ly$ek Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam. :] Mam problem natury technicznej. Z góry podkreślam ,że na sprzęcie znam się słabo. Zakupiłem sobie procesor i do tego Płytke główną . Mam teraz nastepujący dylemat: Procesor jest 166Mhz * 11.5 , w instrukcji biosu ( jeszcze nie podłączałem nic bo czekam na ram ) pisze , że zmieniając FSB cpu zmienia sie również prędkość AGP/PCI . Czy bezpiecznie będzie ustawic tutaj wartość na 166 ? czy lepiej dać mniej a Dowalić mnożnikiem ( akurat mi się trafił bios z CPU Ratio Control) . Z góry dziękuje za odpowiedź :]. lysek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 normalnie ustaw magistrale 166 a dzielniki agp i pci na auto i poleci a pozatym mnożnikiem nie dowalisz bo ten antek ma juz go zablokowanego na amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ly$ek wymysliles cos na podkrecenie i ustawienia biosy na tej plycie??? jesli cos bedziesz wiedzial to daj mi znac mam taki sam problem taka sama plyte i proca 256ramu kingstona 400MHz i wrazenie ze caly komp strasznie wolno mi chodzi :((( pozdrawiam i zgory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ly$ek wymysliles cos na podkrecenie i ustawienia biosy na tej plycie??? jesli cos bedziesz wiedzial to daj mi znac mam taki sam problem taka sama plyte i proca 256ramu kingstona 400MHz i wrazenie ze caly komp strasznie wolno mi chodzi :((( pozdrawiam i zgory dziekuje Jak pracujesz na XP, to trochu za mało masz RAM'u. Ten kupiasty system ożywa dopiero jako tako przy 512MB. Jeśli chcesz pograć w nowe gry to i 512 będzie za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ustaw fsb na 166 będzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 wczoraj udalo mi sie ustawic fsb na 175 x11,5 ram udalo mi sie ustawic 2,5 3 3 7 789mb/s w 3DMarku mam 1173 punkty - ta przepustowosc ramu jest ok???? czy lipa jesli uda sie zwiekszyc fsb do 200 to tak naprawde zablokowany mnoznik w pozycji 11,5 nie powinien stanowic problemu a na tej plycie podczas testow GA-AR http://www.oc-serwis.pl/articles/t/237.html udalo sie metoda drut mod ustawic fsb 200 tylko niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ciakwe czy zainstalowaliscie service packa for via ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 service pack for via??? a co to takiego???????????i skat to sciagnac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Właśnie się przymierzam do tej płytki. Powiedzcie mi, jak to jest wkońcu z tą zmianą FSB, czy na Sempronie będę mógł ustawić FSB 200 bez drut moda ?????????? Pilne, bo niedługo do sklepu idę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 sam niewiem ale chyba nie jest lepsza plyta asusa tez na via880 i z 1GB lanem:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 sam niewiem ale chyba nie jest lepsza plyta asusa tez na via880 i z 1GB lanem:)) hehe, a możesz sprawdzić czy wogóle masz w biosie mozliwość ustawienia fsb 200 ? Albo może nawet odpalic tak kompa na chwilę coby zobaczyć czy wstaje na ta takiej magistrali? O Asusie wiem, jak koledze 2 tyg. temu składałem kompa to właśnie ją tam wcisnąłem, ale... ja mam sentym,ent do GIGABYTE ... no i wygląda o niebo lepiej od asusa. PLEASE HELP : Zaraz do sklepu musze lecieć... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 sama z siebie nie rusza na fsb 200 bo juz sprawdzilem ale podobno po drut modzie rusz gdzies w poprzednim poscie podalem link do strony z testem tej plyty i tam ustawili fsb 200 by drut mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Hm... pooli tracę nadzieję na GIGABYTEA... :( Ale w tym teście napisali też, że zalezy to także od rodzaju procesora... może Sempron pójdzie bez drutmoda....? Napisz jakie były objawy niewstawania na FSB 200, czy zmieniłeś to w biesie i po zrestartowaniu nie wsatł już wogule i tylko reset CMOS ???Hm... pooli tracę nadzieję na GIGABYTEA... :( Ale w tym teście napisali też, że zalezy to także od rodzaju procesora... może Sempron pójdzie bez drutmoda....? Napisz jakie były objawy niewstawania na FSB 200, czy zmieniłeś to w biosie i po zrestartowaniu nie wsatł już wogule i tylko reset CMOS ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Hm... pooli tracę nadzieję na GIGABYTEA... :( Ale w tym teście napisali też, że zalezy to także od rodzaju procesora... może Sempron pójdzie bez drutmoda....? Napisz jakie były objawy niewstawania na FSB 200, czy zmieniłeś to w biesie i po zrestartowaniu nie wsatł już wogule i tylko reset CMOS ???Hm... pooli tracę nadzieję na GIGABYTEA... :( Ale w tym teście napisali też, że zalezy to także od rodzaju procesora... może Sempron pójdzie bez drutmoda....? Napisz jakie były objawy niewstawania na FSB 200, czy zmieniłeś to w biosie i po zrestartowaniu nie wsatł już wogule i tylko reset CMOS ???Hm... pooli tracę nadzieję na GIGABYTEA... :( Ale w tym teście napisali też, że zalezy to także od rodzaju procesora... może Sempron pójdzie bez drutmoda....? Napisz jakie były objawy niewstawania na FSB 200, czy zmieniłeś to w biosie i po zrestartowaniu nie wstał już wogule i tylko reset CMOS ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Moderatorzy... to nie ja.... 8O skasujcie tego trefnego posta, bo ja nie mogę " "Nie możesz usówać postów na które uzyskałeś odpowiedź" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 wywala sie i sam komp resetuje cmos jakie to ma znaczenie czy wstaje czy resetuje????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymis Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 daj znac co zakupiles i jak podkreciles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 wywala sie i sam komp resetuje cmos jakie to ma znaczenie czy wstaje czy resetuje????? Bo jeżeli wstanie na fsb 200 na tyle żeby chociaz do biosu wejść to na 99% dało by się go ustawić stabilnie na tym fsb. A jak płyta się wogoole nie podnosi to qpa. A co do płytki to kópię w weeknd, bo teraz to juz sam nie wiem co wybrać, a nie chcę nierozmyslnie kupic czegoś czego będę żałował. Poprostu chcę mieć płytkę na której semprona 2200+ puszczę na fsb 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...