lassak Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 krótak piłka ;) Kupiłem ostatnio procek P4 mobile 2.0 GHz SL6FK ... problem jest następujący. Jak wiadomo procesory z tej seri potrafią pracować z dwoma prędkościami, nominalną (w tym wpadku 2,0 GHz) i "oszczędnościową 1,2 GHz. Brzmi pięknie ;) Problem pojawia się jedna w momencie gdy płyta głowna nie obsluguje tego typu rozwiązania :( Tzn. moja płyta widzi ten procek jako poprostu P4 1,2 (bo standartowy mnoznik to 12 chyba że chipset powie inaczej) :| I to mnie boli :) Z tąd moje pytanie :) Czy niema jakiejś możliwości na zmiane mnożnika na stałe w tym procesorze na 20 ?? Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to pls let mi noł ;) p.s. komp to laptop renomowanej znanej na całym świecie foirmy CALIFORNIA DREAM (znanej również jako Aristo, California Acces czy MITAC) :) Płyta oczywiście na sis650 (nie sis650m) ;) Jakby tego było mało to opcje jakie można skonfigurować przez BIOS (Phoenix) można policzyć na palcach jednej ręki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 dozwolona jest tylko zabawa fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 fakt, mnożnikiem nic nie zdziałasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...