Skocz do zawartości
Fach

Nec MultiSync E750

Rekomendowane odpowiedzi

Czy chodzi Ci o model E750 czy FE750. Bo jeśli o FE750+ to ja taki mam  :D

o E750 (czyli prawie plaski) a FE750+ jak ci sie sprawuje ??? ile dales?

Hmm. Pytanie czy model E ma taki sam kineskop tj. Diamondtrona i podobną elektronike. Jak go kupowałem jakieś pare miesięcy temu (3 do 5 nie wiem - tak ten czas leci :lol: ) to dałem 1150 zetów. A jak się sprawuje - spoko - wygodnie sobie pracuje w 1280x1024x85Hz, w 1024x768x85Hz lub 100Hz obraz ostry jak żyleta, stabilny. Kolorki eleganckie jak na każdym szczelinowcu. Pewne wady - lekka niekonwergencja w prawym górnym rogu - taki paseczek o wysokości 0,5 cm i długości 5cm - efekt to lekkie rozmycie - ale po wyregulowaniu zbierznością dla niezaznajomionej osoby niezauważalne. Na całej powierzchni zbierzność b.dobra - w rogach też - nawet w 1600x1200x75Hz zegar w dolnym rogu winzgrozy czytelny z daleka.

Jak kupowałem monita to porównywałem LG, Samsunga, CTX i Sony - z NEC'iem tylko Soniak mógł konkurować - ale był droższy to wziołem NEC'a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jeżeli chodzi o FE750+ to mam go, jest całkowicie płaski, nie porównuj go do flatronów LG bo sie na Ciebie pogniewam 8)

Też mały defekt w prawym górnym rogu, ale teraz go nie widze.

Monitor jest naprawde wart swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam FE750+. O jakim defekcie mowicie ??

Ja tam nic nie widze ... powiedzcie to sie przypatrzę.

Ogólnie monitorek zajebisty. Obraz ostry jak żyleta. Gdy go kupowałem kosztował 1350 PLN

Teraz wiem ze dobrze zrobilem nie biorąc samsunga albo LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz sobie jakieś okienko Eksplorera lub lepiej WinAmpa bo ma mniejsze ikonki i więcej szczegółów na pasku tytułu okna. Najlepiej też zapuść sobie rozdziałke 1280x1024 to wtedy wszystko jest mniejsze i lepiej widać (w 1024x768 to jest mniej zauważalne). Teraz przpatrz się wspomnianemu paskowi tytułu - literki są lekko rozmyte, kolorki troche się rozchodzą. Ale patrz z bliska tj. mniej jak 0,5 m bo z daleka nie widać tego - na szczeście :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz sobie jakieś okienko Eksplorera lub lepiej WinAmpa bo ma mniejsze ikonki i więcej szczegółów na pasku tytułu okna. Najlepiej też zapuść sobie rozdziałke 1280x1024 to wtedy wszystko jest mniejsze i lepiej widać (w 1024x768 to jest mniej zauważalne). Teraz przpatrz się wspomnianemu paskowi tytułu - literki są lekko rozmyte, kolorki troche się rozchodzą. Ale patrz z bliska tj. mniej jak 0,5 m bo z daleka nie widać tego - na szczeście :D

W moim tego nie ma! :) tzn nie przeszkadza to az tak bardzo.. W moim jest lekki luk na gornej i dolnej krawedzi... tak ze roznica pomiedzy krawedzia przy roku ekranu a srodkiem to jakis 1-2 mm.. tez nie przeszkadza...

Ogolnie bardzo polecam... ja dalem 1100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ten defekt (prawy górny roog) polega na lekkim przebarwieniu, oczywiście to nie przeszkadza, wygląda jak gdyby jakies 2cm kwadratowe powierzchni ekranu miały troszki cieplejsze kolorki. Ciekawe czy gwarancja obejmuje coś tkaiego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim tego nie ma! :) tzn nie przeszkadza to az tak bardzo.. W moim jest lekki luk na gornej i dolnej krawedzi... tak ze roznica pomiedzy krawedzia przy roku ekranu a srodkiem to jakis 1-2 mm.. tez nie przeszkadza...

Ogolnie bardzo polecam... ja dalem 1100.

Mi po lekkiej regulacji też nie przeszkadza bo tego nie widać. Łuki też mam - ale chyba wszystkie płaszczaki to mają - zresztą jak się rozciągnie obraz na cały kineskop (oczywiście widoczną część) to jest to mało denerwujące - choć przyznam się bez bicia że początkowo mnie to fqurfiało :lol: - jak się przesiałko z wypukłej 15" na płaską 17" to obraz wydawał mi się wklęskły co potęgowało ważenie wklęsłości krawędzi. Co ciekawe - przyłuż sobie coś prostego np. kartke papieru do ekranu i zobacz odchylenie krawędzi od ideału - jest ono mniejsze niż się optycznie wydaje - ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko - bawił się ktoś z was softem NEC'a tj. NaviSet'em - ja mam narazie 98 a to chodzi tylko pod 2000 lub XP? Jak to chodzi? Wygodne li to?

Jeśli posiadacze NEC'a o tym nie słyszeli (inne monitory nie są obsługiwane) to niech sobie to ściągną. Oto linki:

http://www.necmitsubishi.com/naviset/forms....0.20_Setup.zip

http://www.necmitsubishi.com/naviset/forms....0.20_Setup.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po lekkiej regulacji też nie przeszkadza bo tego nie widać. Łuki też mam - ale chyba wszystkie płaszczaki to mają - zresztą jak się rozciągnie obraz na cały kineskop (oczywiście widoczną część) to jest to mało denerwujące - choć przyznam się bez bicia że początkowo mnie to fqurfiało   :lol:  - jak się przesiałko z wypukłej 15" na płaską 17" to obraz wydawał mi się wklęskły co potęgowało ważenie wklęsłości krawędzi. Co ciekawe - przyłuż sobie coś prostego np. kartke papieru do ekranu i zobacz odchylenie krawędzi od ideału - jest ono mniejsze niż się optycznie wydaje - ciekawe.

Dokladnie! Tez to sprawdzalem :) i bylem w lekkim szoku 8O ze oczy moga tak czlowieka robic w... :lol: Ja sie przesiadlem z wypuklej 14'' z zwichrowanymi kolorami... po kupieniu NECa dostalem robote.. przy 14'' HP sprzed 10 lat... (60Hz) i juz prawie nic nie widze w nocy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...