Skocz do zawartości
romano12

Problem z chlodzeniem procesora na płycie Ecs kt600-a??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Chciałem zmienic chłodzenie na procesorze athlonie 1600xp gdyz moj dotychczasowy wentylator niemilosiernie chalasowal. Przymierzale sie do zakupu Zalman CNPS-6000 Cu lub Pentagram Freezone QVC-120 Cu . Wiem, ze jak na ten procesor to o wiele za duzo jednak chcialem by wentylator pracowal na jak najnizszych obrotach( w trybie silent) bez wiekszego wysilku. Taki pentagram np w trybie silent ma 1200 obr./min. oraz 16 dB a na ciszy najbardziej mi zależy. Jednak sprzzedawcy w sklepie stwierdzili ze cos takiego nie bedzie u mnie dzialalo, gdzyz nie mam w plycie glownej odpowiednich dziurek na zamontowanie pentagrama a zalman ma inny typ podstawki.

Wiec pytam czy to mozliwe zeby wentylator ktorego producdnt zapewnia ze dziala z athlonem xp nie mogl istniec na moim ecs kt600-a ( socket 462)?

Jaki wentylator wy sugerujecie do takiej płyty (do ceny 200zl)najcichszy jak to tylko jest mozliwe?

Co sadzicie o Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD (czy spiknie do mojego komputera)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Pentagramy do montazu nie potrzebują otworów w płycie głównej poniewaz mają mocowanie do socet A. i o ile nie bedzie o nic na plycie zachaczac(kondensatory itd. to mozna montowac(tylko ta waga:) )

2.Zalmana 6000 daruj sobie fajny jest 7000 ale jego nie zamontujesz bo on do instalacji potrzebuje otworow w plycie.

Gigabyte 3d........... bym nie kupowal i chyba wiekszosc osob na tym forum:)

Moze kup hm........ THERMALRIGHT SLK 900A ew. THERMALRIGHT ALX 800 i do tego jakis super cichy wentyl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi