaczy wiele razy się przwijały i bardzo duzo o nich tu przeczytałem ale mam mętlik w głowie a potrzebuje bardzo szybkiej pomocy gdyż jutro chcę zamówić nowy zasilacz!!! nie znalazłem na forum tematu bezposrednio porównującego te 2 modele!!!

a więc który polecacie??

modecom - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=575 czy chieftec - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=383

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie to kup Modecoma, jest to nic innego jak Antec SL350.

obydwa zasilacze mają podobne natężenie prądu na liniach i podbnie wypadają w testach! modecom ma przewage pod tym wzgledem ze ma aktywne pfc a chief pasywne pfc. i podobno chief bardziej sie grzeje!!

oprócz parametrów zasiłki bardzo mi zależ na ciszy gdyż oprócz puszczonego na min pentagrama QC-80 cu nie mam w kompie żadnych wentyli i zależy mi na ciszy! moj obecny zasilacz CWT 200Watt :) dosyc sobie tak chałasuje! ja go przynajmniej słysze i chciałbym aby nowy był cichsz! :wink:

tego nie słyszałem ze modecom to to samo co antec SL350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie modecomy o symbolu CWT sa jak to antki SL a o symbolu MC to antki truepower. A jesli chodzi o cisze to raczej wielkiej roznicy nie bedzie z typowaniem jednak na chiefa

czyli uważasz ze chieftec będzie cichszy?? ale modecom lepszy bo to to samo co antec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vip@ a uwazasz ze antci i modecomy nie maja w srodku tej samej budowy przecierz wszystko z chanel well tech wychodzi :)

modecomy jak antci maja 3 niezalezne stabilzowane linie czyli kazda na maxa mozna obciazyc :D

no właśnie! cwt produkuje dla antec! tak jak pisał grizli to modecom ma te same parametry co antec sl 350

loobek a ty który byś mi polecił zasilacz z tych dwóch? komp tak jak w podpisie! chciałbym pokręcić troche proca i grafe! ( moj obecny bardzo leciwy cwt 200watt co ma 6 A na 12V wysiada przy szynie 195Mhz :D ) zależy mi też na ciszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oba sa podobno ciche ja bym wzial tanszy ;)

wejdz na benmark.pl tam sa testy ;)

juz tam byłem na benchmarku :) czytałem te testy obie zasiłki mają 3 pkt w skali do 10 jeśli chodzi o głośnoś! i obydwie dobrze wypadły w testach! modecome ma aktywne pfc a chief nie! benchmark ocenił chiefa jako dobry produkt a modecoma jako super produkt i go nagrodził! ale ja dalej nie jestem zdecydowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak sie myliłem :( zasilacz nie jest taki cichy jak mi się wydawało! na samym początku był cichy ale teraz juz nie jest! jak wszystko sie nagrzeje w środku to zaczyna sobie ładnie hałasować! a jak go obciąże to hałas jeszcze gorszy! jak dla mnie jest on stanowczo za wysoki! i najprawdopodobniej odeśle go w poniedziałek z powrotem do cooling.pl! ale co mam wziąć na jego miejsce! tak do 250zł?? nic specjalnego nie znalazłem :( co sądzicie o taganie 330watt jest o 7A słabszy na lini 5V od mojego modecoma ale za to ma o 2A więcej na 12V a moj komp najbardziej tą linie obciąża! może jakies inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz cos naprawde cichego powinienies wybrac Tagana/Be-Quieta/Topower-a

to najcichsze z zasilaczy na rynku.

Co do zwrotu pamietaj tylko ze zasilacz musi byc w idealnym stanie nie wskazujacym na uzywanie z kompletem wyposazenia - zreszta zajzyj do regulaminu http://www.cooling.pl/conditions.php (tak zebys nie mial potem nieprzyjemnosci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz cos naprawde cichego powinienies wybrac Tagana/Be-Quieta/Topower-a

to najcichsze z zasilaczy na rynku.

Co do zwrotu pamietaj tylko ze zasilacz musi byc w idealnym stanie nie wskazujacym na uzywanie z kompletem wyposazenia - zreszta zajzyj do regulaminu http://www.cooling.pl/conditions.php (tak zebys nie mial potem nieprzyjemnosci)

wiem o tym że zasilacz musi być idealny! już wysłałem do nich maila że chcę go zwrócić i dopłacić do topower 400 P5 nickeled plating! zobaczymy co mi jutro odpiszą!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi