romano12 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam, Chciałem zmienic chłodzenie na procesorze athlonie 1600xp gdyz moj dotychczasowy wentylator niemilosiernie chalasowal. Przymierzale sie do zakupu Zalman CNPS-6000 Cu lub Pentagram Freezone QVC-120 Cu . Wiem, ze jak na ten procesor to o wiele za duzo jednak chcialem by wentylator pracowal na jak najnizszych obrotach( w trybie silent) bez wiekszego wysilku. Taki pentagram np w trybie silent ma 1200 obr./min. oraz 16 dB a na ciszy najbardziej mi zależy. Jednak sprzzedawcy w sklepie stwierdzili ze cos takiego nie bedzie u mnie dzialalo, gdzyz nie mam w plycie glownej odpowiednich dziurek na zamontowanie pentagrama a zalman ma inny typ podstawki. Wiec pytam czy to mozliwe zeby wentylator ktorego producdnt zapewnia ze dziala z athlonem xp nie mogl istniec na moim ecs kt600-a ( socket 462)? Jaki wentylator wy sugerujecie do takiej płyty (do ceny 200zl)najcichszy jak to tylko jest mozliwe? Co sadzicie o Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD (czy spiknie do mojego komputera)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 1. Pentagramy do montazu nie potrzebują otworów w płycie głównej poniewaz mają mocowanie do socet A. i o ile nie bedzie o nic na plycie zachaczac(kondensatory itd. to mozna montowac(tylko ta waga:) ) 2.Zalmana 6000 daruj sobie fajny jest 7000 ale jego nie zamontujesz bo on do instalacji potrzebuje otworow w plycie. Gigabyte 3d........... bym nie kupowal i chyba wiekszosc osob na tym forum:) Moze kup hm........ THERMALRIGHT SLK 900A ew. THERMALRIGHT ALX 800 i do tego jakis super cichy wentyl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Co do tego pentka zczaj jesio, czy się zmiesci w obudowie! Ile masz cm. od podstawki do zasilacza? No i ja osobiście bałbym się go wsadzić na socketa... Może qvc 100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...