Skocz do zawartości
slayne

Pic czy prawda - wasza opinia

Rekomendowane odpowiedzi

hehe chyba musialby miec LN2 lub FC bo WC nie starczylo by na bank z peltierami rowniez!. Na bank kituje! aha ten sam gosc niedawno sprzedawal XP1500+ ANGA (czy jakos tak) i mowil ze mu sie na 1900mhz kreci na 2.0V i WC. NIE MOZLIWE NA TAK STAREJ SERI!!!. Aha Ps. jak podesle wam screena z WCPUId to i tak bedzie jakis wal z innej strony!!!. Niech zapuscic 3dmarka 2001SE i pokaze wynik + jakies rzeczy co to potwierdza! moze byc nawet na 2Ghz :).

pozdro klamca jak h...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie udalo maxymalnie postowac na 1.86ghz a chodzilo jako tako na 1.8

dlatego wysłałem do niego maila by dokładnie opisał swój sprzęt i pokazał screeny, bo też wydaje mi się niezby wiarygodne by bił naszego wynazcę, czyli ciebie o te 20 %...

Pewnikiem jakiś wałek i gościu po kilku transakcjach zniknie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu niby WC nie ma odprowadzić około 140W

Oj odprowadzi ale nie przy takiej temperaturze (35-40C) zeby mogl podkrecic tego procka az TAK! do tego czeba niskich temperatur!. Odprowadzic odprowadzi ale z temp ok 55C! a to na bank nie zagwrantuje stabilnosci z A TB @2.2Ghz!. Aha Ps. ja mialem AXP@1870mhz super stabilnie przy 2.05V z WC temp max to ok 50C a to napewno ma duzo mniej W niz ten TB. Juz rozumiesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tam od "koniczynki" takiej "rewelacji" nie kupowal.  

<spisek mode=on>

Pewnie procek przyjdzie z ukruszonym jadrem, albo jest spalony i potem bedzie klotnia kto komu proca popsul :D

</spisek>

Pic na wode - nie uwierze w to nawet jeśli kolo pokaże screeny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj odprowadzi ale nie przy takiej temperaturze (35-40C) zeby mogl podkrecic tego procka az TAK! do tego czeba niskich temperatur!. Odprowadzic odprowadzi ale z temp ok 55C! a to na bank nie zagwrantuje stabilnosci z A TB @2.2Ghz!. Aha Ps. ja mialem AXP@1870mhz super stabilnie przy 2.05V z WC temp max to ok 50C a to napewno ma duzo mniej W niz ten TB. Juz rozumiesz??
Mógłbyś opsać swoje WC.

Jaką chłodnice jaki projekt bloku jaką pompke bo mam na tygodniu uruchamie moje WC tylko jeszcze blok musze zaprojektować i zastanawiam sie nad projektem.

Mój XP ,7+ z serii AOGIA też będzie gdzieś na tyle śmigał póki co to postował na 1760 na Volcano 7+ przy napięciu 1,8.

A teraz jak zrobiłem moda zasilania to myśle że na wc SPORO więcej go pociągne wcześniej stabilne 1700 teraz myśle nad 1900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A czemu Wy tacy niedowiarkowie? Picusie z intela wczoraj demonstrowali "dwa procesory w jednym" (sic!), i to na dodatek.. 3.06GHz. Pic na wode. Matolki tez nie chcieli nikomu pokazac WCPUID :-(. Ba, nawet nie podali, ile tys zl bedzie ten "cudowny wynalazek" kosztowal. Zamowienie na to "cos", czego nikt jeszcze nie widzial, zlozylo miedzy innymi "biedne" polskie Ministerstwo Oswiaty, i P.P. LOT. Oszusci sie pewnie dogadaja.. Swoi i obcy.

PS. Pamietajcie - placcie podatki. Budzet jest "biedny" (inaczej..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś opsać swoje WC.

Jaką chłodnice jaki projekt bloku jaką pompke bo mam na tygodniu uruchamie moje WC tylko jeszcze blok musze zaprojektować i zastanawiam sie nad projektem.

Mój XP ,7+ z serii AOGIA też będzie gdzieś na tyle śmigał póki co to postował na 1760 na Volcano 7+ przy napięciu 1,8.

A teraz jak zrobiłem moda zasilania to myśle że na wc SPORO więcej go pociągne wcześniej stabilne 1700 teraz myśle nad 1900

juz nie raz opisywalem : nagrzewnica samochdowa od CC sporting taka sama jest do lublina ,pompka AquaSzut 600l/h , weze 12/16 z obi 3m ok 5zl ,blok wodny 50x50x15 made in Home 4kanaly 12mm tworzace takie coś : # (chyba zakumales) wloty 12mm. W sumie mnie wyszlo ponizej 50zl aha jeszcze zapiecia. zdjecia bloku sa tutaj jeszcze ze starym blokiem : http://titan-lux.com.pl/dreggo/jelen/ilust...je/WaterCooler/ . A zdjecia bloku sa tu : http://titan-lux.com.pl/dreggo/jelen/ilust...cje/Waterblock/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee nie wieze żeby tyle wyciągną....

a tak wogóle to nie ma athlona 1330 jest tylko 1333

a najlepsza seria do podkręcnia to AXIA

widać ingerencje w mostkach l1.

Procek fabrycznie odblokowany?? To się często nie zdaża...

szybszy od p4 1.7? w to również nie uwieze moze w jakimś pojedyńczym teście był szybszy.

Update: Czy ten procek nie jest spalony?? Zobaczcie na lewą dolną nóżkę wyglonda jak stopiona ogólnie procek jest jakis białawy chyba nie od pasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej krecila sie ayhja

gdybym mial jakiegos dobrze podkrecalnego 1.4ghz chociaz, nieee, ja mam jakiegos 1.33 z owszem fabrycznie odblokowanym mnoznikiem co na 1.55ghz nie chce mi juz na powietrzu chodzic :/ ewidentnie sie wypala (kiedys na powitrzu na 1.6-1.63 biegal)

ehhh, chyba bede musial kupic jakiegos xp wczesniej niz mi sie to wydaje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... Posiadam Athlonika 1333 - niestety nie pamietam ktora seria. Co ciekawe mam fabrycznie odblokowany mnoznik i wiem jak to wyglada.

Natomiast ten procek z Allegro wyglada co najmniej dziwnie:

- kombinacje z mostkiem L1 (dziwnie to wyglada) - co juz ktos z Was zauwazyl

- procek jest porysowany

- "gwarancja" NTT uszkodzona - kawalek oderwany

Ktos z Was napisal, ze ten Athlonik nie jest szybszy od P4 1700. Otoz jest i to w kilku testach - oczywiscie mowa o "starych" P4 (nie pamietam nazwy jadra).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojego gusta to gostek sadzi kit.Ale mysle że naiwnego znajdzie  :(

Na pewno. Przeciez tam nie kupuja tylko obeznani ze sprzetem. Btw. cala ta domene (allegro) mam w killfile`u (127.0.0.1) bo strasznie smieca banerami. Mi ona niepotrzebna..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czym Wy się podniecacie, toż to ewidentny przekręt

koleś nie ma bladego pojęcia o prockach

kto mi powie ile jest tygodni w roku ??

wirtualne piwo dla zwycięzcy !

mała podpowiedź - koleś podaje, ze procek jest ze 128 tygodnia produkcjii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czym Wy się podniecacie, toż to ewidentny przekręt

koleś nie ma bladego pojęcia o prockach

kto mi powie ile jest tygodni w roku ??

wirtualne piwo dla zwycięzcy !

mała podpowiedź - koleś podaje, ze procek jest ze 128 tygodnia produkcjii

Moze on nie liczyl w roku, tylko od "zarania" produkcji ?

LOL

Nie napisal roku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...